Volkan Demirel Logo
07JULY 2018
Phillip Cocu:

Phillip Cocu: "Performanstan Dolayı Mutluyum, Skordan Dolayı Değilim"

Profesyonel Futbol Takımımızın yeni teknik direktörü Phillip Cocu, sezonun ilk hazırlık maçı olan İstanbulspor karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takımın performansından mutlu olduğunu ancak skordan dolayı mutlu olmadığını belirten Cocu, transfer süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

İlk olarak maçı değerlendiren Cocu, “Skordan kesinlikle mutlu olamayız çünkü hep kazanmak isteyen bir takımız. Taraftarlarımız için kazanmak istedik çünkü sezonun ilk maçıydı. Ama bugünkü oyun tarzımızı, sahada yansıtmış olduğumuz futbolu çok beğendim. Kısa bir zamanı geride bıraktık. 1 haftadan fazla süredir birlikte çalışıyoruz. Oyuncularımız saha içerisinde onlardan istediklerimizi uygulama konusunda başarılı bir akşamı geride bıraktılar. Çok fazla pozisyon ürettik. Biraz şanssızdık, 1 pozisyonu gole çevirmeyi başarabildik. Rakibimiz 2 pozisyon üretti ve birini gole çevirdi. Bu, onların başarısıdır. Önde basmayı başardık ve rakibin üzerinde bu baskıyı istediğimiz gibi kurduk. Yaratıcı bir futbol sergiledik. Topla da hızlı bir şekilde oyunumuzu sergiledik. Bu davranışları son derece başarılı buldum. Takımın enerjisini ve isteğini beğendim. Performanstan dolayı mutluyum, skordan dolayı değilim” dedi.

Volkan Demirel’le ilgili sorulan soruyu Cocu, “Bizimle seyahat edecek mi, etmeyecek mi? bu konuyla ilgili bir şey belirtmeyeceğim. Fikrimi söyleyebilirim. Volkan büyük bir oyuncu. Fenerbahçe’nin çok büyük bir futbolcusu. Bir lider, bu takımın kaptanı. Uzun yıllar bu takımda forma giymiş bir oyuncu. O yüzden onun kariyerine kesinlikle saygı duymalıyız. Konuşuyoruz, görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda net bir şey söyleyemem. Fenerbahçe gibi kulüpler için kulübe bu kadar yakın oyuncular her zaman önemlidir. Umarım Volkan bize katılır” şeklinde cevapladı.

Transfer süreciyle ilgili ise Cocu, “Comolli ile beraber bu takımın neye ihtiyacı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ben şu anda burada olmayan oyuncuları çok fazla düşünmüyorum. Elimizdeki oyunculara odaklanmış durumdayım. Bizimle antrenmana çıkan, şu anda Fenerbahçe formasını giyen oyunculara odaklanmış durumdayım. Çünkü şu anda oyun tarzımızı geliştirecek olan, bu oyun tarzına katkı sağlayıp oyunumuzu besleyecek olan oyuncular onlar. Kulübümüzün belli sınırları var ve bu sınırlar içerisinde doğru oyuncuları, buraya ekstra kaliteyi getirecek oyuncuları aramıza katabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Şu anda mevcut oyunculara odaklandığını belirten Cocu, “Onların kalitelerine ve özelliklerine odaklanmış durumdayım. Önümüzde biraz zaman var ama uzun değil kesinlikle. Tamamen bu takıma odaklanmış durumdayım. Kalitemizi gördünüz zaten. Bazı oyuncular için bazı değişiklikler var ama bu değişikliklere zamanla alışacaklardır. Benim için en önemlisi onlardan istediklerimizi tamamen uygulama gayreti içerisinde olmaları. Takım halinde bir şeyleri başarabiliriz, tek başımıza hiçbir şey başaramayız. Bunun bilincinde sahada olmalarını istiyorum. Ağustos’ta oynayacağımız ilk maça kadar düşüncemiz bu olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

SHARE