Volkan Demirel Logo
24NİSAN 2016
Volkan Demirel:

Volkan Demirel: "Önemli Olan Kimsenin Zarar Görmemesi"

Profesyonel Futbol Takımımızın kaptanı Volkan Demirel, çıkan olaylar nedeniyle tatil olan Trabzonspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa konuştu.

Çıkan olaylarda önemli olanın kimsenin zarar görmemesi diyen Volkan, karşılaşmada ise takım olarak iyi oynadıklarını söyledi. Şampiyonluk yarışıyla ilgili de değerlendirme yapan kaptan, kalan maçları kazandıkları takdirde şampiyon olacaklarını belirtti.

İlk olarak maçla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını söyleyen Volkan, “Önemli olan burada kimsenin zarar görmemesi. Kale çizgisi hakemi gerçekten istenmeyen bir olayla karşılaştı, ona geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Karşılaşmada ise iyi oynadıklarını ifade eden Volkan Demirel, “Maça gelince 4-0’lık güzel bir galibiyet oldu. Bugün takım olarak iyi oynadık. Trabzonspor’un maçtan önceki kadrosuyla beraber, 4-4-2’yle beraber böyle bir oyun olacağını anlamıştık. Tamamen ofansif bir takımla çıktılar. Biz de ona göre gardımızı aldık. Ona göre hareket ettik. Daha da farklı olabilirdi” şeklinde konuştu.

Galibiyetin önemli olmadığını, futbolun güzelliklerinin konuşulması gerektiğini belirten Volkan, şampiyonluk yarışıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

“5 puan fark varken de söylemiştim, şimdi de söylüyorum; ‘Biz şampiyon olacağız.’Bu sene bu taraftarı şampiyon yapıp mutlu edeceğiz. Yeter ki bize inansınlar. Bize destek olsunlar. Önümüzdeki maçta tüm stadı doldursunlar, bizlerle beraber inansınlar ki şampiyon olalım. İnanmadan bir şey başarılamaz. Galatasaray maçından sonra da takım arkadaşlarıma söyledim şampiyon olacağız diye. Şimdi aklıma gelenleri söyleyeyim; Osmanlıspor maçında Robin van Persie’nin ayağının altından kaçıyorsa pozisyon, Bursaspor maçında Fernandao boş kaleye atamıyorsa, Galatasaray maçında Volkan Şen yine atamıyorsa bir geri dönüş olacaktır. Ben buna inanıyorum. İlahi adalet diyorum. Bu adalet dönüp dolaşıp bize dönecek. Her şeyi sezon sonunda göreceğiz. Bazı şeyleri inandığınız takdirde başarırsınız. Futbolcu kalitesi, taktik, teknik her şeyi bir tarafa bırakalım. Eğer gruplar birbirine sahip çıkarsa, kenetlenirse, herkes de inanırsa başarırız. O kalitemiz var zaten. Kendi işimize bakacağız. Kalan dört maçımızı kazandığımız da Allah’ın izniyle şampiyonuz.”

PAYLAŞ