Volkan Demirel Logo
12MAYIS 2013
Aykut Kocaman:

Aykut Kocaman: "Futbolcularımı Tebrik Ediyorum"

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, futbolcularımızın Galatasaray karşısında çok iyi mücadele ettiğini belirterek, bu çabadan dolayı da oyuncularımızı tebrik ettiğini söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, “Mutlaka kazanmamız gerekiyordu, kazandık. Bütün oyuncuları kalitenin de üzerine çıkan yürekli oyunlarından dolayı tebrik ediyorum. Galatasaray maçı; Fenerbahçeli her futbolcunun şartlar ne olursa olsun kendisini fiziksel ruhsal açıdan hazırlayacağı bir maç oluyor. Arka arkaya bu kadar efor sarf ettikten sonra bu enerjiyi tekrar ortaya çıkarabilmek hakikaten çok istemekle olacak bir şeydi. Tekrar tekrar tebrik ediyorum futbolcuları” dedi.

Yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine ise Aykut Kocaman, "Maçta yaşananlar ne geçmişi, ne bugünü, ne yarını olan olaylar. Türk Telekom'dakilere yakın şekilde olaylar oldu. Orada olanlar konuşulmuyor ama Fenerbahçe bu konuda ablukada. Galatasaraylıların çok garipsediğini sanmıyorum, garipsememesi lazım” cevabını verdi.

BASIN TOPLANTISI
Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aykut Kocaman, “Beni yine  hedefe koydular. Belli bir kesim tarafından linçe doğru götülüyorum. Şampiyon olan Galatasaraylı futbolcuları akıttıkları terden ve başarılarından dolayı kutluyorum. Kutlamaları kendi sahalarında yapsalardı daha centilmenci olurdu. Centilmenlik hep bizden bekleniyor ama böylesi daha iyi olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın uzun yıllardır Saracoğlu'nda kazanamaması hakkında görüşleri sorulan Kocaman, “Bununla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Sezon başında da Süper Kupa'ya da bu gözle baktım. Arkasından Spartak Moskova maçı vardı. Açıkçası hiç umrumda değildi. Galatasaray maçını oynamak ayrı bir şey yanlış anlaşılmasın ama aklımda Spartak Moskova maçı vardı. Bu derbide de amacımız rakibimizi yenip Şampiyonlar Ligi'ne gitmekti" dedi.

Volkan Demirel'in kırmızı kartı hakkında da konuşan Aykut hoca, “Volkan'ın hareketiyle ilgili, bu konuyu onaylamam mümkün değil. Volkan da bunun farkında. Maç gergindi. Bunu anlayabiliyorum. Rakip adına da gergindi. Bu denli oyuncuların kendini kontrol etmesi gerekiyor. Ceza alacak ama erteleme başvurunda bulunup bulunmamak hakkında düşünmek gerekiyor. Ertelemeden faydalanır mıyız, faydalanmaz mıyız bakacağız. Kırmızı kart gördükten sonra cezası ertelensin. Biz de bir girişimde bulunuruz. Belki hiç başvuruda da bulunulmayabilinir” diye konuştu.

Soyunma odasında çekilen sevinç fotoğraflarını da değerlendiren Kocaman, “Biz  soyunma odasında Şampiyonlar Ligi'ni kutladık. Futbol tartışıp düşünürken unuttuk, milletimizin başı sağolsun. Bir daha böyle olaylar yaşanmasın. Başta annem olmak üzere tüm annelerin ellerinden öpüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

PAYLAŞ