Volkan Demirel Logo
12ARALIK 2019
Fenerbahçe Beko 73-81 Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko 73-81 Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 13. hafta maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Takımımız mücadeleden 81-73 mağlup ayrıldı.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Başkanımız Ali Koç, Başkan Yardımcımız Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Sportif Direktörümüz Damien Comolli ve Futbol A Takımımızın Yardımcı Antrenörü Volkan Demirel de izledi.
 
Fenerbahçe Beko maça; Nando De Colo, Kostas Sloukas, Joffrey Lauvergne, Luigi Datome, Derrick Williams beşiyle başladı.
 
Açılışını Kostas Sloukas’ın yaptığı karşılaşmada konuk ekibin 5 sayılık serisini Lauvergne’le bozan Fenerbahçe Beko, Derrick Williams’ın üçlüğüyle de 7-5 öne geçti. 7-7 eşitliğin ardından Singleton ve Williams’ın üçlükleriyle süren oyunda televizyon molasına 10-12’lik skorla gidildi. Moladan 6-0’lık seriyle dönen ekibimiz, son bölümde Nando De Colo ve Datome’nin üçlükleriyle ilk periyodu 22-20 önde bitirdi.
 
Büyük çekişmeye sahne olan ikinci periyotta savunmayı sertleştiren Takımımız, Kalinic ve Ali Muhammed’in basketleriyle skoru 30-28 yaptı ve televizyon molasına da bu skorla gidildi (05:24). Karşılıklı sayılarla skor avantajının sürekli el değiştirdiği karşılaşmanın ilk yarısı 38-38 eşitlikle tamamlandı.
 
İlk yarı skor dağılımımız: Nando De Colo 9, Derrick Williams 8, Melih Mahmutoğlu 6, Nikola Kalinic 4, Luigi Datome 3, Ali Muhammed 2, Ahmet Düverioğlu 2, Kostas Sloukas 2, Joffrey Lauvergne 2.
 
İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko, televizyon molasına 43-50 geride gitti. Kalan bölümde fark erimeyince üçüncü periyot 49-59 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
 
Beaubois’in sportmenlik dışı faulüyle başlayan dördüncü periyotta Derrick Williams çizgiden 2’de 1’le döndü. Ardından Krunoslav’ın sportmenlik dışı faulüyle Sloukas çizgiden 2’de 2’yle döndü ve farkı 8 sayıya indirdi. Bu bölümün ardından 17 sayı geri düşen Fenerbahçe Beko, Datome ve Sloukas’ın basketleriyle elde ettiği 11 sayılık seriyle farkı 6 sayıya indirdi: 67-73. Karşılıklı basketlerle geçen son bölümün ardından Nikola Kalinic’in serbest atışlarıyla skor 71-76’ya geldi. Kalan bölümde fark erimedi ve maç 73-81 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

PAYLAŞ

ETİKETLER
FENERBAHÇE, BEKO, 73-81, ANADOLU, EFES