Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753
Fenerbahçe 1-1 Krasnodar

Fenerbahçe 1-1 Krasnodar

STAT: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
SAAT: 20.00
HAKEM: Pawel Raczkowski (Polonya)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Josef de Souza,  Alper Potuk, Jeramain Lens, Moussa Sow, Robin van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

KRASNODAR: Kritsyuk, Naldo, Granqvist, Gazinski, Podberezkin, Ramirez, Wanderson, Claesson, Kaleshin, Kabore, Smolov
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Shalimov

Fenerbahçemiz, deplasmanda 1-0 kaybettiği UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçının rövanşında Rus ekibi Krasnodar’ı konuk etti.

Maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve Takımımız Avrupa'ya bu turda veda etti. 
 
90+4' Lens'in ceza alanı önünden kullandığı serbest vuruşta top az farkla üstten auta gitti. 
 
90' Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi. 
 
81' Volkan'ın sol kanattan ortasında top Vitali Kaleshin'in yüzüne çarptı. Sonrasında iki takım futbolcuları arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı.
 
80' van Persie ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu kalecide kaldı.
 
71' Şener'in yerine Volkan Şen, Sow'un yerine de Fernandao oyuna girdi. 
 
70' Volkan Demirel yaşadığı sakatlık sonrası yerini Fabiano'ya bıraktı. 
 
66' Sow sarı kart gördü.
 
60' Şener'in sağ kanattan ortasında Stanislav Kritsyuk yumruklayarak topu uzaklaştırdı. Sonrasında topu alan İsmail ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda Stanislav Kritsyuk topu çıkardı. 
 
56 'İsmail'in sol kanattan ortasında Sow'un kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
 
53' Krasnodar atağında Fedor Smolov ceza sahası içi sağ çaprazda kafayla topu kaleye vurdu ve kale önünde Kjaer topu çıkardı.
 
51' Alper ceza alanı içinde müsait durumunda şutunu çıkardı, top üstten auta gitti. 
 
50' Cristian Ramirez sol çaprazdan kaleye vurdu ama top üstten auta çıktı.
 
46' İKİNCİ YARI BAŞLADI. HAYDİ FENERBAHÇE
 
İlk yarı 1-1 eşitlikle sonuçlandı. 
 
45+1' Lens sarı kart gördü.
 
42' Josef de Souza sarı kart gördü. 
 
41' GOLLLLL. GOOOOO. GOLLLLLLLLL. SKRTEL. Soldan Lens'in kullandığı serbest vuruşta Josef De Souza kafayı vurdu. Kalecinin müdahelesi sonrasında direkten dönen topa son dokunan Skrtel oldu ve skora denge geldi. 
 
38' Ceza alanı önünden van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta top üstten auta çıktı. 
 
35' Sağdan Şener'in ortasında kalecinin tokatladığı topu önünde bulan Alper, daha müsait durumda bulunan arkadaşı Sow'a pasını aktardı. Sow'un ceza alanı içinden çekttiği şutta top üstten auta gitti.  
 
29' Sow ve Alper'in ortalarında savunma araya girdi. 
 
20' İsmail Köybaşı sarı kart gördü. 
 
19' Josef de Souza ile gelişen ani atakta Sow, ceza alanı içi sol çaprazdan vurdu. Top auta gitti.  
 
18' Krasnodar atağında Fedor Smolov ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya şutunu çıkardı, kaleci Volkan mutlak golü engelledi. 
 
10' Lens sağ kanattan korner kullandı, Josef de Souza ceza alanı içinde yükseldi ve kafayı vurdu, top auta çıktı.
 
7' Skrtel'in pasında araya giren Smolov, ceza sahasına girerken vurdu. Top ağlarla buluştu. (0-1)
 
6' Sow'un sol çaprazdan çektiği şutta önce kaleci ardından savunmanın çıkardığı topu tekrardan önünde bulan Senegalli oyuncu bir kez daha şutunu çekti. Top üstten auta gitti. 
 
4' Soldan Sow'un ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza alanı önünde Alper vurdu. Top auta gitti. 
 
1' MAÇ BAŞLADI, BAŞARILAR FENERBAHÇE...

Taraftarlarımızın da desteğiyle adını bir üst tura yazdırmak isteyen Fenerbahçemiz,  iki ve daha farklı skorların tamamında tur atlayan taraf olacak. 1-0'lık galibiyette maç uzatmalara gidecek. Ancak 2-1, 3-2 gibi tek farklı ve gollü galibiyetlerde ise sarı-lacivertli ekip elenen taraf olacak.

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turundan başlayan Fenerbahçemiz, Fransız ekibi Monaco'ya elendikten sonra Avrupa Ligi Play Off turunda İsviçre temsilcisi Grasshoppers'ı geçerek gruplara kaldı. A Grubunda İngiltere'den Manchester United, Hollanda'dan Feyenoord ve Ukrayna'dan Zorya Luhansk ile eşleşen Takımımız, gruptan  lider olarak çıktı. Grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet sonucu 13 puan toplayan Fenerbahçemiz, 8 gol atıp, 6 gol yedi.
 
İlk kez bir Türk takımı ile karşılaşan Krasnodar ise Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme turundan başladı. Bu turda Malta'nın Birkirkara takımını saf dışı bırakan Rus ekibi, Play Off turunda Arnavutluk'un Partizani takımını eleyerek gruplara kaldı. Almanya'dan Schalke, Fransa'dan Nice ve Avusturya'dan Salzburg'la birlikte yer aldığı I grubunu Schalke'nin ardından 2. sırada tamamlayan Krasnodar, 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet sonucu 7 puan toplarken, 8 gol atıp 8 gol yedi.
Aralık ayının başında devre arası tatiline giren Rusya Premier Lig'in ilk 17 haftasında 7 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Krasnodar 28 puanla 5. sırada bulunuyor. Son resmi karşılaşmasına 8 Aralık 2016'da Avrupa Ligi'nde Nice karşısında çıkan Krasnodar yaklaşık 2 aylık bir aranın ardından ilk resmi maçını Fenerbahçemiz ile geçen hafta oynadı.
Fenerbahçemiz, rövanş karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 216. mücadelesini verecek. Avrupa kupalarındaki 42. sezonunu geçiren takımımız, geride kalan  215 maçta 80 galibiyet, 43 beraberlik, 92 mağlubiyet alırken; 269 gol atıp, 319 gol yedi.
 

PAYLAŞ

ETİKETLER
FENERBAHÇE, 1-1, KRASNODAR