Volkan Demirel Logo
22DECEMBER 2012
“Milyonlarca Taraftarımıza Teşekkürler”

“Milyonlarca Taraftarımıza Teşekkürler”

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ın istifa kararının ardından Can Bartu Tesisleri’ne gelen Başkanımız Aziz Yıldırım, yapılan görüşme sonrasında Fenerbahçe Televizyonu’na canlı yayında şu açıklamalarda bulundu:

"Üzücü saatler yaşadık ama problem yok. Oyucular da gereken açıklamayı yapacak. Benim bu akşam Şansal Bey ile konuşmamdan dolayı, taraftarları kastederek ’onlar ne yaptılar’ şeklinde bir altyazı geçilmiş.. Böyle bir şey söylemedim. O söylediğim; belli bir grup içindi. Onlar 9 puan gerinden gelip de şampiyon olduğumuz zaman da, eğer bir maç kaybetseydik hem hocanın, hem de benim aleyhime bağıracaklardı. Ben burada değilken de, bakın bunu belirtiyorum, bütün Fenerbahçelilerin katıldıkları organizasyonlara katılmayan, bu organizasyonları  protesto etmeye çalışan bir grup var tribünde. Ben onların da kimler olduğunu biliyorum. Benim bu sözüm onlar içindi. Yine de söylüyorum: onlar da ya Fenerbahçeliliklerini kara günde gösterecekler ya da Fenerbahçeli olmadıkları için ayrışıma uğrayacaklar. Bunu söyledim ve bunu da buradan tekrar ediyorum. Bütün Fenerbahçelilere, bu grubu  protesto edenlere ve dışarıdaki milyonlarca, o süreç içerisinde  bize destek olanlara, yönetime destek olanlara, sporculara hocaya destek olan insanlara da canı gönülden teşekkür ediyorum."

Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin, Can Bartu Tesisleri’nde Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ve futbol takımımızla yapılan görüşme sonrası Kaptanlar Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Joseph Yobo FB TV canlı yayınına şu açıklamalarda bulundular:

Volkan Demirel: "Zor süreçlerde en iyi duruşu hocamız sergiledi"
"3-4 saattir bir çaba içerisindeyiz. Hocamızın istifa kararı vardı ama biz oyuncular olarak hocamızın yanımızda olmasını istedik. Suçlanması gereken biri varsa biz futbolcularız. İçeride de gereken konuşmaları yaptık. Konuşarak neler yapabileceğimizi paylaştık. Artık sahaya yansıtmanın zamanı geldi ve geçiyor. Ama bunun hocamızla alakası yoktu. Biz futbolcular olarak da gerekli sorumlulukları alacağız. Biz gurur duyulacak bir Fenerbahçe’yi sahaya yansıtacağız. Birlikteliğimizi ortaya koyarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bütün herkesin Aykut Hocaya inancı sonsuzdur. Zor süreçlerden geçtik ve en iyi duruşu gösteren hocamızdır. Ona layık olmaya çalışacağız. Şimdi istifasını istemek büyük bir yanlıştır. O bıraktığı taktirde daha kötü olacağız. Bırakmasını istemiyoruz. Ona güvenelim ve inanalım. İnşallah devam edecek."

Gökhan Gönül: "Hocamıza söz verdik"
"Volkan, kalbimizden geçenleri dile getirdi. Hocamız kararlıydı. Ama bütün futbolcularımız ve yöneticilerimiz Tesislere geldi. Bu takımı, bu duruma getiren bizleriz. Bir tarafın kanı akacaksa bu hoca olmamalı. Suç bizde ve düzelteceğiz. Hocamızla da bunu konuştuk. Başarısızlık varsa bizler sebebiz. Verdiğimiz sözlerle Hocamızı kararından vazgeçirmeye çalıştık. Önemli olan birliktelik ve beraberliktir. Fenerbahçe için bir milat olacak. İnşallah güzel günler olacak."

Selçuk Şahin: "En suçsuz insan Aykut Kocamandır"
"Aslında daha iyi bir hava oluştu. İstemediğimiz olaylar oldu. Düşünmediğimiz bir şekilde maç gelişti ve ardından istifa haberi vardı. Hepimiz tesise geldik. Her oyuncu burada hocamızın yanında oldu. Bu önemli bir şey. Hoca dik bir duruş sergiledi. Çok ısrar ettik. Bir çok sıkıntının içinde kazanmayı başaran birinin istifasını istemek bana üzücü geliyor. Biz bu durumda yanında olmak istedik. Kendisi de üzgün. Başkanımız da geldi ve bir konuşma yaptı. Hocamız kararını geri alabilir. En suçsuz insan Aykut Kocaman. Bizim saha içindeki tavrımıza göre taraftar tepki gösterebilir. Ama kötü bir seviyede değiliz. Karamsar bir tablo yok. Bu nedenle yolumuza devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Büyük bir şekilde ikinci yarı hazırlıklarına başlayacağız."

Joseph Yobo: "Biz bir aileyiz"
"Bugün hem kulübümüz, hem de taraftarımız için sıkıntılı bir gün. Bugün böyle bir şey için burada olmak üzücü. Ve en üzücüsü de hocamızın bizleri bıraktığını söylemesi oldu. Hocadır, bizler hepimiz tecrübeli oyuncularız. Sorumluluk alması gereken oyuncularız. Maçtan önce neler olabileceğini, nasıl bir rakiple oynayacağımızı gösterdi ve biz de bu talimatları yerine getirmedik. Biz bu durumla daha önce de karşılaştık ve şampiyonluğa kadar gittik. Biz hocamızın arkasındayız ve futbolcular olarak daha iyisini yapmalıyız. Mağlubiyetin sorumluluğunu biz futbolcular olarak alıyoruz ve taraftardan da özür dileriz. Kaptanlarımız söyledi suçlu varsa futbolculardır. Ama bugün daha güçlü ve kuvvetli olacağız. Bu bizim için dönüm noktasıdır. Daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu durumla daha çok mücadele edeceğiz. Lig devam ediyor. Türkiye Kupası ve UEFA Kupası devam ediyoruz. Böyle bir günü yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz. Biz bunlardan ders çıkarıp, güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Başkanımıza da teşekkürler geldi ve konuştu. Biz bir aileyiz o ayrılırsa daha da kötü olacağız. Bu ailenin dağılmayıp, birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini düşünüyorum."


SHARE