Volkan Demirel Logo
13AĞUSTOS 2018
Volkan Demirel: Turu Geçmek İçin Tüm Gücümüzle Sahada Olacağız

Volkan Demirel: Turu Geçmek İçin Tüm Gücümüzle Sahada Olacağız

Profesyonel Futbol Takımımızın kaptanı Volkan Demirel, Benfica'yla çok önemli bir karşılaşma oynayacaklarını belirterek, taraftarlarımızın da desteğiyle turu geçecek skor elde etmek için sahaya çıkacaklarını ifade etti.

Fenerbahçemiz, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında 14 Ağustos Salı günü Portekiz ekibi Benfica’yı konuk edecek.  Maçın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan kaptan Volkan, öncelikle karşılaşmayı değerlendirdi, ardından soruları yanıtladı.

Öncelikle maçla ilgili değerlendirme yapan Volkan, “Hem camiamız, hem kulübümüz, hem de geleceğimiz adına çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Umarım Benfica maçını en iyi şekilde bitirip yolumuza devam edebiliriz. Kolay olmayacak, 1-0’lık avantajları var ama avantajlarını sahamızda seyircimizle beraber eşit şartlara indirip turu geçecek sporu alıp üst tura yükselmek istiyoruz” dedi.

Benfica’nın 1-0’lık skor avantajını lehimize çevirmek için önce golü bulmaları gerektiğini belirten deneyimli kaleci, “Gol yemeden maçı devam ettirip ikinci golü atmalıyız. Umuyorum ki turu geçeceğiz. Olası bir gol attıklarında 3-1'lik skor yine bize yarıyor. Turu geçmek için tüm gücümüzle, beynimizle sahada olacağız. Önemli olan taraftarımızla birlikte bu maçı kazanmamız. Onlara ihtiyacımız var. İlk maçta bize destekleri çok iyiydi. Umuyorum bu desteği yarın da görürüz. Bunu takım olarak yapamayız, taraftarımızla birlik olup umuyorum ki bizi üst tura taşıyacak skoru alacağız” diye konuştu.

Taraftar desteğinin önemine değinen kaptan Volkan, “Fenerbahçe Stadı’nın olması gereken atmosferi geçen Cumartesi günü oynanan maçtaki atmosferdir. Geçen sezonki atmosfer bizim Fenerbahçelilik algısını yansıtmadı. Bu sene hem atmosfer olarak, hem de gelen taraftarın sayısı anlamında gerçek Fenerbahçe seyircisini gördük. Umarım sezon boyu devam edecektir. Tabii ki çok büyük etkisi var. Onlarla daha güçlüyüz, onlar yoksa biz eksiğiz, yeni gelen arkadaşlar da bu camianın nasıl bir camia olduğunu geçmiş yıllardan biliyorlar. Onlarda en kısa zamanda buraya alışıp Fenerbahçe camiasını hırsla, sevgiyle, aşkla üst sıralara taşımak için hırsla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Rövanşta ne tarz oynayan bir Benfica bekledikleriyle ilgili sorulan soruya ise Volkan Demirel, “Biz Benfica’yla alakalı tüm taktik ve tekniği hocamız sayesinde çalıştık. Aşağı yukarı beklediğimiz gibi bir karşılaşma oldu. Neticede 1-0 mağlup olduk. Üstümüze gelecek, bizi yıpratacak bir durum olduğu gözükmedi. Futbolu bilenler bunu daha iyi görüyordur. Kanaatimiz buradaki maçın daha farklı olacağı yönünde. Ama buradaki maçta her şey daha farklı olacak. İlk maçtaki defansif oyunu biraz daha öne taşıyarak skor alma amaçlı bir Fenerbahçe izleyecektir, izleyenler” cevabını verdi. 

PAYLAŞ