Volkan Demirel Logo
31ARALIK 2014
Yeni Yıl Sayısı Bayilerdeki Yerini Alıyor

Yeni Yıl Sayısı Bayilerdeki Yerini Alıyor

Fenerbahçe Dergisi’nin 143 no’lu Ocak 2015 sayısı; profesyonel futbol takımı kaptanlarımız Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Selçuk Şahin’in bulunduğu ve "2015’te hep birlikte el ele, omuz omuza 4. yıldıza…" sloganlı kapağıyla bayilerdeki yerini alıyor.
 
Derginiz, bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında bir poster hediye ediyor. Bu ayki posteriniz; profesyonel futbol takımımıza ait ve takvimli olma özelliği taşıyor. Herkese mutlu yıllar diliyoruz. 
 
Fenerbahçe Dergisi, yüksek tirajıyla Türkiye’nin en çok satan dergisi olmaya devam ediyor. Sadık birer okuyucumuz olan Büyük Fenerbahçe Taraftarı’na teşekkür ederiz. 
 
Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleriyle birlikte tükenmeden alın.
 
Öte yandan; Fenerbahçe E-Dergi App Store ve Google Play’de yurt dışı aboneleri için yayında! Kulübümüzün, 2003 yılından itibaren yayında olan; Fenerbahçe’ye dair içeriksel ve görsel tüm bilgileri, her ay milyonlarca taraftarımıza ulaştıran ve taraftarlarımız ile Kulübümüz arasında sıkı bir bağ oluşturan Fenerbahçe Dergisi’nin E-Dergi uygulaması, yurt dışındaki taraftarlarımızca büyük ilgi gördü. App Store ve Google Play’de taraftarlarımıza sunulan Fenerbahçe E-Dergisi’ni siz de yüklemeyi unutmayın! 
 
Dergimiz sayfalarında ayrıca Fenerbahçe Sosyal Medya servisi tarafından hazırlanan özel videoları, QR kodları okutarak izleyebileceksiniz. 
 
Fenerbahçe Dergisi’nin Ocak sayısından çarpıcı başlıklar:
• 2015’te hep birlikte el ele, omuz omuza 4. yıldıza…
 
Fenerbahçe profesyonel futbol takımımız, 2014 yılına, Can Bartu Tesislerimizde hazırlanan geleneksel yılbaşı ağacı önünde veda etti. Takımımızın tüm üyeleri, kendileri için hazırlanan hediye paketlerini teslim aldıktan sonra birbirlerine yeni yıl dileklerini ilettiler. Oyuncularımızın ortak 2015 dileği ise şu yönde oldu: Herkese mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl dileyen takımımız, camiamıza ise 4. yıldız sözü verdi. Oyuncularımız, adım adım şampiyonluk mücadelesi verirken taraftarımızı da daha fazla destek vermeye çağırdılar. 
 
•Yazarımız Baki Aydın’dan dolu dolu bir 2014 yılı değerlendirmesi… Kulübümüzün tüm faaliyetleri ve her branşta kazanılan başarılar tüm detaylarıyla derginizde! Yaşadıklarımızla tekrar gurur duyacaksınız. 
 
• Egemen Korkmaz: "Şimdi takıma dönüş zamanı!"
 
Kolay değil, hayatını sporla geçiren bir profesyonelin 10 aya yakın bir süre bu atmosferden uzak kalması… 8 ay boyunca topu görüp topla oynayamaması… Takımı için ter dökememesi… Hiçbir kelimemiz, Egemen Korkmaz’ın tedavi sürecinde yaşadıklarını tarif edemez. "Yaşayan bilir" derler ya; o cinsten… Neyse ki bu süreç mazide kaldı. Her iki Kayseri ekibine karşı forma giyen tecrübeli futbolcu, artık hazır olduğunu hissediyor. Sahaya çıktığı andan itibaren hiçbir tereddütü kalmaksızın oyununu oynuyor. Zamanla performansının çok daha iyileşeceğini söylüyor. Onun için şimdi geri dönüş zamanı. Taraftar da tribündeki yerini almalı…
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: Fiziksel olarak çok güçlü bir yapımın olduğunu herkes söyler ama bu denli büyük bir sakatlık yaşamadığım için o psikolojiyi bilmiyordum. Futboldan bu kadar uzun süre ayrı kalmak, insanı ister istemez yıpratıyor. Çok zorlandığım anlar oldu. Ailemin, çevremdekilerin desteği ve topla buluşarak toparladım… Maçlarda görev alarak da, kendimi deneme fırsatım oldu. Önemli olan devamı… Bundan sonra gene kendime dikkat ederek, yapılması gerekenleri yaparak sezonu tamamlamak istiyorum.
02: Her şey 4-4’lük diyemeyiz; doğru bir yaklaşım olmaz. Benim de takıma katıldığım dönemde bir toplantı yaptık. O toplantıda; geri kalan maçlarımızı kazanmak için herkesin daha özveri göstermesi gerektiğini konuştuk. Bunun neticesinde üst üste galibiyetler oldu. Bu seriyi sürdürerek ilk devreyi lider tamamlayacağımızı düşünüyorum. Sezon sonu ise; her şeyden önemli. 
03: Ben ayrıldığım her yerden güzel anılarla ayrıldım. Herkesle el sıkışarak ayrıldım. Fenerbahçe’nin içindeyken, kulübün ve camianın büyüklüğünü daha net hissediyorsunuz. O açıdan güzel iki yıl geçirdim. Sakatlık bu konuda beni biraz yıprattı ama şimdi geri dönüş zamanı! Bu sene de şampiyon olursak inşallah çok daha mutlu olacağım.
04: "Hedef 1 Milyon Üye" çok büyük ve bence gerçekleşebilecek bir proje. Bu hedefi yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Biz de sporcular olarak destek çağrısında bulunuyoruz. Bu camia, bunun üzerine bile çıkabilecek potansiyele sahip. Bekleyip hep beraber göreceğiz. 
05: Gelecekle ilgili uzun vadeli bir planlama yapmadım. O yapıda bir insan da değilim. Sakatlığıma çok odaklanmıştım. Şimdi ise; bütün konsantrasyonu futbola dönmek adına. Şu an sağ salim sezonu tamamlayayım sonra gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz. Tabii ki gönlüm Fenerbahçe’de devam etmekten yana ama bizler kadar Kulübün menfaatleri de kesinlikle önemli. Her karara saygı duyarım. 
06: Bu sene genel anlamda bir taraftar sıkıntısı var. Gönül istiyor ki; önceki senelerdeki gibi dolu tribünlere oynayalım... Bu gerçekten bir futbolcunun en çok istediği şeylerden bir tanesidir. Taraftar; bizim sahadaki 12. Adamımız. İtici gücümüz. Umut ediyorum ki; alacağımız skorlarla onları biraz daha tribünlere yaklaştırırız. Onlarda biraz özveri gösterip bu konuda bizleri yalnız bırakmasınlar. Tek düşüncem bu. 
07: Aile kavramını çok yoğun hisseden ve yaşayan biriyim. Genelde boş vakitlerimi çocuklarımla ve eşimle geçiriyorum. Tatilleri hep fırsat biliriz ve yurt içi /yurt dışı, seyahat ederiz.
 
• Caner Koca: "Hayallerimi gerçekleştiriyorum"
 
İlk kez Şükrü Saracoğlu’na çıktı; ilk Türkiye Kupası maçıydı; 90 dakika görev aldı. Üstüne üstlük bir de kariyerinin ilk A Takım golünü attı. 2 Aralık 2014, Caner Koca için tarihi bir gün oldu. U13’den beri kademe kademe Fenerbahçe’de yükselişini gerçekleştiren 18 yaşındaki genç yeteneği daha yakından tanıyoruz.  
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
01: Babam Ercan Koca, amatör olarak futbol oynamış biridir. Ablam Duygu Koca voleybolcu. Sakarya - Hendekspor’da oynuyor. Spora yatkın bir aile olduğumuzdan dolayı, futbolcu olma kararımı her zaman desteklediler. Ailecek Fenerbahçeliyiz zaten. 
02: Ben çocukken ilk kez okul takımı maçına çıkarken bile uyuyamamıştım. Kayserispor maçından önceki halimi siz düşünün. Ailem ve arkadaşlarım beni motive ederek heyecanımı dindirdiler. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Gol atınca da; ne yapacağımı şaşırdım. Hayatımda ilk kez Şükrü Saracoğlu’na çıkmışım, ilk Kupa maçımı oynuyorum ve gol atıyorum. Mutluluğum gerçekten tarifsiz.  
03: Ben Fenerbahçe’ye forvet olarak transfer oldum. U19’a kadar forvet oynadım. U19’da Semih Hocam beni orta sahaya çekti. O bölgede daha iyi işler yapmaya başladım. A Takım’a da orta saha olarak geldim. Verimli olduğum bir alan, bu şekilde devam etmesini de çok isterim. 
04: İsmail Hoca defanstan top alıp öne hızlı oyun oynamamı benden bekliyor. Bu görevde daha çok etkili oluyormuşum. Neler yapmam gerektiği konusunda bana uyarılarda bulundukça ben de kendimi daha çok geliştirme fırsatı buluyorum. Hatalarımdan da sürekli dersler çıkarıyorum. Gençlere güvenmeleri, bizi oynatmaları bizler için çok önemli.
05: Arsenal’dan Jack Wilshere. Onu çok beğeniyorum. Orta sahada harikalar yaratıyor. Fenerbahçe’de de Selçuk Şahin!
 
• Kayseri’de "Hedef 1 Milyon Üye" Projesi’nin tanıtım gecesi yapıldı; Fenerbahçe Kayseri Şubemizin açılışı gerçekleştirildi; Başkanımız ve Yöneticilerimiz Van’da ziyaretlerde bulundular; Başkanımız ve Yöneticilerimiz Balıkesir’deydi ve daha birçok haber "Haber Turu" sayfalarımızda! Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.
 
• Futbol Altyapı ile basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, fikstürler, transferler, müsabaka ve şampiyona sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde.
 
• Onur Tuncer’in kaleminden profesyonel futbol takımımızın maç yorumları, istatistiki verilerle birlikte derginizde!
 
•Adem Kılıçcı: "Hedefim 2016 Olimpiyatları"
 
Fenerbahçemizin milli boksörü Adem Kılıçcı, 2016 Olimpiyatları yolunda rakiplerini bir bir devirdi ve adını finale yazdırdı. AIBA Pro Boxing organizasyonu kapsamında yapılan APB Middleweight Boxing Night’da ringe çıkan Adem, 75 kiloda ilk maçında Kenyalı rakibi Otieno Nickson Abaka’yı, ikinci maçında Rus Chebotarev’i, üçüncü maçında ise Mısırlı rakibi Hosam Hussein Bakr Abdin’i yendi. 4 ayaktan oluşan turnuvanın son maçında 23 Ocak 2015’te ringe çıkacak milli boksörümüz bu maçı da kazanması durumunda Rio’da düzenlenecek 2016 Olimpiyatları’nda yer alacak. Adem, final maçında ikinci turda mağlup ettiği Rus rakibi Chebotarev ile karşılaşacak. Kariyerinde bir çok başarıya sahip olan Adem Kılıçcı ile bir araya geldiğimiz bu sayıda turnuvayı, kariyerini, hedeflerini ve yaptığı çalışmaları konuştuk.
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
01: AIBA Pro Boxing’de adım adım ilerliyorum. Maç maç düşünüyorum. Hedefler basamaklıdır. Bu turnuvayı şampiyon tamamlayıp direkt olimpiyatlara katılmak istiyorum. Artık özel bir şekilde Türkiye’de, yurt dışında nerede olursa olsun Kulübümüz ile, Federasyon’dan da destek alarak olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanmam için seferber olacağız. Bu olimpiyatta, 2012’de kaçırdığım madalyayı altın madalya ile süslemek istiyorum.
02: Türkiye’de bu sporun gelişmesi için imkanlar daha iyi olmalı. Sporcu kendini değerli hissetmeli. İmkanlar sağlanırsa Türkiye’de boks Amerika ve Almanya’daki gibi gelişebilir. Boksa yatırım yapılmalı ve sponsorluktan yararlanılmalı.
03: Uzun dönemde bir yarışa hazırlanıyorsanız, genelde protein ağırlıklı besleniyorsunuz. Karbonhidratı azaltıyorsun, maç zamanı karbonhidratı arttırıyoruz. Her sporcu, kendi diyetisyenidir. Her sporcu hangi gıdanın vücudunda nasıl bir etki yaratacağını bilir. Bu işin akademik yönünü de gördüm. Aynı zamanda beden öğretmeniyim.
 
• Andrew Goudelock: "Başarımın sırrı özgüven"
 
Bu sayımızda sezon başında Fenerbahçe Ülker’e transfer edilen ve gösterdiği harika performansla kısa zamanda adından sıkça söz ettiren isim Andrew Goudelock ile bir araya geldik. 25 yaşındaki Amerikalı guard; hırsı, atletik yapısı, üstün yetenekleri ve hepsinin de ötesinde üçlükleriyle göz kamaştırıyor. Başarısının anahtarını "özgüven" olarak nitelendiren Goudelock ile kariyerini, hedeflerini, İstanbul’u ve başka birçok konuyu konuştuk.
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
01: Eurolaegue ve Türkiye Basketbol Ligi’ndeki ilk sezonumda iyi bir dönemi geride bıraktığımı düşünüyorum. Başarımın en büyük sırrı aslında özgüven. Birçok iyi ve farklı oyuncuyla oynadım. Hepsinden edindiklerimle birlikte, yaptığım antrenmanlar, yeteneklerimle özgüvenimi geliştirdim. Çok fazla çalışıyorum. Her sene üzerine koyarak ilerlemeye çalışıyorum.
02: Mücadele ettiğimiz kulvarlarda tüm kupaları kazanmak istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Bazen günde iki defa, hatta üç defa çalışıyoruz. Sadece iç sahada değil, gittiğimiz her yerde taraftarımız bizi destekliyor. Onlardan isteğim; bu desteğe devam etmeleri. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 
 
• Dr. Sedat Hayran ile Akademik Vizyon’da konu: "Hedef 1 Milyon Üye" projesinin sonuçlarını hayal edebiliyor musunuz?
 
• Sibel Kurt ile "Sibel’in Sahası"nda konuk: Fenerbahçe Tuzla Şubesi Başkanı F. Önder Hamza
Röportajdan derlediğimiz spot şöyle: 
01: "Hedef Bir Milyon Üye" Projesi’ne çok önem veriyoruz. Çok büyük ve düzgün bir proje. Bunun için insanlarla birebir görüşüp, onları inandırıp, üye kazanmaya çabalıyoruz. Her yere bayraklar, Fenerbahçe flamaları asıyoruz. Tuzla ve Fenerbahçe için ne yapılması gerekiyorsa biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tuzla Fenerbahçeliler Derneği olarak bu misyonla yola çıktık.
 
• Ersin Demirel ile "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de konu: Onlar da Fenerbahçeli…
Sanat, siyaset, edebiyat dünyasına damga vuran isimlerin de hiç kuşku yok ki gönüllerinde bir takım sevgisi yatıyor. Geçmişten günümüze, en fazla sevilen takım olan Fenerbahçe’ye gönül veren bazı isimlerin Fenerbahçe sevgilerini, onların cümleleri, yakınlarının tanıklıkları üzerinden aktarıyoruz bu ay "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de. Münir Nurettin Selçuk, Münir Özkul, Nazım Hikmet, Ertem Eğilmez, Öztürk Serengil, Kemal Sunal, Hulusi Kentmen, Turgut Özal, Sadri Alışık, Cem Karaca ve Fenerbahçelilikleri…
 
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, bu ayki "Zaman Tüneli" adlı köşesinde; "Tarihimizde en çok forma giyenler, gol atanlar ile 200 maç ve üstü oynayan futbolcular (2)" konusunu işledi. 
 
• Köşe yazarlarımız Dr. Hüsamettin Olgun, Gürdoğan Yurtsever, Oktay Unsal, Ayşesu Zorlutuna, Paşalı Birol ve Jak Benzonana gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar. 
 
•Facebook, Google+, Instagram, Twitter, Foursquare , DailyMotion, Youtube ve Spotify!
Kulübümüzü taraftarlarımıza bir adım daha yaklaştırmak adına hız verdiğimiz dijital dünya ve sosyal medya çalışmaları kapsamında en çok beğeni alan fotoğraf ve videolar hangileri? Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya kanallarımızın özet bültenini, Dergimizin sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.
 
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler, sayfalarımızdan sizlere taşınıyor. "Hedef 1 Milyon Üye" Projesi kapsamında şubeleştirilen derneklerimizin iletişim bilgilerini de derginizde bulabilirsiniz. 
 
• Fenerbahçe Spor Kulübü Spor Okulları, Fenerbahçe Turizm & Catering, Fenerium, Fenercell, FenerNET etkinlikleri derginizde.
 
• Fenerbahçe Koleji’ne dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.
 
• Dergimizin en sevilen köşelerinden minik taraftarlarımızdan birer merhaba geliyor sizlere… "Minik Kanaryalar" adlı köşemizde siz de çocuğunuzu Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz.
 
12. Adam köşemizde yeni yılın ilk konuğu; İzzet Salti. 
 
• Fenerbahçe Dergisi, astroloji ve bulmaca köşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor.
 
• Fenerbahçe Dergisi’nin 143 no’lu yeni yıl sayısı, gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Derginizi bayiinizden ekleriyle birlikte istemeyi unutmayın. 
Keyifli okumalar; mutlu yıllar!

PAYLAŞ