Volkan Demirel Logo
10SEPTEMBER 2016
Moussa Sow:

Moussa Sow: "Burada Olmaktan Dolayı Çok Mutluyum"

HD yayına geçen FB TV konuklarını bir bir ağırlamaya devam ediyor. Takıma geri dönen Senegalli oyuncu Moussa Sow, Volkan Demirel’in ardından Fatih Demirkol’un sunduğu “Günün Röportajı” programına konuk oldu ve samimi açıklamalarda bulundu. 

Harika stüdyolar olmuş

Öncelikle stüdyoları çok beğendiğini ifade eden Moussa Sow, “HD yayının ilk gününde burada olmak son derece mutluluk verici. Volkan’dan sonra bu onuru bende yaşıyorum. Harika stüdyolar olmuş. Burada olmak çok güzel” dedi.

Fenerbahçe sayfası benim için kapanmamıştı

Bir yıllık aranın ardından Fenerbahçe’ye dönen Senegalli oyuncu, “Fenerbahçe’ye olan sevgimi Al Ahli’de de gizlemedim. Fenerbahçe maçlarını orada da takip ediyordum. Fenerbahçe sayfası benim için kapanmamıştı. Fenerbahçe ile bağlantılar bir süre önce kuruldu. Fenerbahçe’nin benim için istekli olduğunu gördüm ve hiç düşünmedim, dönüş konusunda kararım netti. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Umarım güzel bir sezon olur” diye konuştu.

Türkiye’de kendimi başka kulüpte düşünemiyorum

Transfer sürecinde Beşiktaş’tan da teklif aldığını açıklayan Sow, “ Temmuz ayında Demba Ba beni aradı. Beşiktaşlı bir yöneticinin benimle konuşmak ve görüşmek istediğini, Beşiktaş’ın benimle ilgilendiğini söyledi. Ba beni aradığında O’na 'ben taraftarlara bunu yapmam' dedim. Fenerbahçe’de yaşadığım o kadar şeyden sonra kendimi Türkiye’de başka bir kulüpte oynarken düşünemiyorum dedim. Galatasaray’a da Beşiktaş’a da saygım var. İkisi de bu ülkenin büyük kulüpleri. Ona da söyledim.  Sana aynı teklif gelse Fenerbahçe’den, sen kendini Fenerbahçe’de düşünebiliyor musun? diye. O da bana ‘hayır’ dedi. Beşiktaşlı  yönetici ile konuştum. Onlara saygı duyduğumu söyledim. O da saygılı bir şekilde bana yaklaştı. İlgilerinden dolayı teşekkür ettim ama Fenerbahçe’yi çok sevdiğimi O da anladı. Hem Başkanımıza, hem taraftarlara büyük bir sevgim ve saygım var. Fenerbahçe’de kendimi iyi hissediyorum o yüzden Türkiye’de kendimi başka kulüpte göremiyorum" diye konuştu.

Attığım en güzel üç gol...

Volkan Şen’in sorusu üzerine kariyerindeki en güzel üç golü açıklayan Sow, “Galatasaray’a, Eskişehir’e ve Lille de oynarken Lyon’a attığım gol” dedi.

Fabiano Ribeiro da Sow’a, bir süre Fenerbahçe’den ayrı kaldıktan sonra tekrardan buraya geri döndün. Neler hissediyorsun? diye sordu. Senegalli oyuncu da, “Kendimi çok çok iyi hissediyorum. Mutluyum, memnunum. Sahada olmak için sabırsızlanıyorum. Futbol ambiyansını ve takım arkadaşlarımı çok özledim” açıklamasında bulundu

Aatif Chahechouhe ise başarılı oyuncuya futbol kariyeri sonraki düşüncelerini sordu. Sow, “Aatif ile Sedan takımında beraber oynadık. Aatif çok iyi transfer. Sivasspor da çok sayıda gol attı. Üst düzey bir oyuncu. Fenerbahçe’ye çok şey katacak.Sorusuna gelirsem, futbol dünyasında kalmayı düşünüyorum. Ba ile bazı düşüncelerimiz var” şeklinde konuştu.


Dubai de güzel bir şehir ama benim için İstanbul

İstanbul ile Dubai’yi karşılaştıran golcü oyuncu, “Dubai güzel şehir. Orada arkadaşlarım da var. İstanbul’dan farkı, tanınmadan sokaklarda yürüyebiliyordum. Orada güzel bir yıl geçirdim. İStanbul'da havalimanına gelince insanlar beni sıcak karşıladı. Bu güzel ilgiyi özlemişim. Dubai de güzel bir şehir ama benim için İstanbul” dedi.

Önemli olan takımın kazanması

Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar’dan Sow’a iki soru geldi. Kanatlarda mı yoksa ileri de mi oynamayı tercih edersin diyen Eda, Sow’u voleybol maçlarına davet etti. 

“Zamanım olduğunda voleybol maçına gitmeyi çok isterim” diyen Senegalli yıldız, “Kanatta çok sayıda maç oynadım. Bazen ileride oynarken bazı şeyleri unuttuğumu görüyorum ama ben her iki mevkide de oynamayı tercih ederim. Önemli olan takımın kazanması” açıklamasında bulundu.

Maçları takip etmeye çalıştım

Dubai de kaldığı sürede lig maçlarını kaçırmamaya çalıştığını söyleyen Sow, “Ligi izlemeye çalıştım. Özellikle de büyük maçları kaçırmamaya çalıştım. Fenerbahçe geçen yıl aslında şampiyonluktan çok da uzak değildi. Umarım bu sezon çok gol atar, güzel maçlar ve güzel ambianslar olur. Herkesin bundan keyif alacağına inanıyorum.” dedi.

Bir an önce gelmek istedim

Fenerbahçe’ye ikinci gelişinin ilkinden çok farklı olduğunu belirten başarılı oyuncu, “Fenerbahçe’ye ilk geldiğimde burayı çok iyi bilmiyordum. Ama bu sefer beni nelerin beklediğini çok iyi biliyordum ve çok heyecanlıydım. Her şey tamamlandığında bir an önce gelmek istedim. Tek dileğim sahaya çıkmak ve Fenerbahçe için maksimumu vermek. İlk düşüncem takım kazansın. Gol için her şeyi yapacağım. En önemlisi de takımın başarısına katkıda bulunabilmek” diye konuştu.

Takıma yararlı olmak istiyorum

Forvette yaşanacak forma rekabeti ile ilgili de Sow, “Rekabet sizi geliştirir ve bu durum takımın yararınadır. Arkanızda sizi itecek kimse yoksa, yüzde yüzünüzü vermek zorunda hissetmezsiniz. Bugüne kadar hep yüzde yüzümü vermeye çalıştım. Forma için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bazen kulübede olurum, her zaman 11’de oynayamayabilirim de. Görev aldığım her dakika takıma yararlı olmak istiyorum” dedi.

Çok özledim

Taraftarlardan gelen soruları da yanıtlayan başarılı futbolcu, “Fenerbahçe’yi çok özlemiştim. Fenerbahçe benim için bir aile. Fenerbahçe’ye dönme fırsatı olunca hiç tereddüt etmedim. Başka kulüplerin de ilgisi vardı ama ben Fenerbahçe’yi tercih ettim” diye konuştu.

Tecrübesiyle çok şey katacak

Teknik Direktörümüz Dirk Advocaat ile ilgili soru üzerine aralarında geçen bir görüşmeyi de anlatan Moussa, “Öncelikle Fenerbahçe için çok iyi tercih. Tecrübesi ile takıma katkısı çok fazla olacak. Geçtiğimiz sezon ben Fenerbahçe’den ayrılmadan önce Sunderland takımında görev yapan Dirk Advocaat, beni takımında görmek istediğini söylemişti ancak ben sonrasında  Al Ahli’ye transfer olmuştum. Yolumuz burada keşişti. Bugün Fenerbahçe’deyim ve burada buluştuk. Benim için memnun edici bir durum. Onunla çalışmaktan dolayı mutluyum. Umarım çok iyi yerlere geliriz” dedi.

Fenerbahçe her zaman şampiyonluğu hedefler

Kendilerini zorlu rakiplerin beklediğine dikkat çeken Sow, “Rakiplerimiz de kadrolarını güçlendirdi. Fenerbahçe ligde her zaman şampiyonluğu hedefler, UEFA Avrupa Ligi’nde ise gurupta büyük lokmaların arasına düştük. Orada da iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Kupada ise hedefimiz kupa. Benim için en önemlisi lig şampiyonluğu ve Avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmek” dedi. 


Taraftarlara ilgilerinden dolayı teşekkür eden golcü oyuncu, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: 
“3.5 yıl boyunca bana gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Dubai de iken bile bana olan desteklerini hissettirdiler. Artık buradayım. Geldiğim ilk günkü gibi bana içten ve sıcak davransınlar ben de sahada onlara mutluluk ve keyif verebilmek için mücadele edeceğim."

SHARE