Volkan Demirel Logo
27JULY 2015
Kendi Kimliğimizi Sahaya Yansıtacağız

Kendi Kimliğimizi Sahaya Yansıtacağız

Fenerbahçemiz ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk arasında 28 Temmuz Salı günü Stadımızda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesinde Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile kalecilerimizden Volkan Demirel, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk’i gayet iyi bildiklerinin altını çizerek, taraftarlarımızın da desteğiyle kendi kimliklerini sahaya yansıtacaklarını belirtti. Kaptan Volkan Demirel ise, ellerinden gelenin en iyisini yaparak; rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etmek istediklerini ifade etti.

Vitor Pereira:  “Shakhtar takımını gayet iyi biliyorum”

Basın toplantısında ilk sözü Teknik Direktörümüz Vitor Pereira aldı. Portekizli çalıştırıcı gelen bir soru üzerine öncelikle takımın son durumunu değerlendirdi. Pereira maç için, “2 kaliteli takımın mücadelesi olacak. İyi bir futbolun oynanacağı maç olacak. Taraftarlarımız bize destek versinler. Her zaman arkamızdan olsunlar. Shakhtar takımını gayet iyi biliyorum ama bizim de kendi oyun tarzımız ve yapabileceklerimiz var” ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira: “Bizim kozlarımız daha güçlü

Takımının seviyesi ve Ukrayna temsilcisinin de durumu ile ilgili soruya da Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, “Bu kadar kısa bir sürede net bir seviye belirlemek kolay değil. Takım halinde uyumumuzu sağlamaya çalışıyoruz. Sadece 3 haftadır birlikte çalışıyoruz ve gelebilecek en üst düzeye geldik. Rakip takımın bazı avantajlarının olduğunu düşünüyorum. Birincisi, uzun yıllardır aynı hocayla ve aynı oyuncu grubuyla çalışıyorlar. İkincisi hazırlık sürecine bizden erken başladılar ve lig maçları başladı. Biz ise 3 haftadır birlikte çalışıyoruz. Bireysel kaliteli, hızlı ve güçlü oyuncuları var ama bu demek değil ki biz yeni ekiple, yeni oyuncu grubuyla çalışmamıza rağmen kendi yapabileceklerimizi sahaya yansıtmayacağız. Bizim göstereceğimiz kozlar daha güçlü. Yarın taraftarlarımızla güçlü bir aile olalım. Pozitif desteğe ihtiyacımız var. Takıma yardımcı olmaya çalışsınlar” diye konuştu.

Vitor Pereira: “Takımın uyumu sistemden önemli”

Kendisi için sistemden daha önemli olanın takımın uyumu olduğunun bir kez daha altını çizen başarılı teknik adam, “Daha önce de açıkladım, 4-4-2, 4-3-3 olsun önce sistem gelmiyor benim için. Saha içinde oyuncularımın rahat edecekleri sistemi oynatmak istiyorum. Takıma katkı verecekleri sistemi oynatmaya gayret ediyorum. Takımın uyumurahat etmesi sistemden daha önemli. 4-4-2 oynarsınız iyi işler ama aynı sistemle çok zayıf da düşebilirsiniz. Bireysel ve kollektif anlamda oyuncuların rahat olmaları her şeyden önemli” dedi.

Vitor Pereira: “Ukrayna futbolunu yakından tanıyorum”

Ukraynalı bir gazetecinin, Ukrayna takımlarıyla son yıllarda sık eşleştiği için Ukrayna futbolunu da çok iyi bildiği hakkındaki yorumuna karşılık veren Pereira "Daha önceki yıllarda Shakhtar, Dnipro ve Dinamo Kiev ile karşılaştım. Ukrayna futbolunu yakından tanıdığımı söyleyebilirim. Finansal almanda güçlü bir ülke. Kaliteli oyuncuları getiriyorlar ve kaliteli takımlar oluşturdular. Shakhtar'ın orta sahada ve ileride oynayan  kaliteli Brezilyalı oyuncuları var. Teknik kapasitesi yüksek, iyi ve hızlı oyuncular. Savunmaları Ukraynalı oyunculardan oluşuyor, böyle bir sentezleri var. Yaratıcı Brezilyalılar ile savunmada güçlü Ukraynalılar... Bu şekilde Avrupa'da başarılı oldular, her zaman Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyorlar, deneyimli bir takım. Saygı duyuyorum onlara ama biz de kazanma düşüncesiyle sahaya çıkacağız. Az çalışma zamanımı da bulsak, kendi kimliğimizi sahaya yansıtacağız” ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira: “Hocaların değil, takımların ve oyuncuların maçı olacak”

Yine Ukraynalı bir gazetecinin Lucescu'nun kendisinden sonra Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddiasına da yanıt vererek; "Benden sonra ama" dedi.  Vitor ardından şu sözleri söyledi; "Lucescu son derece deneyimli, çok fazla kupa kazanan bir hoca. Ben ona futbolun yaşlı kurtu diyorum. Futbolla ilgili her şeyi biliyor. Avrupa'da fazlasıyla saygı duyulan bir teknik adam. Benim yerime Porto'ya geçeceği de söyleniyordu. CV'si iyi bir teknik adam ve bu dedikodular oluyor. Ben de ona saygı duyuyorum ama bu demek değil ki budurum maçta ona avantaj sağlayacak. Benim de deneyimlerim var. Ama bu ikimizin karşılaşması değil, hocalar değil Fenerbahçe ve Shakhtar oyuncuları mücadele edip maçı kazanmak isteyecekler".

Basın toplantısı sırasında bir ara Volkan Demirel'i gösteren Pereira gülerek, "Bir daha ki sefer yanıma daha çirkin bir futbolcu koysunlar. Benim imajımı sarsmayalım" diyerek kaptana takıldı.

Volkan Demirel: “Avantajlı bir skorla rövanş maçına çıkmak istiyoruz”

Ardından söz alan kaptan Volkan Demirel, takıma yeni katılan isimleri değerlendirdi ve taraftar desteğinin önemine dikkat çekti. Kaptan, “Geçen sene taraftar yönü biraz kısırdı  Beklenen taraftarı tribünlerde göremedik. Bunun da çeşitli nedenleri var.Şimdi bu konuya girmeyim. Bu sezon ise kombine satışları çok iyi. Bilet satışlarının da öyle olacağını  ve güzel bir atmosferin yaratılacağını düşünüyorum. Geçen sezon geride kaldı, önümüze bakmamız lazım. Tekrar birlikte olup elimizden gelenin hep beraber en iyisini yaparak; Fenerbahçe’yi yukarı taşımalıyız. Transferlerin hepsi kendini ispatlamış isimler. Takıma katkıları olacaktır. Kısa zamanda zarfında beraber çalıştık. Her şey çok güzel gidiyor. Elimizden gelenin en iyisini hocamızın taktikleriyle yaparak, güzel bir skor alıp, avantajlı bir sonuçla rövanş maçına çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Volkan Demirel: “Şampiyonlar Ligi’ni çok özledik”

Şampiyonlar Ligi içinse başarılı file bekçisi, “Çok özledik. En son katıldığımızda güzel yerlerde bırakmıştık. Bu hedefi daha da yükselterek ileriye taşıyacağız. Şampiyonlar Ligi müziğini çok özeldim. Mücadelemizi verip inşallah yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Volkan Demirel:"Fabiana Ribeiro da çok kaliteli ve genç bir isim"

Forma rekabeti ile ilgili de kaptan, “Ben her sene olduğu gibi elimden gelen çalışmayı ve azmi gösteriyorum. Kaledeki duruşumu göstermekten başka yapacak bir şey yok. Bu formanın değerini yükünü benden iyi kimse bilemez. Ben bana verilen şansı en iyi şekilde çalışıp değerlendirmeye çalışıyorum.Fabiana Ribeiro da çok kaliteli ve genç bir isim. Fenerbahçe için o da elinden geleni yapacaktır” açıklmasında bulundu. 

Volkan Demirel: "Fenerbahçe formasını en iyi şekilde temsil etmek için mücadelemizi vereceğiz"

Daha iyi yerlere gelmek için çalışmaya devam edeceklerini belirten Volkan Demirel, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 “Her değişim takımın ileriye gitmesi için. İlerleyen günlerde daha iyi duruma geleceğiz. Yerinde ve isabetli transferler. Elimden geldiği kadar takıma geriden oyun kurdurmaya çalışıyorum. Şimdi önümde Bruno, Kjaer ve Ba gibi çok tecrübeli isimler var. Onlarla iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Rakip takıma saygımız var ve bu çerçevede en iyi şekilde Fenerbahçe formasını en iyi şekilde temsil etmek için mücadelemizi vereceğiz.” 

SHARE