Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753
Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş

Fenerbahçe 0-0 Beşiktaş

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakem: Hüseyin Göçek
Fenerbahçe: Volkan Demirel,  Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Mehmet Topal, Aatif Chahechouhe, Alper Potuk,  Moussa Sow, Robin van Persie.
Teknik Direktör: Dirk Advocaat
Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Kerim Frei, Quaresma, Cenk Tosun.
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun 13. haftasında Beşiktaş’ı konuk ediyor.

 
Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.
 
90' Karşılaşmaya 3 dakika ilave edildi.
 
85' Lens uzaklardan ceza alanına ortaladı, top kaleci Fabri'de kaldı.
 
83' Alper Potuk sarı kart gördü.
 
83' Serbest vuruşta topun başına geçen Robin van Persie kaleye vurdu, kaleci Fabri topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
 
81' Ceza alanı dışı sağ çaprazında topu rakibinden kurtaran Lens, Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem siyah beyazlı oyuncuya sarı kart verdi.
 
79' Mehmet Topal oyuna döndü, maç devam ediyor.
 
78' Volkan Şen ceza alanı dışından şutunu çekti top Mehmet Topal'ın suratına çarptı, hakem oyunu durdurdu.
 
77' Oyuna henüz dahil olan Lens sağ kanatta hareketlenen Volkan'a pasını aktardı, Volkan içeri çevirdi, top bir an boşta kaldı ve kaleci Fabri çıktı ve topun sahibi oldu.
 
76' Moussa Sow oyundan çıktı, Jeremain Lens oyuna dahil oldu.
 
74' Simon Kjaer sağ kanattan ceza alanı solundaki Volkan'a ortasını yaptı, Volkan kontrol etti ve içeri çevirdi ancak savunma karşıladı. Dönen topu ceza alanı dışındaki Hasan Ali ortalamak istedi ancak top kalecide kaldı.
 
73' Souza sağ kanatta son çizgiden ceza alanına kesti ancak kimse yok. 
 
73' Simon Kjaer'in ceza alanına gönderdiği uzun topu savunma karşıladı.
 
57' İleri gönderilen uzun pasta Robin van Persie topu kontrol etti ve ceza sahasına hareketlenen Souza'ya pasını verdi. Brezilyalı oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.
 
50' Ceza alanı dışı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Robin van Persie doğrudan kaleyi düşündü, top auta gitti.
 
48' Sağ kanattan Mehmet'in ortasında ceza alanı içindeki Robin van Persie topu göğsüyle düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak top auta çıktı.
 
46' Aatif Chahechouhe oyundan çıktı, Volkan Şen oyuna dahil oldu.
 
46' İkinci yarı başladı.
 
Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
 
45' Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika ilave edildi.
 
45' Robin van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta Fabri Kjaer'den önce müdahale etti, sonrasında top Simon Kjaer'e çarparak dışarıya gitti.
 
36' Sağ kanattan Şener'in ceza sahasına ortasında Sow'un müdahalesiyle Gökhan yerde kaldı, hakem faul kararı verdi.
 
31' Sağdan Alper'in ortasında ceza sahası içindeki Souza kafa vuruşunu yaptı, kaleye doğru giden topu Atiba uzaklaştırmak istedi, Skrtel önünde kalan topa gelişine vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.
 
26' Mehmet'in ceza sahasına gönderdiği topta Fabri topu kontrol edemedi ve Robin van Persie topu ağlara gönderdi ancak Hollandalı oyuncuyla birlikte hareketlenen Sow için ofsayt bayrağı kalktı.
 
22' Robin van Persie, serbest vuruşta ceza sahasına ortasını yaptı, Souza'nın şutunda top Sow'a çarptı, hakem Sow için ofsayt bayrağını kaldırdı.
 
17' Savunma arkasına sarkan Moussa Sow kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalktı.
 
13' Simon Kjaer, Cenk Tosun'la girdiği pozisyon sonrası sarı kart gördü.
 
7' Josef de Souza'nın Robin van Persie'ye gönderdiği topu Fabri çıktı ve kontrol etti.
 
6' Alper'in sağ kanattan ortasında top Tosic'e çarparak taça gitti.
 
5' Mehmet Topal'ın pasında sol kanattan hareketlenen Hasan Ali ortasını yaptı ancak kaleci Fabri iki hamlede topu kontrol etti.
 
1' Karşılaşma Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı. Başarılar Fenerbahçemiz...
 
-Karşılaşma öncesi uçağı düşen Chapecoense takımı için saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşımız okundu.
 
-Son hazırlıklar yapıldı, son taktikler konuşuldu ve iki takım oyuncuları sahaya yeniden çıkıyor...
 
-Isınma hareketlerinin ardından oyuncular soyunma odalarına gidiyor...
 
-Karşılaşma öncesi sahaya çıkan iki takım oyuncuları ısınma hareketlerini sürdürüyor
 
Ligin en çok gol atan takımı; Fenerbahçe

Süper Lig'e ilk 3 maçta 1 puan alarak başlayan Fenerbahçemiz, ardından müthiş bir form grafiği yakaladı. Son 9 maçında 7 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Takımımız, 24 puan topladı. Sarı lacivertliler ilk 12 haftada ligin en çok gol atan takımı. 3 kez 5 gollü galibiyet alan Fenerbahçemiz, toplamda 28 gol attı. 28 gol 12 farklı isimden gelirken Robin van Persie 6 golle takımın en golcü ismi. Moussa Sow 4, Aatif Chahechouhe ve Emenike 3'er, İsmail Köybaşı, Josef de Souza ve Ozan Tufan 2'şer, Alper Potuk, Jeremain Lens, Martın Skrtel, Mehmet Topal ve Simon Kjaer de 1'er gol kaydetti.

Sow’un Beşiktaş performansı

Çaykur Rizespor deplasmanında 3 güzel gol atan Sow'un Beşiktaş'a karşı performansı dikkat çekiyor. Senegalli golcü Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş maçlarında 7 derbide de gol sevinci yaşarken toplamda 8 gol kaydetti.

341. Randevu

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu maçla 341. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 340 maçta Fenerbahçe 129, Beşiktaş 123 galibiyet aldı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 468 golüne, Beşiktaş 429 golle karşılık verdi.

Lig maçları

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 120 kez karşılaştı. Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 45, Beşiktaş 38 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertlilerin ligdeki 133 golüne, siyah-beyazlılar 131 golle yanıt verdi.

Fenerbahçemiz, son yıllarda Beşiktaş'a karşı büyük üstünlük kurdu. Ekibimiz, 2005 yılından beri rakibine kendi sahasında yenilmedi ve 12 lig mücadelesinde 8 galibiyet aldı. Fenerbahçe, Beşiktaş ile oynadığı son 15 maçtaysa 8 galibiyet, 4 beraberlik elde ederken sadece 3 kez yenildi.

Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbiyi Beşiktaş 3-2 kazandı, ikinci yarıda Kadıköy'de ise gülen taraf 2-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

PAYLAŞ

ETİKETLER
FENERBAHÇE, 0-0, BEŞİKTAŞ