Volkan Demirel Logo
14SEPTEMBER 2016
Fenerbahçemiz Zorya Luhansk Karşısında

Fenerbahçemiz Zorya Luhansk Karşısında

Profesyonel Futbol Takımımız, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk takımıyla karşı karşıya gelecek. 15 Eylül Perşembe günü Chernomorets Stadyumu’nda oynanacak maç TSİ 20.00’de başlayacak ve Tivibu Spor’dan ekranlara gelecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere'nin Manchester United, Hollanda'nın Feyenoord ve Ukrayna'nın Zorya takımlarıyla A Grubu'nda yer alan Fenerbahçemiz, ilk maçına Ukrayna deplasmanında çıkacak. Luhansk şehrinin takımı olan Zorya, Ukrayna'nın doğusundaki savaş nedeniyle maçlarını Odessa kentindeki Chernomorets Stadı'nda oynuyor.

Hazırlıklarının İstanbul etabını tamamladıktan sonra 14 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinde Ukrayna’ya giden kafilemiz, son antrenmanını ise maçın oynanacağı Chernomorets Stadyumu’nda yaptı. Takımımızda cezası bulunan Volkan Şen ve Jeremain Lens ile UEFA Avrupa Ligi kadrosunda yer almayan Aatif Chahechouhe ile Jose Fernandao da Zorya mücadelesinde sahaya çıkamayacak. 

Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. Yine Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Artene ve Vasile Florin Marinescu yardımcı hakemler olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi ise Alexandru Cerei.

Fenerbahçe, 209. Avrupa kupası sınavında

Fenerbahçe, Avrupa’daki 209. sınavına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında geçirdiği 42. sezonda bugüne kadar 208 müsabakada boy gösterdi. Bu karşılaşmalardan 76’sını kazanan Fenerbahçe, 42 kez rakipleriyle berabere kaldı, 90 defa da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 261 gol gönderirken, kalesinde 312 gol gördü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde ise bugüne kadar 42 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, statü değişikliğiyle 2009’da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda yaptığı 42 maçta 23 galibiyet elde ederken, 12 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında 60 kez rakip fileleri sarsan Fenerbahçe, kalesindeki 35 gole engel olamadı.

Profesyonel Futbol Takımımızın 19 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Simon Kjaer, Roman Petrovich Neustadter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı,  Gregory van der Wiel, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Salih Uçan, Alper Potuk, Miroslav Stoch, Robin van Persie, Moussa Sow, Emmanuel Emenike.

SHARE