Volkan Demirel Logo
02AUGUST 2016
Vitor Pereira:

Vitor Pereira: "Hedefimiz Turu Geçmek"

Fenerbahçemiz ile Fransa ekibi Monaco arasında 3 Ağustos Çarşamba günü Fransa’nın Monaco kentindeki II. Louis Stadyumu’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesinde Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile oyuncularımızdan Hasan Ali Kaldırım bir basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira; kazanmak isteyen, birlikte ve kolektif oynayan, taktik açıdan iyi organize olmuş bir takım olmak mecburiyetinde olduklarını ve hedeflerinin turu geçmek olduğunu dile getirirken, Hasan Ali Kaldırım taraftarlarımıza ve ülkemize güzel bir mutluluk yaşatmayı istediklerinin altını çizdi.

Hasan Ali Kaldırım: “Taraftarlarımıza ve ülkemize güzel bir mutluluk yaşatmayı istiyoruz”

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Hasan Ali Kaldırım karşılaşmayla ilgili, “Bu turun en zor eşleşmesinin Fenerbahçe-Monaco olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta evimizde iyi bir performans sergiledik. Yarın da iyi bir futbolla turu geçeceğimize inanıyorum. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde olmak, gruplara kalmak istiyoruz. Önümüze maç maç bakmamız gerekiyor. Hazırlık döneminde tam takım halinde hazırlanamadık, Avrupa Şampiyonası’ndan dolayı aramıza geç katılan arkadaşlar ve yeni transferler oldu. Şu an itibariyle elimizden geldiğince bu tura iyi hazırlandık. Yarın da iyi bir mücadele sergileyerek, takım halinde hareket ederek taraftarlarımıza ve ülkemize güzel bir mutluluk yaşatmayı istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Hasan Ali Kaldırım: “Kendimi her zaman hazır tutmaya ve her zaman geliştirmeye çalışıyorum”

Antrenmanlar haricinde yaptığı ekstra çalışmalarla ilgili konuşan Hasan Ali, “Benim en büyük motivasyonum bu takım ve kulüp için ter dökmek, bu formayı giymek. Kendimi her zaman hazır tutmalıyım. Dolayısıyla yaptığım çalışmaları ekstra çalışma olarak görmüyorum. Bu, formanın verdiği bir sorumluluk. Bu sorumlulukla kendimi her zaman hazır tutmaya ve her zaman geliştirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Hasan Ali Kaldırım: “Bu sisteme yavaş yavaş alıştık”

Yeni sistemle ilgili sorulan soruya ise Hasan Ali, “İlk hazırlık maçlarında tam hazır bir görüntü veremedik. Önemli olan ilk resmi maçtı ve bence geçen hafta iyi bir performans sergiledik. Kolay değil sistem değiştirmek. İlk süreci iyi atlattık. Bu sisteme yavaş yavaş alıştık. Henüz sezon başlangıcındayız. Zaman geçtikçe bu sistem daha da faydalı olacaktır. Kanatta oynayanlar bu sistemde çok gidip gelmeli. Uyum sağladım. Zaman geçtikçe daha iyi olacağım. Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Daha da iyi olacaktır” cevabını verdi.

Hasan Ali Kaldırım: “Yarın herkes elinden geleni yapacak”

Son olarak ilk maçta alınan 2-1’lik skorla ilgili konuşan Hasan Ali Kaldırım, “2-1 kazandık ilk maçı ama gol pozisyonu olarak değerlendirdiğimizde farklı bir skor olabilirdi. 2-1 tehlikeli bir skor. Diken üstünde diyebilirim. Yarın dikkatli olmalıyız. İdmanlara ve takım içindeki havaya baktığımızda herkes sadece kendi görevine odaklandı. Yarın herkes elinden geleni yapacak. İyi bir skorla dönmek istiyoruz. Eğer tur atlarsak benim için en güzel düğün hediyesi olur” dedi.

Vitor Pereira: “Beklentimiz, iyi bir maç çıkarıp iyi bir sonuç almak”

Daha sonra söz alan Teknik Direktörümüz Vitor Pereira maçla ilgili, “Geçen maç kendi sahamızda oynadığımız karşılaşma beklediğimiz gibi zorlu geçti. Zorlu ve iyi bir rakiple oynadık. İyi bir maç çıkardık, sağlam bir görüntü sergiledik. Tabii ki düzeltmemiz gereken noktalar var. Aldığımız skor, turun iki tarafa da gidebileceğini gösteren bir skor. Yarın bu turun ikinci yarsını oynayacağız. Kaliteli bir rakiple oynayacağız. Bireysel ve kolektif takım performansı anlamında kaliteli bir rakiple oynayacağız. Kaliteli oyuncuları var ama elimizden gelenin en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz. Beklentimiz, iyi bir maç çıkarıp iyi bir sonuç almak” değerlendirmesini yaptı.

Vitor Pereira: “Hedefimiz turu geçmek”

“Bizim hedefimiz turu geçmek” diyerek sözlerini sürdüren Pereira, “Onun dışında başka herhangi bir düşüncemiz ya da hedef yok. Buradan sonuç almak zorundayız ve buraya sonuç almak için geldik. Şu dönemde her takımın kuvvetli ve zayıf yanları var. Az bir çalışma dönemi geçirdik. Bizim de hala düzeltmemiz gereken noktalar var. İlerleyen dönemde çok güçlü bir takım olacağız ama şu anda çok iyi futbol oynayalım endişesine kapılmak gibi bir düşüncemiz yok. Gerçekçi olmalıyız, pragmatik bir bakış açısıyla yaklaşmalıyız. İstediğimiz skoru alarak turu geçip dönmeliyiz. Şu anda kazanmak isteyen, birlikte oynayan, kolektif oynayan ve taktik açıdan iyi organize olmuş bir takım olmak mecburiyetindeyiz. Sonuç beni ilgilendirmiyor. Tek isteğim bu turu geçebilmek” şeklinde konuştu.

Vitor Pereira: “Futbol taraftarlar için yapılan bir gösteridir”

Taraftarlarımızın karşılaşmayı stattan izleyemeyecek olmasıyla ilgili sorulan soruya Pereira, “Taraftarlar olmadığı zaman kalite de maalesef eksik oluyor. Aynı zamanda zemin de kalitesiz. İki durum bir arada. İyi futbol için güzel bir zemin yok. Futbol taraftarlar için yapılan bir gösteridir. Taraftarlar futbolun kalbidir. Rakip kulübün bir kararı bu. Benim kulübüm değil burası. Benim görüşlerim kendi kulübüm için geçerlidir. Burada herhangi bir şey yapamam, kabul etmek zorundayım. Bana göre taraftarlarımız da burada olsa daha güzel olurdu” cevabını verdi.

Son olarak Volkan Demirel ve Fabiano Ribeiro’nun sakatlığıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, “Volkan geçen sezon sonu bir ameliyatla karşı kaşıya kaldı. Şu anda hala tamamen sona ermedi onun durumu. Çalışmalara başladı ama çalışalı az zaman oldu. Fabiano da Panathinaikos maçında bir sakatlık yaşadı. Belki çok ciddi bir sakatlık değildi ama belli bir ciddiyeti olan bir sakatlıktı. Onun da bir ameliyat geçirmesi gerekti. Birkaç gün yemek yiyemedi ve antrenmanlara çıkamadı, hastanede kalması gerekti. Ertuğrul iyi ve kaliteli bir kaleci. Şükürler olsun ki böyle bir kaleci elimizde. O yüzden böyle bir seçimi yapmak, ona bu formayı vermek bizim için zor olmadı. Bize sezon öncesi dönemde büyük bir güven verdi. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok” ifadelerine değinerek sözlerini tamamladı.

SHARE