Volkan Demirel Logo
02ŞUBAT 2009
Şubat Sayısı Bayilerde

Şubat Sayısı Bayilerde

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün "TEK" resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin Şubat sayısı, yine dopdolu içeriği, hiçbir yerde görmediğiniz fotoğrafları, dev posteri ve Fenerli Çocuk ilavesiyle bayilerdeki yerini aldı.
Fenerbahçe Dergisi’nin 72 no’lu Şubat 2009 sayısı, sözleşmeleri uzatılan Brezilyalı oyuncularımızdan Kaptanımız Alex de Souza ile Roberto Carlos’un görseli ve "Fenerbahçe tarihine geçecekler" başlıklı kapağıyla bayilerdeki yerini aldı.
Derginiz bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında poster armağan ediyor. Bu ayki posteriniz; Asr-ı Fener kitabının çalışma grubu tarafından gün ışığına çıkarılan bir belge: Fenerbahçe takımının bilinen en eski fotoğrafına baktıkça Fenerbahçeli olmaktan bir kez daha gurur duyacaksınız.

Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleri ve hediyeleriyle birlikte tükenmeden alın.

Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:

• KAPAK KONUSU: Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri Balo Salonu’nda basının karşısına çıkan Brezilyalı yıldızlarımız Kaptan Alex de Souza ve Roberto Carlos sözleşmelerini uzattılar. İmza töreninde yer alan Başkanımız Aziz Yıldırım, her iki oyuncumuzu da överken, Alex ve Carlos Türk vatandaşı olmaya yeşil ışık yaktılar.
• Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde yaşanan ve yaşanacak her etkinliği,
"Kısa Haber Turları"mızla kaçırmamanız için sunuyoruz. Bu sayfalarda Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.
• 24 Ocak 2009 Cumartesi günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri’nde yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısına dair tüm notlar derginizde…  Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay’ın başkanlık ettiği toplantıda söz alan Başkanımız Aziz Yıldırım, Başkan vekilimiz Nihat Özdemir ve Genel Sekreterimiz Vedat Olcay, önümüzdeki dönem projelerini sundular. Mutlaka okuyun!
• Bir Asır İftiharla Geçti!
Fenerbahçe’nin 100 yıllık şanlı tarihi, bilinen ve daha da önemlisi bilinmeyen yönleriyle belgelendi… 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından 40 kişilik bir çalışma komitesiyle 2 yılda tamamlanan "Asr-ı Fener; Bir Efsanenin Tarihi" adıyla oluşturulan eser, Çırağan Sarayı’nda yapılan muhteşem bir gala gecesiyle davetlilere ve kamuoyuna tanıtıldı.
Öncelikle kitabın şanına yakışır bir organizasyonda geçen galadan bahsettik. Kulübümüz Asbaşkanı ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ile 1907 Fenerbahçe Derneği Genel Sekreteri ve aynı zamanda kitabın derleyeni Melih Esen Cengiz’in gecede yaptığı konuşmalar da kitabın içeriğiyle ilgili çok önemli detaylar sundu. Bu konuşmalara, tanıtımın ertesi günü 1907 Fenerbahçe Derneği’ne giderek her sayfasını teker teker incelerken edindiğimiz bilgileri de ilave ettik. Kitabın yapılış sürecinde uğradığı duraklar, karşılaşılan zorluklar ve muammaları öğrenecek, en önemlisi de ilk kez bu kitapla ortaya çıkan belgeleri Fenerbahçe Dergisi’nde görme imkanı bulacaksınız. 536 sayfalık bu kitap öylesine bir engin deniz ki; önümüzdeki sayılarda da içinde barındırdığı bütün güzellikleri sizlerle paylaşmayı planlıyoruz.
• "İlk bakışta iki zıt rakip gibi görünen Fenerbahçe ve Galatasaray, İstanbul’un Pera ve Kadıköy yakalarını temsil ederken, aynı ailenin birbirinden vazgeçemeyen iki evladı gibidir aslında… Kaldı ki; onlar kendi içlerinde acı ve tatlı yıllarını birlikte geçirirken, bizlere de seyrederken müstesna bir heyecanla titrediğimiz dünyanın en ünlü üç derbisinden birini; ’Ezeli Rekabet’i hediye etmişler..." Yazarımız Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu, "Ayrı düşmüşüz, yanyana…" başlığıyla, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında ’Ebedi Dostluk - Ezeli Rekabet’in 100 yılını anlatıyor.
• Başkanlarımız Radyo Ekstra’nın konuğu oldular
11 Ocak Pazar günü sabah saatlerinde, Tokat halkı dondurucu soğuk eşliğinde tarihinde ilk kez bir büyük futbol takımını Gaziosmanpaşa Stadı’nda ağırlamaya hazırlanırken, evlerinde maçı dinlemek için radyo başına geçen futbol severler ise Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay ve Başkanımız Aziz Yıldırım’ın seslerini duyunca mutluluklarını katladılar. 
• Fenerbahçe Konuk Evi açıldı. Fenerbahçe Burnu’ndaki kulüp eski idari merkezinin, iç mekanlarının değiştirilip dekore edilmesiyle oluşturulan Fenerbahçe Spor Kulübü Konuk Evi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Tüm detaylar derginizde…
• Gökhan Emreciksin: "Futbolcu olmamı kader istedi"
Fenerbahçemizin devre arasında Ankaragücü’nden transfer ettiği Gökhan Emreciksin ile Samandıra Kamp Merkezi’nde, attığı imzadan birkaç hafta sonra görüştük. Gökhan; Fenerbahçe’ye yeni transfer edilmiş genç bir yetenek olmanın verdiği gurur ve sevinçten pırıl parlayan gözleri, oyunculuk stili hakkında bize şimdiden bir fikir veren yerinde duramayan kıpır kıpır halleriyle tüm sorularımıza içten yanıtlar verdi. Gökhan’dan, Fenerbahçe’ye gelene kadar geçen futbolculuk kariyerinin kırılma anlarını dinlediğinizde, "Düşünüyorum da her şey kısmet. Kader, benim futbolcu olmam için bir ağ örmüş. Buna inanıyorum" sözlerine siz de hak vereceksiniz. Futbola Galatasaray ve sonradan geçtiği Zeytinburnuspor altyapılarında başlayan, fakat koyu bir Fenerbahçe taraftarı ve eski profesyonel futbolcu olan babasının diretmesi nedeniyle bu kulüplerde kendisine lisans çıkarmayan, 17 yaşında antrenmanda ayağı kırılınca futbolu bırakma noktasına gelen, profesyonelliğe adımını atma hikayesi ise adeta bir Yeşilçam filmini anımsatan Gökhan Emreciksin, şimdi tek düşüncesinin Fenerbahçe’de başarılı, kalıcı ve büyük Fenerbahçe taraftarına layık bir futbolcu olmak olduğunu söyledi.
• Abdülkadir Kayalı: "Haddimi de biliyorum, çalışmasını da…"
Fenerbahçemiz, geleceğin yıldız futbolcusu Abdülkadir Kayalı’yı şimdiden transfer ederek çok mantıklı bir sözleşmeye imza atarken, henüz 18 yaşındaki Abdülkadir de kendini her geçen gün olgunlaştırmaya bakacak. Genç yaşına rağmen hiçbir ürkekliği bulunmayan kendi kapasitesini nereye kadar götürebileceğiyle ilgili çok güzel hedefleri bulunan oyuncumuz, bizim gönlümüzü şimdiden kazandı. Tam isabet bir transfer. Siz de aynı hislere ya kapıldınız, ya da bu röportajı okuduktan sonra kapılacaksınız. 
• Gökhan Emreciksin, Abdülkadir Kayalı, Furkan Aydın ve Onur Karakabak’ın imza törenleri derginizde…
• Carlos’tan frikik eğitimi… Fenerbahçemizin Dünya yıldızı oyuncusu Roberto Carlos, UEFA’nın resmi internet sitesi www.uefa.com’un "Antrenman Sahası" köşesine konuk oldu. Carlos, 5 dakikalık röportajda, frikiğin nasıl atılması, frikik kullanmanın kaç farklı yöntemi olduğu ve çocukların iyi birer futbolcu olması için neler yapmaları gerektiğine dair bilgiler verdi. Hepsi derginizde…
• Samandıra’da dört mevsim… Bu sezon devre arası kampını Samandıra Kamp Merkezi’nde gerçekleştiren A takımımız, Samandıra personelinin de programlı ve özverili çalışmaları sayesinde tesislerde 4 mevsim lüksünü yaşadıkları bir hazırlık dönemi geçirdi.
• Devre arası hazırlıklarını Samandıra Kamp Merkezi’nde gerçekleştiren Profesyonel Futbol A Takımımızda da, yağışlı veya kar tabakasının henüz kalkmadığı günlerde yapılan her antrenman öncesi ve sonrasında kar savaşları yaşandı. Çok özel fotoğraflarla derginizde…
• Kaleci antrenörümüz Angel Ferez’in, kalecilerine yaptırdığı kolektif bir egzersizde sıra Volkan Demirel’e gelince, olanlar oldu. Samandıra’da kahkahalar uzun süre kesilmedi. Ayrıntılar ve özel fotoğraflar derginizde…
• Carlos Henry ile buluştu ama nasıl? Bir jilet firmasının kampanyası ile Barselona’ya giden taraftarımız Osman Yavuz, orada tanışma fırsatı bulduğu ünlü Fransız futbolcu Thierry Henry’ye, Volkan Ballı’nın hazırlattığı Roberto Carlos formasını hediye etti.
• Golü atan kaleye geçer… Oyuncumuz Deivid de Souza, Ülker Grubu’nun Türkiye Futbol Federasyonu ile ortaklaşa yürüttüğü "Herkes için futbol" projesi dahilinde çekilen reklam filminde oynadı.
• Bunları biliyor muydunuz? Kısa kısa Mert Fehmi Günok…
• Fenerium hız kesmiyor. Fatih ve Metrocity’den sonra Adapazarı’nda da yeni bir mağaza açıldı.
• Dernekleşme hareketimiz Çin’e uzandı. Türklerin Dünya üzerinde yaşadığı her yerde kurulan, Fenerbahçe’ye ve Fenerbahçelilik anlayışına önemli katkılar yapan Fenerbahçe Derneklerine bir yenisi, Uzak Doğu’da eklenmek üzere. Çin’de yaşayan bir grup Fenerbahçeli; derin tarihi, farklı kültürü ve şimdilerde de dev ekonomisiyle her dönem Dünya’da söz sahibi olmuş bu dev ülkede Fenerbahçelilik rüzgarı estiriyor. Çin’den yaşayan bir işadamı ve koyu bir Fenerbahçeli olan Zafer Karadağ’ın girişimleriyle, Çin Fenerbahçeliler Derneği, kurulma aşamasına geldi. Detaylar derginizde…
•"Biz de psikolojik altyapı veriyoruz"
Onlar Fenerbahçe Futbol Altyapısı’nın koruyucu melekleri… Geleceğin futbolcularıyla, hocaları arasında bir köprü kurmanın yanı sıra ailelerinden uzakta yaşayan çocuklar için de bir abla, bir sırdaş, bir dost niteliği taşıyorlar. Elif Boran ve Hacerhan Avşar Fenerbahçe Futbol Altyapısı’na yeni bir soluk getirdikleri kadar, anaç tavırlarıyla da çocukların başarılarında önemli roller üstleniyorlar.
• "Fenerbahçe benim ikinci evim gibi"
O artık Fenerbahçeliler için aileden biri. WNBA’in ve Kanada Milli Takımı’nın oyuncusu olan Tammy Sutton Brown, Fenerbahçe’deki 3. sezonunu geçiriyor. Ara sıra ayrılıklar yaşansa da başarılı basketbolcu "yuvam" dediği Fenerbahçe’ye sezon başında geri döndü. Başarılı basketbolcu aynı zamanda WNBA’de maç başına blogda 10., toplam blokta ise tüm zamanların 6. sırasında yer alıyor. Tammy ile Beylerbeyi Sarayı’nda yaptığımız fotoğraf çekiminin ardından Dereağzı Tesisleri’nde bulunan antrenman salonunda keyifli ve içten bir sohbet yaptık.
• "Destek arttıkça daha çok başarı gelecek"
Onlar genç ve yetenekli iki atlet… Serdar Tamaç 200 ve 400 metre engellide, Çağlar Kahramanoğlu ise 110 metre engellideki başarılı dereceleriyle Fenerbahçemizin ve ülkemizin göğsünü kabartıyorlar. Kendileriyle atletizmi, bu spora başlamalarındaki ilginç öyküleri ve hayatlarıyla ilgili beklentilerini konuştuk.
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, Zaman Tüneli köşesinde, "Fenerbahçe uçakla deplasmana giden ilk Türk spor kulübü ve en çok taraftar kimde?" konularını işliyor.
• Sibel’in Sahasında konuk: Hüseyin Cahit Fırat… O, kanamayı durduran ve kan kaybından ölümleri engelleyen bir ilaç buldu, üstelik Fenerbahçe’nin 100. yılında…
• Yazarımız Ersin Demirel, bu ayki "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de besteci ve aranjör Feyyaz Kuruş’u konuk ediyor.
• Köşe yazarlarımız Jak Benzonana ve Ayşesu Zorlutuna gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Genel sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı "Geçen Ay Neler Oldu?" dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Fenerbahçemizin geçen ay içinde yaptığı tüm futbol maçları, Onur Tuncer’in keyifli anlatımıyla derginizde…
• Basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, transferler ve müsabaka sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde.
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler ve Fenerbahçe Kart etkinlikleri derginizde.
• Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.
• Yurt çapında yeni açılan Fenerbahçe Spor Okulları’na dair tüm haberler derginizde.
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor. "Minik Kanaryalar" köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sevimli "Merhabaları"nı ve Kulübümüze seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• "12. Adam" köşesinde sizlerin görüş ve duygularınıza birebir yer vererek 12. adamı biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacağımıza inanıyor, sarı ve laciverdin sevgisi ile atan kalplerimizin hep bir arada ve bir yolda buluşmasını diliyoruz.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi, sinema, albüm, kitap, teknoloji, play station, Feneroskop ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor.
• Fenerium’dan çarpıcı kampanyalar, indirim fırsatları, yeni mağaza açılışları ve daha birçok Fenerium haberini derginizde bulabilirsiniz. Fenerium koleksiyon kitapçığı da derginizin içinde yer alıyor.
• Fenerbahçe Dergisi’nin Şubat 2009 sayısı gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Bayiinizden posteriniz ve Fenerli Çocuk ilavenizle birlikte istemeyi unutmayın.

Keyifli okumalar…

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI
 


PAYLAŞ

ETİKETLER
ŞUBAT, SAYISI, BAYİLERDE