Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753
Fenerbahçe 1-1 Sturm Graz

Fenerbahçe 1-1 Sturm Graz

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu Rövanş Maçı

HAKEM: 
Robert Madley
STAT:Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
SAAT: 20.30

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena, Ahmethan Köse.

STURM GRAZ: Siebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Jeggo, Hierlander, Zulj, Huspek, Rocher, Alar

-Takımımız,  Graz Liebenau Stadyumu'nda oynanan ilk maçtan 2-1 galip ayrılmıştı. Fenerbahçe'nin gollerinin ilkini 29. dakikada Maresic kendi kalesine atarken, diğer gol 35. dakikada Roman Neustadter'den gelmişti. Fenerbahçemiz, her türlü galibiyet ve beraberlikte turu geçen taraf olacak.

-Fenerbahçemiz, teknik direktörümüz Aykut Kocaman yönetiminde 24. Avrupa Kupası sınavını verecek. 23 karşılaşmada 10 galibiyet, 8 beraberlik, 5 mağlubiyet alan takımımız, 2012 - 2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynamıştı.  Sturm Graz ile oynanacak rövanş maçıyla Avrupa Kupalarındaki 218. mücadelesine çıkacak olan Fenerbahçemiz, geride kalan 217 maçta 81 galibiyet, 44 beraberlik, 92 mağlubiyet alırken; 272 gol atıp, kalesinde 321 gol gördü.

-Her iki takım oyuncuları da ısınmak için oyun alanında.

-Oyuncular sahaya çıktı. 

 

90+3' Takımımızda oyundan çıkan isim Valbuena, yerine dahil olan isimse Isla oldu.

90' Müsabakanın sonuna 4 dakika ilave edildi.

89' Takımımızda Martin Skrtel gole yaklaşan isim oldu. Rakip yarı alanda kurtardığı topu ceza sahasına taşıyan Skrtel'in sert şutu az farkla auta gitti.

84' Fenerbahçemiz Mehmet Topal ile gole çok yaklaştı. Valbuena ceza sahası içine taşıdığı topu Mehmet Topal ile buluşturdu. Onun sert şutunda top direğe çarparak auta çıktı.

82' Fenerbahçemizde Ozan Tufan'ın yerine Mehmet Topal oyunda.

66' Avusturya temsilcisi  Philipp Huspek'in golüyle maça denge getirdi:1-1.

62' Fenerbahçemizde oyuncu değişiklği. Ahmethan Köse'nin yerine Robin van Persie oyunda.

53' Mathieu Valbuena'nın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında top kaleci Jorg Siebenhandl'da kalıyor.

49' Sturm Graz, ikinci yarının ilk şutunu çeken takım oldu. Alar, uzaklardan vurdu. Top farklı şekilde dışarı çıktı.

46' Mücadelenin ikinci yarısına konuk ekip Sturm Graz başladı.

45' İlk yarının son düdüğü geldi. Fenerbahçemiz, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gidiyor.

45' İlk yarıda %62'ye %38'lik oranla topa sahip olan taraf Fenerbahçemiz.

44' İlk yarının son dakikalarında Fenerbahçemiz oyunun kontrolünü eline aldı.

40'  Takımımızda rakip kaleyi yoklayan isim bu kez Ozan Tufan oldu. Onun uzak mesafeden şutu auta gitti.

36' Fenerbahçemiz bu sefer Alper Potuk ile sol kanattan tehlike yarattı. Şık çalımlarla ceza sahasına giren Alper'e son anda Sturm Graz savunması müdahale etti.

36' Fenerbahçemiz, golün ardından oyunun kontrolünü eline aldı.

35' Nabil Dirar, sağ kanattan kaleye vuruşunu yapıyor ancak kaleci Jorg Siebenhandl topa sahip oluyor.

32' GOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL... GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL... GOOOOOOOOOLLLLLLL.... Nabil Dirar'ın golüyle Fenerbahçemiz, Sturm Graz karşısında 1-0 öne geçiyor.  Valbuena sol kanattan çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı, Nabil Dirar kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

27' Sturm Graz'da Stefan Hierlander'in sağ çaprazdan ortasında savunmamızda Roman Neustadter topu kafayla ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

24' Fenerbahçemiz bu dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde yükselen Ozan Tufan'dan seken top az farkla auta çıktı. 

18' Avusturya temsilcisi Marvin ile yarı alanımızda.. Topu önünde bulan Marvin Potzmann ceza alanı dışından sağ ayağıyla yerden vuruyor ancak kalecimiz Volkan Demirel topu rahat bir şekilde kontrol ediyor.

17' Fenerbahçemiz, bu dakikada Valbuena ile oyunu hareketlendirdiMathieu Valbuena'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak top Ahmethan Köse'nin üzerinden geçiyor.

9' Sturm Graz, Peter Zulj ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Peter Zulj'un kısa pasında savunmamız araya giriyor.

5' Mücadelede ilk 5 dakikalık bölüm geride kalırken Fenerbahçemiz hazırlık paslarıyla rakip yarı alanda.

1' Karşılaşmaya Fenerbahçemiz başladı.

PAYLAŞ

ETİKETLER
FENERBAHÇE, 1-1, STURM, GRAZ