Volkan Demirel Logo
03AUGUST 2017
Fenerbahçemiz Uefa Avrupa Ligi’Nde Play Off Turuna Yükseldi

Fenerbahçemiz Uefa Avrupa Ligi’Nde Play Off Turuna Yükseldi

Fenerbahçemiz UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Avusturya ekibi Sturm Graz ile karşılaştı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan mücadele 1-1 sona erdi. Deplasmanda oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçemiz, bu skorun da avantajıyla UEFA Avrupa Ligi’nde Play Off turuna yükseldi. Takımımızın golü 32.dakikada Nabil Dirar’dan gelirken, Sturm Graz’ın golünü 66.dakikada Philipp Huspek kaydetti.

Takımımızın Play Off turundaki rakibi 4 Ağustos Cuma günü saat 14.00'da çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi de karşılaşmayı izledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, karşılaşmanın ardından soyunma odasına gelerek, teknik heyet ve futbolcularımızı tek tek tebrik etti.

Maçtan Dakikalar

18. dakikada Huspek'in uzak mesafeden yerden vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.
24. dakikada soldan Valbuena ile kullanılan serbest vuruşta, Ozan Tufan'ın altıpas üzerinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak arka direğin dibinden auta gitti.
32. dakikada Fenerbahçemiz öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra etkili bir orta yaptı. Arka direkte iyi yükselen Dirar'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçemiz soyunma odasına 1-0 önde girdi.
66. dakikada konuk ekip beraberlik golünü buldu. Soldan hızlı gelişen atakta Zulj'un pasıyla topla hareketlenen Huspek, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1
69. dakikada sağ taraftan topla hareketlenen Hierlander'in ortasına kale sahası ön çizgisinde iyi yükselen Schubert'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
71. dakikada sağ kanattan Valbuena'nın kullandığı kornerde penaltı noktasında iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
84. dakikada sağ kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra Dirar ile verkaç yapan Valbuena, topu sol tarafta ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Mehmet Topal'a aktardı. Mehmet Topal'ın kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten dışarı çıktı.
89. dakikada savunmada kazandığı topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Skrtel'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

STAT: Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
HAKEMLER: Robert Madley, Constantine Hatzidakis, Marc Perry (İngiltere)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Ozan Tufan (Dk. 82 Mehmet Topal), De Souza, Valbuena (Dk. 90+4 Isla), Alper Potuk, Ahmethan Köse (Dk. 62 Van Persie)
STURM GRAZ: Siebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Zulj, Jeggo (Dk. 82 Schmid), Huspek, Hierlander, Röcher (Dk. 46 Zulechner), Alar (Dk. 63 Schubert)
GOLLER: Dk. 32 Dirar (Fenerbahçe), Dk. 66 Huspek (Sturm Graz)
SARI KARTLAR: Dk. 23 Jeggo, Dk. 75 Maresic (Sturm Graz), Dk. 66 Neustaedter, Dk. 85 Alper Potuk (Fenerbahçe)


SHARE