Volkan Demirel Logo
07JULY 2016
Volkan Demirel:

Volkan Demirel: "Ben Bu Takıma Gönülden Sözleşmeliyim"

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde bulunan Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Profesyonel Futbol Takımımızda kaptan Volkan Demirel basın mensuplarının karşısına geçti. Öncelikle kamp sürecini değerlendiren tecrübeli file bekçisi, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

"Başsağlığı diliyorum"

Sözlerine bugün hayatını kaybeden Turgay Şeren’in ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Volkan Demirel, “Turgay ağabeyin ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten Türk futboluna çok büyük hizmetler vermiş bir isim. Aynı zamanda geçmiş zamanda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ve şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyorum. Onların yaşadığı acıları, dertleri ve kederleri bizlerde fazlasıyla yaşıyoruz. Hem karakter hem de duygu olarak çok güçlü bir ülkeyiz.  İnşallah bu zor dönemleri de en iyi şekilde atlatacağız. Tekrardan herkesin başı sağolsun. Bununla beraber iyi bayramlar dileklerimi de iletmek istiyorum. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

"Avrupa standartlarında bir tesisimiz var"

Kamp sürecini değerlendiren Kaptan, “Burada her zamanki gibi çok güzel bir ortam var. Son 3-4 sezondur buraya geliyoruz. Avrupa standartlarında bir tesisimiz var. Sadece biz değil, diğer takımlarımız da buradan faydalanıyor. Buradan başta tesis müdürümüz Ayten hanım olmak üzere tüm çalışanlara; bilhassa aşçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel yemekler çıkıyor.

Sezon başı kampı tabi ki yorucu geçiyor. Ben fazla takımla çalışamıyorum ama onların çalışmalarını izliyorum. Herkes istekli. İnşallah hayırlı bir sezon olur onlar içinde.

Kendime gelecek olursam da, çok iyi bir sezon başı geçiriyorum. Doktoruma, fizyoterapist arkadaşlarıma; Umut, Ata, Bülent, masörlerimiz; çok ilgili ve alakalılar, tatil döneminde başlayan bir birliktelik. Çok iyi de hazırlanıyoruz. İnşallah en kısa zamanda da sahalara geri döneceğimi düşünüyorum. Buradan ameliyatımı gerçekleştiren Çağatay Öztürk ağabeye ve Burak ağabeye de teşekkür ediyorum. Çok emekleri var bende bunları söylemeden geçemiyorum. 

Son 2 gün. Kampı bitiriyoruz. İstanbul’a döndüğümüzde de hazırlık maçlarıyla birlikte Şampiyonlar Ligi Ön eleme maçına hazırlanacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

"Sahada Fenerbahçe formasıyla olmayı her zaman isterim"

Ameliyatı ve sonraki süreçle ilgili de tecrübeli file bekçisi, “Benim sakatlığım biliniyordu ama hiçbir zaman bu safhaya gelmemişti. Son safhada bu ağrı diz ve topuğa kadar inince, ameliyat olmak zorunda kaldım. Çünkü ben daha önce de iki kere omuzumdan sakatlık yaşadım ve vücuduma hiçbir zaman kesik attırmadım. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. İyi ki de ameliyat olmuşum. O ağrılarımdan kurtuldum. Şu an gayet iyiyim. Ama doktorların fikirlerine de saygı duymak lazım. Sahada Fenerbahçe formasıyla olmayı her zaman isterim. Mücadeleye etmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin ruhunu kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz"

Takımdan ayrılan isimlerle ilgili soru üzerine Kaptan, “Ben giden hiçbir arkadaşımın gitmesini istemem. İyi veya kötü anılarımız oldu. Benim için isim fark etmez. Ama gidenin arkasından da bir şey demek doğru değil. Ben çok üzülüyorum, kendi adıma söylüyorum. Keşke burada kalsalardı ve mücadeleye devam etseydikk. Bazı şeyleri yaşamak lazım ki başarının tadı çıksın. Çok zorlu süreçler yaşadık burada. Bir mücadele verdik. Tabii ki gitmeleri beni üzdü ama kendi düşünceleri, kendi tercihleri. Gelenler, gidenler olacak bunlar futbolun doğasında var. Ölene kadar burada oynayacak diye bir şey de yok. Herkes için hayırlısı olsun. Biz buradaki ekiple, Fenerbahçe'nin ruhunu kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz” yanıtını verdi.

"Doğuştan Fenerbahçeliyim"

“Ben bu takıma gönülden sözleşmeliyim” diyen Volkan “Doğuştan Fenerliler ve başka takımlar için bunlar anormal olabilir ama futbolcular artık profesyonel düşünüyor. Bana sorarsan o soruyu ben böyle düşünemem çünkü ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Böyle geldim, böyle gideceğim. Benim de sözleşmem bitiyor. Ben hiçbir şekilde Türkiye’de başka bir kulüpte oynamayı düşünmüyorum. Ben bu takıma gönülden sözleşmeliyim” dedi.

Milli takımdaki prim konusu hakkında da görüş bildiren Volkan, "Prim konusunda konuşmam doğru değil. Benim zamanımda da prim oldu. Bunlar aile içi konular. Kavga, prim bunlar konuşulmaz. Primle ilgili soru sormadım, beni ilgilendirmez. Ben sadece Milli Takım'ın başarılı olmasını istedim ama olmadı bir turnuva da böyle bitti. İnşallah layık olduğumuz yerlere geleceğiz. " diye konuştu.

"Futbolun dili bir"

Takıma yeni katılan oyuncuların adaptasyon problemi yaşayacaklarını düşünmediğini dile getiren deneyimli oyuncu, “Kamplarda hazırlık maçlarında bu iletişimi kurmaya çalışacağız. Gelen arkadaşlar sosyal arkadaşlar. Takıma sonradan katılanları kolayca ekibe adapte edebiliyoruz. Onlarında herhangi bire zorluk çekeceğini düşünmüyorum. Futbolun dili zaten bir. Bir bakış, bir hareketle anlaşabiliyorsun saha içinde. Hedefimiz yine şampiyonluk. Elimizden geldiği kadar bu formayı layıkıyla taşıyıp sezon sonunda mutlu sona ulaşmak için elimden gelen savaşı, mücadeleyi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

"En çok ben üzüldüm"

Milli takıma çağrılmamasıyla sonuçlanan sürece de değinen tecrübeli eldiven, "Kimseden özür dilemeyi düşünmüyorum. Kızıma, eşime, aileme küfür edildiği için o zaman ki tavrım oydu. Vatan haini oldum, suçlu ben oldum ama bunlar doğru değil emin olsunlar en çok ben üzüldüm. Kimse beni aramadı bu konuyla ilgili. Onlar da empati yapsın sahada kalsaydım başka şeyler olabilirdi. Ben kendimi orada Türk futbolu adına kendimi ateşe attım. Ben Volkan Demirel olduğum için bu durumla karşı karşıya kaldım. Bana da yapılanlar yanlıştı Fransa'da yapılanlar da yanlış. Sonuç endeksli olarak istenmeyen olaylar oluyor. Bunlar son derece yanlış. Benim olaydan sonra tüm mili maçlar Konya’da oynandı. Keşke bu birlikteliği Avrupa Şampiyonası’nda sürdürebilseydik. Arda Turan'ı arayacaktım. Ozan'la mesajlaştık, Arda’ya O’nu arayacağımı söyle dedim. Daha sonra aramadım. O sıra çok arayıp soran oldu diye. Emin olun ki Arda’dan çok üzüldüm. Vatan haini oldum mili takıma gidemedim. Hey yerde birbirimize sahip çıkmalıyız. Birbirimizi yemekle bir yerlere gelemeyiz. İyi bir takımımız yok deniliyor, nasıl olacak ki? Arda Turan bizi yurt dışında temsil ediyor. Neden bu adamı aşağı çekmeyi düşünüyoruz bunu anlamıyorum” açıklamasında bulundu.

Volkan beğendiği kalecilerle ilgili soruya da, “Dünyada beğendiğim iki tane kaleci var. Buffon'a hayranlığım var. Neuer'i Schalke'den biliyorum. Volkan Babacan da turnuvada elinden geleni yaptı. Fabianski’yi söyleyebilirim” yanıtını verdi.

"Her zaman ilk düşüncemiz Fenerbahçe"

İlk düşüncelerinin Fenerbahçe olduğuna vurgu yapan Volkan Demirel, “Süper Lig'de 2 hafta kala şampiyonluğu kaybettik. Çok üzüldük. Bunu başıma yastığa koyduğumda yaşıyorum. Her zaman ilk düşüncemiz Fenerbahçe. Şampiyonluğu kaybedince emin olun 3­4 hafta kendimize gelemiyoruz. Bu camianın beklentilerini karşılayamayınca çok üzülüyoruz. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanarak umuyorum ki hep beraber mutlu oluruz” dedi.

“Hedefim 40 yaşına kadar oynamak” diyen Kaptan, “Fizik olarak kendimi çok iyi hissediyorum. Performansıma bakıyorum. Vücudum elverdiği sürece oynamak istiyorum. Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalkıyoruz. Futboldan sonra da burada oynamak istiyorum. Hedefim de 40 yaşına kadar oynamak var. Bu şartlar neyi gösterir, şimdi bununla ilgili konuşamıyorum. Saygıyı da belli yerlerden görüyorsunuz, belli yerlerden göremiyorsunuz. Beni sevenlerin yanımda olmaları bana yetiyor” ifadelerini kullandı.

Volkan Demirel,  takımdaki genç isimlerle ilgili de, “Ozan ile çok konuşuyorum, Alper ile biraz daha az konuşuyorum. Salih ile şimdi konuşmaya başladım. Ozan, Alper ve Salih'ten Fenerbahçe taraftarının çok beklentisi var. Alper olsun, Salih olsun bunlar Türk futbolunun ismini yukarıya taşıyacak futbolcular. Bunların oynamaları lazım. Ozan’la da bunu konuştuk. Hepsi de Fenerbahçe'yi taşıyacak. Sonra da Avrupa'nın üst düzey takımlarına gidebilecek isimler” diyerek sözlerini noktaladı.

SHARE