Volkan Demirel Logo
27KASIM 2007
Inter 3-0 Fenerbahçe

Inter 3-0 Fenerbahçe

Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe ile Inter, Giuseppa Meazza Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz geçilen maçtan, Inter ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Inter,  puanını 12'ye çıkardı ve grup lideri olarak bir üst tura yükselmeyi garantiledi. Gruptaki ilk yenilgisini alan Fenerbahçemiz ise 8 puanda kaldı ve bir üst tura yükselme vizesini Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı CSKA Moskova maçına bıraktı.

7. dakikada, iyi gelişen atakta Alex'in pasında Deivid bekletmeden sağından kaçan Gökhan'ı gördü. Gökhan ceza alanına girdiği anda ortaladı. Inter defansı tehlikeyi uzaklaştırdı

10. dakikada, Carlos sol çaprazdan kaleye orta şut karşımı sert bir vuruş gönderdi. Top, köşede kaleci Cesar'ın kucağında kaldı.

14. dakikada, Cruz'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Stankovic'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

22. dakikada, Aurelio'nun soldan ceza alanındaki Deivid'e nefis ortasında, Samuel mutlak gol şansını topu kornere çelerek uzaklaştırdı

23. dakikada, Vederson sol çapraz uzak mesafeden kaleyi iyi gördü. Fakat sert vuruşu üstten auta gitti.

25. dakikada, Cruz'un pasıyla ceza sahasına giren Chivu, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Mehmet Aurelio, son anda araya girerek rakibinin pozisyonunu bozdu, mutlak gollük bir pozisyonu önledi.

27. dakikada, çok uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta,Carlos'un gerildiği anda, Aurelio içeri beklenmeyen bir orta yaptı. Arka direkte Semih yükselip kafayı vurdu ama, top kale sahasında sekti ve uzaklaştırıldı..

34. dakikada, Cambiasso'nun pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Cruz'un sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

36. dakikada, Cambiasso'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Stankovic'in sağ çarprazdan vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

54. dakikada, Fenerbahçemiz gole çok yaklaştı. Alex ceza yayı üzerinde topla buluştu. Sağ ayağıyla, sol köşeye sert vurdu. Top yandan az farkla auta çıktı.

55. dakikada, sol kanattan gelişen Inter atağında içeri yapılan sert ortaya ayak koyan Cruz, Inter'i 1-0 öne geçirdi.

66. dakikada Ibrahimoviç, Inter'i 2-0 öne geçirdi.

85. dakikada,  soldan Carlos'un ceza alanına yerden ortasında Appiah topa hareketlendi ama, defans daha önce hamle yaparak topu uzaklaştırdı.

90+1. dakikada, Jimenez Inter'i 3-0 öne geçirdi ve maç da bu skorla sona erdi.

STAT: Giuseppe Meazza
HAKEMLER: Konrad Plautz, Egon Bereuter, Markus Mayr (Avusturya)

 INTER: Julio Cesar, Maicon, Samuel, Cordoba, Maxwell(Dk.72 Jimenez), Zanetti, Cambiasso, Chivu, Stankovic(Dk.89 Materazzi), Ibrahimovic(Dk.78 Suazo), Cruz

YEDEKLER: Orlandoni, Dacourt, Crespo, Solari,


FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid(Dk.83 Tümer), Selçuk, Mehmet Aurelio(Dk.62 Appiah), Vederson, Alex, Semih(Dk.67 Kazım)

YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin, Ali Bilgin, Önder

GOLLER: Cruz (Dk. 55), Ibrahimovic (Dk. 66), Jimenez (Dk. 90+1) (Inter)
SARI KARTLAR: Lugano, Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Ibrahimovic, Samuel (Inter)

 

PAYLAŞ

ETİKETLER
INTER, 3-0, FENERBAHÇE