Volkan Demirel Logo
24KASIM 2014
İsmail Kartal:

İsmail Kartal: "Güzel Mücadele Oldu"

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Türk futbolu adına  güzel bir maç olduğu belirterek, “Kalan 6 maçın 6’sını kazanarak, ikinci yarıya iyi başlamak istiyoruz” dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan İsmail Kartal, “Maça iyi başlamadık, erken gol bizi tedirgin etti. Sonrasında oyunda dengeyi bulduk, ilk yarı hakimiyetimizde oynanır gibi oldu. Pozisyon da bulduk, rakibin de pozisyonları vardı. İkinci yarıda ise değişikliklerle dengeyi bulduk. Her iki takım da kazanabilirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Bursaspor’un iyi mücadele eden bir takım olduğunu ifade eden İsmail Kartal, “Tempolu oynayan, formda bir takım Bursaspor. Türk futbolu adına güzel bir maç oldu bugün. İki takım oyuncuları da güzel mücadele ettiler. 1-1 berabere kaldık, deplasmanda 1 puan için mutluyum” dedi.
 
İlk yarıda oyundan aldığı Caner’in kendisine tepkisi ve ardından özür dilemesini de yorumlayan İsmail hoca,  “Caner bizim 24 kişilik kadromuzun bir oyuncusu, bir parçası.. Genç bir oyuncu.. Böyle atmosferi, gerilimi yüksek bir maçta istem dışı bir hareket yapmıştır. Ben onun ağabeyi, babası gibiyim, antrenörüyüm.. Onun bir anlık gafletine veriyorum bu hareketi. Olabilir böyle şeyler, biz bir aileyiz, içimizde hallederiz. Ben Caner’i tanıyorum, kalbi temiz çocuk. Konu kapandı, bizim için sorun yok” ifadelerini kullandı.

Kolay gibi gözükse de puan aslanın ağzında diyerek fikstürü de yorumlayan İsmail Kartal, “Önemli olan kazanmak. Kazanınca anlamı oluyor, yoksa fikstürün anlamı yok. Kalan 6 maçın 6’sını kazanmak ve ikinci yarıya iyi başlamak istiyoruz. Umarım 6 maçı da kazanırız ve ligi iyi bir yerde bitiririz” dedi.

İsmail hoca, ayrıca iğnelerle oynayan Gökhan Gönül’ün ağrılarına rağmen fedakarlıkta bulunduğunu ifade ederken, “Gökhan’a ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BASIN TOPLANTISI
İsmail Kartal, basın toplantısında ise karşılaşmaya erken yedikleri gol nedeniyle 1-0 yenik başladıklarını ve sonrasında toparlanmaya çalıştıklarını bildirdi. Maçın geneline bakıldığında oyun kontrolünün kendilerinde olduğunu vurgulayan İsmail Kartal, "İki takım da iyi mücadele etti. Gerçekten güzel maç oldu.Her iki takım oyuncularını gösterdikleri mücadeleden ötürü kutluyorum. Biz de kazanabilirdik, Bursaspor da kazanabilirdi. Neticede karşılaşmanın zorlu geçeceğini bekliyorduk. Sonuçta berabere bitti. Bursa gibi zorlu bir deplasmandan 1 puan aldığımız için oyuncularımı tebrik ederim" dedi. 

İsmail hoca Caner Erkin ve Volkan Demirel ilgili soruya, “Caner bizim takımımızın oyuncusudur. Böylesine verimi yüksek bir maçta bir anlık öfkeyle böyle bir davranışta bulunmuştur. Ağzından ne çıktığını bilmiyorum. Biz bir aileyiz. Aile içinde hallederiz. Biz onun babası, ağabeyi,  antrenörüyüz. Önemli olan yapıcı olmaktır. Kaybetmek kolaydır. Bunu değerlendiririz. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bunlar geride kaldı. Hepimiz bu ülkenin futboluna hizmet etmek,  katkıda bulunmak istiyoruz. Bunların olmaması lazım. Bunun sonu yok. Oldu, bitti artık bu iş. Yetkili yerler ne karar verecekse verecek. Geride kaldı. Hoşgörülü olmalıyız" yanıtını verdi

Karşılaşmanın ilk yarısında başına aldığı darbe nedeniyle Mehmet Topal ve sakat sakat oynayan Gökhan Gönül'e de teşekkür eden Kartal, "Mehmet Topal oyunda şuurunu kaybeder gibi oldu. Yabancı sınırlamasından ve Gökhan Gönül'ün sakatlığından dolayı Mehmet Topal'a rica ettik ve 'götürebildiğin yere kadar götür' dedik. Kendisi de maçı bırakmadı ve oynadı" diye konuştu. 

PAYLAŞ