Volkan Demirel Logo
17OCTOBER 2014
Ömer Onan Parkelere Veda Etti

Ömer Onan Parkelere Veda Etti

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın efsane isimlerinden kaptan Ömer Onan, 36 yaşında parkelere veda etti.

Bu yaz Fenerbahçe Ülker bünyesinde Takım Menajeri olarak görev almaya başlayan Ömer Onan, aktif basketbolculuk kariyerine Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen törenle son verdi.

Fenerbahçe Ülker-Emporio Armani Milan mücadelesinin devre arasında gerçekleştirilen törende Ömer Onan salona alkışlar eşliğinde geldi.

Kariyerinin anlatıldığı bölümün ardından kaptana plaket ve ödüllerini Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Harun Erdenay,  eski Şube Direktörümüz Nedim Karakaş ve Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun verdi. Yıldız Holding sponsorluk direktörü Mehmet Uçar da Ömer Onan’a fotoğraflarının yer aldığı tablo hediye etti.

Genel Sekreterimiz Mahmut Uslu, törende yaptığı konuşmada, “Değerli Fenerbahçeliler... 9 yılda Ömer Onan’la çok şampiyonluklar yaşadık. En anlamlısı da geçen yılki şampiyonluğumuzdu. Çok kupalar kazandık. Sadece Euroleague’de kupa kazanamadık. Ömer menajerliği döneminde de, Euroleague’de final oynayıp şampiyon olacağız” dedi.

Ömer Onan da, “18 yıllık basketbol hayatımda oynadığım takımlara ve milli takıma teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda olan aileme çok teşekkür ediyorum. Renklerine gönül verdiğim bu camiada, 8-9 sene oynamaktan keyif aldım. Beni hep desteklediniz. Bende elimden geleni yapmaya çalıştım. Sağolun var olun” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından 7 numaralı dev Ömer Onan forması salona asıldı. Ömer Onan, alkışlar eşliğinde salondan ayrıldı. Tribünlerde de “Büyük Kaptan Ömer Onan” pankartı açıldı. Ömer Onan’ı bu özel gününde Profesyonel Futbol Takımımız kaptanlarından Emre Belözoğlu ile Volkan Demirel de yalnız bırakmadı.  
 
Ömer Onan'ın Fenerbahçe Ülker Kariyeri
Sarı lacivertli formayı dokuz sezon boyunca giyen ve bu süre zarfında 5 Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları elde ederek ismini Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdıran Ömer Onan, 4 yıldır da takım kaptanlığı görevini üstlenmişti. 

Hırsı ve tecrübesiyle takımına liderlik etmiş olan Ömer Onan, Beko Basketbol Ligi’nde 500 maç ve 4500 sayı barajlarını aşmış, ligimizin en kariyerli oyuncularından biri olmuştur. Ülke basketboluna Milli Takım seviyesinde de yıllarca başarıyla hizmet etmiş olan Onan, 2001 yılında Avrupa ikincisi, 2010 yılında da Dünya ikincisi olan A Milli Takım kadrolarında yer almıştır.
 

SHARE