Volkan Demirel Logo
03NİSAN 2008
Galibiyetin Yankıları

Galibiyetin Yankıları

Fenerbahçemizin, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında, Kadıköy'de, İngiliz Chelsea takımını yenmesi, tüm Avrupa ve dünya basınında geniş yankı buldu. Fenerbahçemizin, 2-1'lik galibiyeti, İngiltere'den İspanya'ya Çin'den Brezilya'ya kadar dünyanın dört bir yanında ses getirdi. İngiliz Basını "Şok" ifadesini kullanırkan, mağlubiyeti oyuncuları Drogba ve Ballack'ın ifadeleriyle kendi resmi internet sitelerinde yorumlayan Chelsea kulübü ise "Hala umut doluyuz" başlığını kullandı. İşte Fenerbahçemizin galibiyetiyle ilgili yorumları

İNGİLİZ BASINI: "ŞOK"
 
Fenerbahçe'nin 2-1'lik Chelsea zaferini sürpriz olarak nitelendiren İngiliz SkySports haber sitesi, Chelsea'nin maça şans eseri iyi başladığına dikkat çekerek, Anelka'nın uğultu sesleri ve yenilgiyle birlikte eski kulübüne dönüşünün hüsrana uğradığını kaydetti. Colin Kazım-Richards'ın oyuna dahil olmasıyla maçın hareketlendiğini belirten İngiliz haber sitesi, sadece 10 dakika içinde genç oyuncunun golü kaydettiğini ve Deivid'in muhteşem şutuyla Fenerbahçe'yi büyük bir başarıya taşıdığını yazdı. Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki performansıyla Chelsea'yi  'Şok' ettiğini yazan BBC, Londra doğumlu Colin Kazım-Richards'ın muhteşem şutuyla Fenerbahçe'yi başarıya taşıdığını kaydetti. BBC, İnter Milan, PSV Eindhoven ve Sevilla gibi önemli takımların da Şükrü Saracoğlu Stadı'nın gazabına uğradığını, fakat Chelsea'nin burada yenilgiye uğramasının şaşkınlık yarattığını belirtti. Stattaki gergin atmosferin Fenerbahçe'nin başarısında kuşkusuz payı olduğunun altını çizen BBC, Fenerbahçe'nin ilk yarı skorundan yılmadığını yazdı. Zico'yu başarısından dolayı kutlayan BBC, Avram Grant'ın Avrupa maçlarındaki başarısının sorgulanabilecek olduğunu yazdı, ve ekledi: "Mavili takımın antrenörünün haftaya oynanacak rövanş maçı öncesinde düşünecek çok şeyi var"
İngiltere'nin ileri gelen gazetelerinin internet sitelerinde ise, Fenerbahçe'nin galibiyetini okurlarına şu başlıklarla duyurdu:

Guardian Gazetesi: "Deivid şok eden şutuyla gecenin kahramanı oldu "

Daily Mail Gazetesi: "Fenerbahçe'nin öcü, Chelsea'nin hüsranı "

The Sun Gazetesi: "Yedek Colin Mavileri korkuttu"

CHELSEA: "HALA UMUT DOLUYUZ"

Fenerbahçemizin 2-1 yendiği Chelsea ise maçı,  www.chelseafc.com adresindeki kendi resmi internet sitesinde, oyuncuları Drogba ve Ballack'ın ağzından verdiği yorumlarla ve "Hala Umut Doluyuz" başlığıyla duyurdu. Chelsea'nin resmi sitesi oyuncularının demeçlerine dayanarak, "İkinci maçta tur atlayacağımıza hala inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Sitedeki haber yorumda Drogba ve Ballack'ın, İstanbul'da hayal kırıklığına uğradıklarını, ancak hala tur için umutlu olduklarını ve tecrübeleriyle ikinci maçta galip gelerek turu atlayacaklarına inandıkları şeklindeki ifadelerine yer verildi.

ÇİN BASINI: "SARACOĞLU CEHENNEMİ"

Fenerbahçe'nin, dün akşam Chelsea karşısında almış olduğu galibiyet Çin'de de yankı buldu. Çinliler de Şükrü Saracoğlu Stadı'nı artık "Cehennem" olarak nitelendirmeye başladı. Ülkenin en çok tıklanan internet sitelerinden Netease (163.com), maçtan önce Saracoğlu'nu 'Cehennem' lakabıyla tanıttı. Maçın dakika dakika ayrıntılı özetine yer veren web sitesi, haberi "Deivid kendi kalesine gol attı, sonra muhteşem gol geldi, Fenerbahçe 2 - Chelsea 1" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Haberde, Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında 5 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe'nin ilk defa karşılaştığı Chelsea'yi, yenik düşmesine rağmen 2-1'lik skorla yenmeyi başardığı belirtildi. Bir başka ünlü internet sitesi Sina.com maçın görüntülü özetini sitesinde yayınladı. Haberin başlığında "Chelsea cehennem stadında bozguna uğradı, titreten muhteşem ölümcül vuruşa maruz kaldı" denilerek Deivid'in şutuna vurgu yapıldı. Haberde, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçtır yenilmeyen Chelsea'nin bu unvanına son verdiği kaydedildi. Fenerbahçe'nin böylece bu sezon kendi sahasında yenilmeme başarısını sürdürdüğü hatırlatıldı.Çin'in en büyük gazetesi olan Halkın Günlüğü de haberi "Fenerbahçe'den beklenmedik patlama, Chelsea deplasmanda 2-1 mağlup" şeklinde duyurdu. Maçın dakika dakika uzun özetine yer verilirken, Chelsea'nin bu sezon ilk mağlubiyeti tattığı, Fenerbahçe'nin de beş maçtır kendi sahasında yenilmediği aktarıldı.

FIFA: "FENERBAHÇE EVİNDE ŞOKE ETTİ"
 
Galibiyet hakkında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin(FIFA) internet sitesinde yer alan haberde, "Fenerbahçe, Avrupa'nın büyük takımlarından birini daha evinde şoke etti" yorumu yapıldı. FIFA'nın yayın organında, dün geceki karşılaşmanın, "Unutulmayacak bir Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesi" olduğuna dikkat çekilirken, sarı-lacivertli takımın, sahasında konuk ettiği Avrupa'nın büyük takımlarından birini daha şoke ettiği bildirildi. Zico'nun teknik direktörlük yeteneğinin, devre arasından sonra fark yaratmaya başladığı belirtilen haberde, eski Sheffield United oyuncusu Kazım'ın 65. dakikada, maçın ilk yarısında kendi kalesine gol atan Deivid'in de 81. dakikada attığı goller anlatıldı. Haberde, Deivid için "Cesur ve yetenekli, Fenerbahçe'ye hak ettiği galibiyeti verdi" ifadesi yer alırken, kaleci Volkan için de "1,91 metre boyunda ve 92 kilodaki iriyarı Volkan Demirel, maçın ilk  yarısında, çoğunlukla da tek eliyle Drogba'nın pozisyonlarında gol izni vermedi" denildi. UEFA da kendi internet sitesinde maçla ilgili yaptığı haber yorumda, Deivid'i;  kendi kalesine attığı golden sonra rakip kaleye çok güzel bir vuruşla attığı golle maçı Fenerbahçe adına kazandıran adam olarak aktardı.

İSPANYA VE BREZİLYA BASINI

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chealsea'yi 2-1 mağlup etmesi haberini İspanyol ve Brezilya basını Fenerbahçe'ye övgüler eşliğinde verdi. İspanya'da; "Türk ihtirası Chelsea'yi hiptonize etti" başlığını öne çıkaran Marca gazetesi, "Türkler çok önemli bir galibiyet elde ederek yarı final kapısını araladı" ifadesini kullandı. Marca,  "Fenerbahçe İstanbul'da Chelsea karşısında inanılmaz bir galibiyet aldı. Türklerin kendi kalelerine attığı golle oyunun açılışını yapan İngiliz ekip, maçın büyük bir bölümünde rakiplerine karşı daha üstün bir oyun sergiledi. Elde ettikleri sayısız fırsatla yarı finale isimlerini yazdırabileceklerken hiçbir fırsatı değerlendiremeyen İngiliz ekibini Türkler affetmedi. Kazım'ın attığı gol beraberliği getirirken, Deivid ikinci tur karşılaşmasını İngilizler için işkenceye çevirecek ikinci golü filelere göndererek, galibiyete imzasını attı" ifadelerine yer verdi. "Fenerbahçe yükselmeye ve rüyasını sürdürmeye devam ediyor" başlığını kullanan Katalan Sport Gazetesi, "Zico'nun ekibi Fenerbahçe, deneyimsizliklere ve teknik zayıflıklara rağmen bir ekibin diş ve tırnaklarıyla ve yenme azmiyle nasıl galip geleceğini herkese göstererek, Chelsea'yi 2-1 mağlup etti" diye yazdı. As gazetesi, "Deivid, yazı ve tura" başlığını kullanırken, "İlk golle Chelsea'ye kendi kalesinin kapısını açan Brezilyalı forvet, daha sonra attığı muhteşem golle Türk zaferinin mimarı oldu. İngilizler ilk yarıda elde ettikleri fırsatları kaçırmanın bedelini ikinci yarıda ödediler" ifadelerine yer verdi. "Türk Tutkusu" başlığını tercih eden El Mundo Deportivo, "Zico'nun Fenerbahçesi Chelsea karşısında aldığı galibiyetle tarih yazma umudunu sürdürüyor"  yorumunda bulundu. El Pais, "İstanbul Chelsea'yi çiğ çiğ yedi" başlığıyla verdiği haberde "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Chelsea'yi yenerek yaşlı kıtada isim yapmaya devam ediyor" sözleriyle Fenerbahçe'yi övdü.
Brezilya'da ise Globoesporte, "Deivid, hainlikten kahramanlığa Fener'e galibiyeti getirdi" başlığıyla duyurduğu haberde, "Fenerbahçe Chelsea'ye şah çekti" sözlerine yer verdi. Globoesporte, "Flamengolu futbol idolü Zico, önemli bir galibiyete imza attı. Fenerbahçe ilk yarıda Chelsea'nin üstün oyununa ikinci yarıda yakaladığı fırsatları gole çevirerek karşılık verdi" diye  yazdı. Lance Gazetesi, "Fenerbahçe, Deivid'in muhteşem golüyle İngiliz devini bozguna uğrattı" ve "Zico'nun Fenerbahçe'si yarı finale bir adım yaklaştı" başlıklarıyla haberi okurlarına duyurdu.

İTALYAN BASINI: "İNANILMAZ"

İtalyan basını, dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçını "inanılmaz" olarak nitelendirdi. La Gazzetta Dello Sport Gazetesi, maçın sonucunu, "Süper Fenerbehçe. Chelsea'ye 2-1" başlığıyla duyurdu. Maçın Deivid ve Chelsea arasında oynandığı yorumu yapılırken, "Deivid-Chealsa hamamda. Brezilyalı oyuncu İngilizlerin golünü attı. Daha sonra, onları 30 metre mesafeden attığı füzeyle parçaladı. Fenerbahçe rüyası gerçek oldu. İnanılmaz. Maçın seyrinin bir anda değişmesi herkesi şaşırttı. Eller yerine gözler ovuşturuldu. İlk yarının bitiminde Chelsea, kasayı kapattı, Fenerbahçe hapı yuttu. Hiçbir bahisçi Fenerbahçe'ye tek kuruş vermedi. Ama Deivid panoramayı değiştirdi" ifadesi kullanıldı. Tutto Sport Gazetesi, "Deivid İbrahimoviç'i bile ağlattı" başlığı altında verdiği haberde, Brezilyalı oyuncunun İnter'i de yere serdiği hatırlatılırken, "Önce kendi kalesine, sonra Chelsea'ye süper bir gol attı. Grant'ın takımında bir krırılma daha oldu. Şimdi yarı final riskte" ifadesi kullanıldı. Corriere Dello Sport ise, "İnanılmaz Fenerbahçe. Chelsea'ye 2-1'lik tokat" başlığını kullandı. Haberin devamında, "Zico Chelsea'yi korkuttu. Brezilya'nın eski yıldızı Zico'nun liderliğinde Türkler fetih yaptı. Fenerbahçe çok önemli bir galibiyet kazandı" ifadesi yer aldı.

MACAR BASINI

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselme mücadelesinde dün gece İstanbul'da İngiliz Chelsea takımına karşı aldığı 2-1'lik galibiyet Macaristan basınında da geniş şekilde yer aldı.  Başta ulusal televizyon kanalları olmak üzere Macar medyası, Fenerbahçe'nin galibiyetini "İstanbul'da müthiş sürpriz" başlığıyla verdi.  Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzeti Sport, bugünki sayısına attığı başlığında "Brezilyalı Deivid'in bomba golüyle Fener az da olsa avantaj sağladı" diye yazdı. Gazete, Fenerbahçe'nin turu geçmek için umutlandığını ve haklı bir galibiyet aldığını yazdı. Macaristan'daki diğer basın organları ise Fenerbahçe'nin galibiyetini okuyucularına şöyle aktardı:
Hid Magazin: "Chelsea İstanbul cehenneminde yandı". Dergi; maçın 2-1 Türklerin lehine sonuçlandığını, ancak her üç golün de Türk takımından geldiğini yazdı. Deivid'in kendi kalesine attığı sürpriz golle şok olan Fenerbahçe'nin ikinci yarıda şimdiye dek oynadığı tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında mağlubiyet yüzü görmeyen Chelsea'ye sahayı
dar ettiğini, maçtan 2-1 galip ayrılarak tur için önemli avantaj sağladığını yazdı.
Nepszabadsag Gazetesi: "Fener kendi sahasında avantaj sağladı" başlığıyla verdiği haberinde, "Günün kahramanı Brazilyalı Deivid her iki kaleye de gol atarak takımına galibiyeti getirdi" diye yazdı.

İnternet siteleri ise şu başlıkları attı:
Sport Forum: "Fenerbahçe'nin müthiş galibiyeti"
Foci Tip: "İstanbul'da bomba gol, bomba sürpriz galibiyet"
Samsung Sport: "Fenerbahçe yarı finale göz kırpıyor"
MNO: "Harika Fener"


 

PAYLAŞ