Volkan Demirel Logo
13OCAK 2006

"Benim Kulübüm Fenerbahçe"

Fenerbahçemizin ve Milli takımın başarılı kalecisi Volkan, Fenerbahçe’den başka bir şey düşünmediğini söyledi.. Volkan kendisine "bomba" benzetmesi yapılmasına ve kaleyi genç yaşta devraldığı yorumlarına da açıklıkla cevap verdi. 2.Devre kampını da değerlendiren Volkan, ’’Hem neşeli, hem güzel, uyumlu ve dostça kamp geçiriyoruz. Güzelliklerle dolu bir kamp geçiriyoruz. İnşallah bunun semeresini ikinci yarı sonunda şampiyon olarak göreceğiz’’ dedi.

Takımımızın bu sabah yaptığı antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kalecimiz Volkan, transferi konusunda kendisine yöneltilen bir soruyu, ’’Kulübüm Fenerbahçe. Fenerbahçe’den başka bir şey düşünmüyorum’’ dedi.

Yediği her golde kendisinin mutlaka bir hatasının olduğunu ve bunu düzeltmek için gayret sarfettiğini ifade ederek, ’’Yediğim her golden ders çıkarmaya çalışıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde Schalke 04 ile yaptığımız maçta ıskaladığım topun gol olmasında da hata bende. Kaleci kaleyi korumakla görevlidir, gol yememeli. Bu golde de hatam vardı, ama beni geceler boyunca uyutmayan bir gol değildi. Bu golden de gerekli dersleri çıkardım’’ diye konuştu. 
Volkan Demirel, Rüştü ile çalışmanın da kendisine güç verdiğini vurgulayarak, ’’Rüştü hem profesyonelliğiyle, hem de saha dışındaki davranışlarıyla beğendiğim bir insan. Birbirimize her zaman destek veriyoruz. Onunla çalışmak bana güç veriyor. İnşallah uzun yıllar hem kaleci olarak, hem de antrenör olarak beraber çalışırız. Rüştü abinin bana emeği çok büyüktür. Belki o olmasa buralara kadar gelemeyecektim. Immel’in de bana büyük emeği var. Bana bir şut atanın bile emeğinin olduğunu düşünüyorum. Ben kimseyi örnek almıyorum. Kendimi örnek aldığımı söyleyebilirim. Hiçbir rakipten korkmam. Rakip golcüler benden korksun. ’Volkan kalede, nasıl gol atacağım’ diye düşünsün. Tabii ki zayıf yanlarım var. Aşırı güvenden dolayı hata yapabiliyorum.’’ dedi.
Kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere de yanıt veren Volkan Demirel, ’’Eleştirilere her zaman açığım. Bire bir pozisyonlarda hata yapabileceğime yönelik ifade edilen saatli bomba nitelendirmesine de saygılıyım. Bire bir pozisyonda rakibin becerisine kalmış. Çok iyi golcüyse golü atar. Kalecinin bire bir pozisyonlarda avantajı daha azdır. Gol olabilir. Saatli bomba olarak görülüyorsam bu onların düşüncesidir’’ şeklinde konuştu. Fenerbahçe kalesine erken geçip geçmediği yönündeki soruyu da yanıtlayan genç kaleci, ’’Kaleye erken geçtim diye bir şey yok. Ben çalışıyorum. Hak ettiğime inanıyorum’’ şeklinde yanıt verdi. İyi kaleci olduğunu savunan Volkan, ’’Sonuçta milli takım ve Fenerbahçe kalesindeyim. Yolun başındayım. İnşallah eksiklerimi de kapatıp uzun yıllar kariyerimi devam ettiririm’’ diye konuştu.

Kaleci antrenörü Murak Öztürk ile iyi çalıştıklarını dile getiren Volkan, ’’Murat Öztürk, eski antrenörümüz Immel döneminde de bizimle ilgileniyordu. Aramızda hoca kaleci ilişkisi yok. Bence antrenör olarak yeterli. Hatta kazanç getireceğini düşünüyorum. Onunla çalışmaktan mutluyuz’’ dedi.

Hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde fazla gol yediklerini kaydeden sarı-lacivertli kaleci, ’’Bu, fazla maç yapmamızdan kaynaklı olabilir’’ diye konuştu.

Fenerbahçe bünyesinde yer alan bütün kalecilerin yetenekli olduğunu dile getiren Volkan, ’’Rüştü’den sonra kısa süreli Enke’nin dışında hiçbir yabancı kaleci takımda görev yapmadı. Yedeklerimden Volkan Babacan çok genç. Recep’ten başlayarak Türk kalecileri olarak kaleyi en iyi şekilde korumuşuzdur.’’ dedi.

Fenerbahçe savunmasının çok eleştirilmesi yönündeki soruların hatırlatılması üzerine Volkan, ’’Fenerbahçe hücum oynayan bir takım olduğu için yediğimiz gol sayısı fazla oldu. Hücum oynadığımız için kontratak yiyoruz. Bu nedenle hatalı goller olabiliyor. İkinci yarıda inşallah bu sorunu en aza indiririz’’ diye konuştu.


PAYLAŞ