Volkan Demirel Logo
25MARCH 2015
Volkan Demirel’in Kurtarışı Uefa’nın Resmi Sitesinde

Volkan Demirel’in Kurtarışı Uefa’nın Resmi Sitesinde

Kalecimiz Volkan Demirel’in, 2007-2008 Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanşında Sevilla’daki maçta yaptığı kurtarış, UEFA’nın en iyi 5 penaltı kurtarışı listesine girdi.

UEFA’nın resmi internet sitesi www.uefa.com , ‘Penaltı Kahramanları’ başlığıyla ve penaltı kurtarışlarıyla takımlarını kazandıran 5 harika kaleci ibaresiyle bir video yayınladı. İçerikte, son 15 yıl içinde Şampiyonlar Ligi’nde penaltı atışları sonucunda takımlarına kupa kazandıran veya tur atlatan kaleciler mercek altına alındı.

Kalecimiz Volkan Demirel, bu listeye 4. sıradan girdi. Şampiyonlar Ligi 2007-2008 Sezonu 2. Turunda Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesinde, 3-2 biten her iki maç sonunda Sevilla’daki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’ndaki penaltı atışlarında, Kalecimiz Volkan Demirl’in Dani Alves’in vuruşunda kurtardığı penaltı, en iyi 5 penaltıdan biri olarak seçildi. Listeye giren diğer kurtarışlar ise şöyle sıralandı:

1-2001’de, Milano’daki Bayern Münih-Sevilla finalinde B.Münihli Oliver Kahn’ın Pellegrino'nun penaltısını kurtarışı

2-2005’te İstanbul’daki Milan-Liverpool finalinde Liverpool kalecisi Jerzy Dudek’in Shevchenko’nun penaltısını kurtarışı.

3-2008’de Moskova’daki Manchester United-Chelsea finalinde M. United kalecisi Edwin van der Sar’ın Anelka’nın penaltısını kurtarışı.

5-2014-2015 Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Bulgar takımı Ludogorets Razgrad ile Romen takımı Steaua Bükreş arasında Razgrad’ta oynanan maçta L.Razgrad’lı Rumen stoper Cosmin Moti’nin kurtarışı (1-0 biten her iki maç sonunda uzatma dakikalarında, 119. dakikada Bulgar kaleci kırmızı kart görür ve kaleye Cosmin Moti geçer. Kendi penaltı atışını gole çeviren Moti 2 de penaltı kurtarır ve Ludogorets Razgrad’ı gruplara taşır)

Videoyu şu linkten izleyebilirsiniz:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/video/videoid=2218464.html?autoplay=true

SHARE