Volkan Demirel Logo
22AĞUSTOS 2011

"Çok Güzel Hedeflere Ulaşacağımıza İnanıyorum"

Kalecilerimizden Volkan Demirel, oturmuş bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, bu sezon çok daha güzel hedeflere ulaşacaklarını söyledi.

 

Almanya’da kamp hazırlıklarını sürdüren Takımımızda Volkan Demirel Fenerbahçe Televizyonu ile Remi İnternet Sitemize yaptığı açıklamada, hazırlık maçlarının önemine, takımın son durumuna, takım içindeki havaya ve yeni transferlerin takıma katkısına değindi.

 

"Kazanmak mutluluk verici"

 

Volkan yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Sezon başı kampları hep yorucu olur ama bu sene biraz daha ekstra oldu. Gerçi bizim adımıza da güzel oldu bu. Farklı yerlere gittiğiniz için hazırlık maçları tam bir maç havasında geçiyor. Kalite takımlarla güzelde de maçlar oynadık. Kazanmasını da bildik. Bu da son derece mutluluk verici. Tabi ki eksiklerimiz var. Bu maçlar tamamen kendimizin ne durumda olduğumuzu görme maçları.  Onun için sonuç önemli değil ama kazanmak insanın tabi ki moralini yükseltiyor. İnşallah yarınki maçı da en iyi şekilde oynayarak kampımızı tamamlayacağız. Yarın da inşallah bu güzel statta tam bir hazırlık maçı keyfinde olacak. Yarın bütün bu civarlardaki Fenerbahçe taraftarlarını maça bekliyoruz. Taraftarlara güzel bir maç izlettirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

 

"Bu sene sahadaki biz siz, tribündeki siz biz"

 

Bu dönemi hem taraftar, hem yönetim hem de takım olarak çok iyi geçirdiklerini belirten Volkan, "Arkadaşlarla sohbet içerisinde ’Bu sene sahadaki biz siz, tribündeki siz biz’ diye bir konuşmamız olmuştu. Hepimiz bir takım içerisinde, taraftar yönetici, Fenerbahçe camiası altındaki herkes artık bir toplu yumruk haline geldi. Son geçiş dönemi bizi daha da bir kuvvetlendirdi.  İnşallah bu sezon çok güzel daha hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum. Çünkü taraftar, takım ve yönetim olarak güzel bir birliktelik içinde olduğumuzu gösterdiğimize inanıyorum. Ben bu durumdan mutluyum. İnşallah da bunu en iyi şekilde başarılarla elde edeceğiz" diye konuştu.

 

"Herkese çok teşekkür ediyorum"

 

Takım arkadaşlarıyla otobüste ne konuştukları ile ilgili soru üzerine Volkan, "Otobüste biz özellikle şu son dönemlerde takımın iyiliği için elimizden ne gelebilirse, aklımızdan ne geçiyorsa hepsini yapmak için uğraşıyoruz. Sağolsun arkadaşlarımda bunu için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Gerçekten hepsi profesyonelliğin dışında takımına çokta iyi sahip çıkan amatör ruhuna sahip olan arkadaşlar. Herkes idmanları aksatmadan üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak, nasıl bir Fenerbahçeli olduğunu nasıl bir takım olduğunu herkes gösteriyor. Ben bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bazı futbolcular bunun önceliğini yapmıştır bunun önceliğini yapan arkadaşlara daha da çok teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü Aykut hocaya etmek lazım. Çünkü bizi bu zamanda dik tutmaya çalışan bize yol gösteren ve her zaman yanımızda olan bir hocamız var.  Hocamızda ben buradan teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu. 

 

"Ulaşabildiğimiz şampiyonluklara tekrardan ulaşacağız"

 

Takımın son durumu ile ilgili düşüncelerini açıklayan Volkan, "Biz geçen seneden kalan bir takımız. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu ama oturmuş bir takımımız var. Gerçi bu da sahada oynadığımız oyunla belli oluyor. Mesela maçın bir bölümünde 15-20 dakika pas yaptık. Palermo da İtalya liginde oynayan bir takım. Sert oynayan bir takım. Bizden 15-20 dakika top alamadı. Tabi ki eksiklerimiz var şu anda. Hazırlık maçlarını da bunları görmek için yapıyoruz. Ama ben bu sene gerçekten geçen senelere nazaran hem önemli olduğu için hem de artık bizim için bu hedefte değil, inançta değil bunu zorunluluk diye görüyoruz. Biz bu sene elimizden geldiği kadar Fenerbahçe bayrağını yukarılarda, elimizden geldiği kadar Fenerbahçe’nin başarabileceği başarıları kazanmak istiyoruz. Çünkü bazı durumları kanıtlamamız lazım. En iyi yöntemde sahada yaptıklarımız olacaktır. İnşallah sahada nasıl geçen senelerde olduğu gibi Fenerbahçe’nin yüzyılı aşkın süresince vermiş olduğu mücadelenin daha fazlasını bu sene vererek, elimizden geleni sahaya yansıtarak, inşallah ulaşabildiğimiz şampiyonluklara  tekrardan ulaşacağız" dedi.

 

"Transferlerin kaliteleri ortada"

 

Yeni transferlerle ilgili soru üzerine Volkan, "Türk oldukları için fazla yabancılık çektiklerini düşünmüyorum. Zaten bizim çok iyi bir arkadaş grubumuz var. Zaten oynadıkları futbol ortada. Birisi Eskişehirspor’un kaptanı birisi Gençlerbirliği’nin, birisi de Milli takıma kadar yükselmiş bir futbolcu zaten. Kaliteleri ortada. Takımımıza da ekstra kalite sağlayacaklardır. Ben Sezer’i de Serdar’ı da Milli takımdan tanırım. Orhan da mevkisinin adamı olduğunu dünkü maçta da ayrıca gösterdi zaten. Gün geçtikçe çok daha iyi olacağımızı, gün geçtikçe yeni gelen arkadaşlarımızın çok daha iyi adapte olacağını düşünüyorum. Ve en iyi şekilde de Fenerbahçe camiası ve sahaya çıkacak on bir kim olursa olsun artık bizde yedek oturan tribündeki veya oynayan oynamayan kavramı kalmadı. Bizim amacımız sadece Fenerbahçe takımı sahaya çıktığı zaman Fenerbahçe gibi olup bize yakışanı yapmak diye düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

PAYLAŞ