Volkan Demirel Logo
13TEMMUZ 2021
Yöneticimiz Selahattin Baki, 2021-2022 Süper Lig fikstürünü değerlendirdi

Yöneticimiz Selahattin Baki, 2021-2022 Süper Lig fikstürünü değerlendirdi

Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ile Süper Lig 2021-22 sezonunun ilk maçında deplasmanda karşılaşacağımız Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, kura çekiminin ardından Fenerbahçe TV’ye konuştu. Takımımızın sezon öncesi kampını da değerlendiren Baki, bu sezon taraftarlarımızın %50 de olsa tribünde olacak olmasının önemine değindi.
 
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, “Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum futbol camiasına ve ülkemize. 13 numarayı çekince katalogdan baktım, 5-6-7-15 Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş. İçimden Fenerbahçe geçti. ‘İnşallah Fenerbahçe çıkar’ dedim. 6’sında Beşiktaş’la hazırlık maçımız var. Beşiktaş çıkmış olsa hazırlık maçımız iptal olacaktı. Onun için Fenerbahçe’nin çıkmasını arzu ediyordum ve Allah kalbime göre verdi. İnşallah güzel bir maç olacak. Sizi ağırlamaktan onur duyacağız.” dedi.
 
Yöneticimiz Selahattin Baki, “Murat başkana bir kere daha Süper Lig’e hoş geldiniz diyorum. Zaten son derece birbirimizi seven insanlarız. İki camianın arası çok iyi. Tabii ki fikstür çekimi öncesi ‘en sert ve en sıcak deplasman kime çıkar’ diye sorsan tabii ki Fenerbahçe’ye çıkacaktı. Öyle de oldu. Hem hava sıcak olacak hem tribünler sıcak olacak, sahadaki mücadele sıcak olacak.” diye konuştu.
 
LİG BAŞLAYINCAYA KADAR TAKIMI YAVAŞ YAVAŞ TAMAMLAYACAĞIZ
 
Futbol A Takımımızın sezon öncesi kampını değerlendiren Baki, “Futbol Takımında ortamda bir sıkıntı yok. Milli takıma giden futbolcular haricinde hemen hemen tam kadro başladık. Çok da aşırı transfer yapmayacağımız için iyi bir ortamda, iyi bir tempoda başladık. Hocanın ekibi özellikle benim hoşuma gitti. Bunun altını çizmek isterim. Çok inandığım bir konsepttir; seçtiğiniz teknik direktörün yanındaki insanlar… Benim kendi futbol tecrübemde önemi çok büyüktür. Hepsi çalışkan, hepsi işin içine dahil. Oturan bir kişi yok Topuk Yaylası’nda. Oradaydım birkaç gündür. Kura için buraya geldim, yarın geri döneceğim. Bir sıkıntı yok. Şu ana kadar bir sakatlık da yok. Az sayıda yapacağımız transfer için de hocamızla çalışıyoruz. O eksik gördüğü yerleri bize bildiriyor. Lig başlayıncaya kadar takımı yavaş yavaş tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.
 
TARAFTARIN YANIMIZDA OLMASI BU SENE ÇOK ÖNEMLİ
 
Taraftarlarımız içinse Yöneticimiz Selahattin Baki, “Sağ olsunlar. Taraftara her zaman borçluyuz. Bu sene artık bu işin lamı cimi yok. Bunu şampiyonlukla ödememiz gerekiyor. Girdiğimiz her kupayı sonuna kadar kovalamamız, taraftarı mutlu etmemiz gerekiyor. %50 de olsa taraftarla buluşma var bu sene. Kucaklaşma var. Bu kucaklaşmanın bizim için önemi çok büyük. Futbolcularla da konuştuğum zaman, Teknik Direktörümüz zaten öyle bir insan, tutkulu bir adam. Taraftarla beraber iç içe olmayı, bütünleşmeyi seviyor. Herkes taraftarı özledi, taraftarın da takımı çok özlediğine eminim. Belki de geçen sezon yanımızda olabilselerdi, çünkü taraftarından beslenen bir kulübüz biz. Belki de kısa kaldığımız bir iki maçı taraftar çevirebilirdi. Dolayısıyla taraftarın yanımızda olması bu sene çok önemli. 1,5 yıldır ayrıyız, şaka değil. Uzun bir süre.” şeklinde konuştu.
 
Yeni sezonda oynanacak derbileri de değerlendiren Selahattin Baki, “Ben fena bir kura çekmediğimizi düşünüyorum. Ezelden beri severim ilk yarıda deplasmana gitmeyi derbilerde ve büyük maçlarda. İkinci yarı onların Kadıköy’e gelmesi kağıt üzerinde benim için bir avantajdır her zaman. Daha önce bu avantajı kupaya çevirmiştik, örnekleri var. Bu oyunun çimler üzerinde oynandığını unutmadan bu yorumu yapıyorum, kağıt üzerinde benim için küçük de olsa bir avantaj gibi gözüküyor.” dedi.
 
“Bütün camiamıza hayırlı olsun yeni sezon. Yolun sonu şampiyonluk olsun.” ifadeleriyle sözlerini tamamlayan Selahattin Baki, basın mensuplarına ise şunları söyledi:
 
“Aşırı fazla transfer yapmayacağımız için, böyle bir ihtiyacımız olmadığı için iyi hazırlanıyoruz. Hocamızla beraber Başkanımızın önderliğinde çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce de söylemiştim nokta atışı bazı transferlerle, ilk 11 oynayacak çapta yolumuza yürümeye devam edeceğiz
 
(Transfer) Mevkiler belli. Teknik Direktörümüzün basın toplantısına bırakayım. Bütün sürprizleri kaçırmayayım. O futbol hiyerarşisine de darbe vurmak istemiyorum. Teknik Direktörümüzün mutlaka anlatacağı kendi futbol senaryosu vardır. Oraya bırakayım.
 
Gökhan Gönül’ün yolu gerçekten açık olsun. Hayat boyu dert yüzü görmesin.  Benim için de son derece özel bir futbolcu, özel bir karakter. Benim için de duygusal oldu özellikle veda videosunu izlediğim zaman. Her zaman camiamızın çatısı altında yeri olacak, olması gereken örnek bir sporcumuz. Allah yolunu açık etsin. Şu ana kadar teknik heyetten böyle bir rapor gelmedi. Bu demek değil ki yarın öbür gün gelmez. Daha 8 gün oldu hocamız takımın başında çıkalı. Yavaş yavaş teşhislerini koyuyor. Bir sıkıntı olmaz. Emin adımlarla kadroyu toparlayacağız.
 
(Transfer) Tahmini bir rakam verirsem belki 3 ila 4 diyebilirim. Tabii ki değişiklik gösterebilir kampın sonuna kadar olan performanslara bağlı olarak.
 
(Volkan Demirel) Sportif Direktör olacak mı sorusunun cevabını verebilirim. Öyle bir şey yok. Ama yarın ki toplantının içeriğini de ben söylemek istemiyorum. Başkanımız yarın açıklar.”

PAYLAŞ