Volkan Demirel Logo
27AUGUST 2017
Gençlerbirliği 1-2 Fenerbahçe

Gençlerbirliği 1-2 Fenerbahçe

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 3.haftasında, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Gençlerbirliği ile karşılaşan Fenerbahçemiz, rakibini 2-1 yendi. Takımımızın gollerini 20. dakikada Halil İbrahim (K.K) ile 67. dakikada Ozan Tufan kaydederken, başkent temsilcisinin tek golü ise 37. dakikada Ahmet Oğuz ile penaltıdan geldi. Ev sahibi takımda 42. dakikada Rantie, 85. dakikada da Murat Duruer kırmızı kart gördü.  Fenerbahçemiz bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini aldı ve puanını 5’e yükseltti. Takımımız milli maç arasından sonra Medipol Başakşehir’i konuk edecek.

Yeni transferlerimizden Giuliano’nun ilk kez 11’de başladığı maça Ekibimiz; Volkan Demirel, Mauricio Isla, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena ve Roberto Soldado ile başladı. Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman ikinci  yarıya ise Nabil Dirar-Aatif Chahechouhe, H. Ali-İsmail Köybaşı değişiklikleri ile başladı. Maçın son dakikasında da M. Topal'ın yerine Josef de Souza oyuna girdi.

Maçtan dakikalar:


16. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Dirar'ın ortasında topla buluşan Valbuena'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

20. dakikada Valbuena'nın sol taraftan yaptığı ortada kale sahasının önündeki Halil İbrahim Pehlivan'ın kafayla yaptığı ters vuruşta, top ağlarla buluştu: 0-1.

27. dakikada Valbuena'nın sol taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde ön direkte iyi yükselen Soldado'nun kafa vuruşunda, top uzak kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

28. dakikada Ahmet İlhan Özek'in sağ kanattan kullandığı korner atışında Palitsevich'in ceza sahası içinden kafayla yaptığı vuruşta, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

34. dakikada Gençlerbirliği penaltı kazandı. Uğur Çiftçi'nin sol taraftan ortasında Skrtel ile Ahmet İlhan Özek topa yükseldi, hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. 37. dakikada penaltı atışını kullanan Ahmet Oğuz, takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1.

42. dakikada Rantie, Hasan Ali’ye yaptığı müdahale sonrasında direkt kırmızı kartla kenara geldi.

48. dakikada Ozan Tufan'ın ceza alanına gönderdiği topla buluşan Isla’nın şutunda top auta gitti.

55. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Chahechouhe'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

65. dakikada Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta çıktı.

67. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha üstünlüğü eline geçirdi. Isla'nın sağ taraftan yaptığı ortada kaleci Hopf ve Giuliano'nun dokunamadığı top, arka direkte Ozan Tufan'ın önünde kaldı. Ozan, önce topu kontrol etti ve ardından düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2

77. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında sağ çaprazda topla buluşan Muric'in vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

86. dakikada Gençlerbirliği 9 kişi kaldı. Bu dakikada Murat Duruer, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
 

GENÇLERBİRLİĞİ 1-2 FENERBAHÇE

STAT:
19 Mayıs Stadı
HAKEM: Ümit Öztürk

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Claro, Palitsevich, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 51 Jailton), Uğur Çiftçi, Issah, Dialo (Dk. 70 Muric), Ahmet İlhan Özek, Manu (Dk. 46 Murat Duruer), Rantie
TEKNİK DİREKTÖR: Ümit Özat

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 46 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal (Dk. 90+4 Josef De Souza), Ozan Tufan, Dirar (Dk. 46 Chahechouhe), Giuliano, Valbuena, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 20 Halil İbrahim Pehlivan (Kendi kalesine), Dk. 67 Ozan Tufan (Fenerbahçe), Dk. 37 Ahmet Oğuz (Penaltıdan) (Gençlerbirliği)
KIRMIZI KART: Dk. 42 Rantie, Dk. 86 Murat Duruer (Gençlerbirliği)
SARI KARTLAR: Dk. 32 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği), Dk. 24 Skrtel, Dk. 42 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 53 Valbuena, Dk. 58 Neustaedter (Fenerbahçe)

SHARE