Volkan Demirel Logo
30APRIL 2018
Fenerbahçe Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı

Fenerbahçe Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı

Kulübümüzün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi’nin 183 no’lu Mayıs 2018 sayısı bayilerdeki yerini alırken; abonelerimize özel, hızlı teslimat hizmetiyle adresinize geliyor. Yine dopdolu bir içeriğe sahip derginizin bu ayki kapağında; dergimize önemli açıklamalar yapan Kaptanımız Volkan Demirel yer alıyor. Bu ayki posteriniz ise; üst üste 4. Kez Final Four’a kalan, geçen sezonun EuroLeague şampiyonu “Asla Yetmez” diyen Fenerbahçe Doğuş’a ait!

Fenerbahçe Dergisi’nin Mayıs 2018 sayısından öne çıkan içerikler ise şöyle:
 
• Kulüp, futbol A takım haberleri, maç sayfaları, futbol altyapı, basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden haberler, kupa sevinçleri, Hedef 1 Milyon Üye, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü ve Fenerbahçe Üniversitesi’nden haberler ve daha birçoğu “Haber Turu” sayfalarımızda! Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.
 
• Volkan Demirel: “İnşallah son dakika golünü biz atarız”
 
22 yaşından beri sarı-lacivert kalemizi koruyan, ismi Fenerbahçe ile özdeşleşen tecrübeli eldivenimiz Volkan Demirel ile bir başka tutkusu olan mavi suların üstündeki teknesinde bir araya geldik. Takım Kaptanımız ile, Fenerbahçe üzerine oynanan kumpasları, kariyerini ve harika ailesini konuştuk. Sağlığı elverdiği sürece, camiasına hizmet etmek istediğini vurgulayan Volkan Demirel, bu sezonun finali için de açıklamalarda bulundu. Yolumuz açık olsun Kaptan!
 
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Kupa maçındaki olaylar akıl alır şeyler değil. Ben 15-16 yıldır bu takımın kaleciliğini yapıyorum; Fenerbahçe taraftarı, ona herhangi bir Fenerbahçeli futbolcu, Hocamız, teknik heyetten birileri veya bir görevli kenardan “Yapma” diyorsa, bu uyarıyı dikkate alır ve Fenerbahçe’ye bu tür zararlar verecek bir şey yapmaz. O gün ben sahada takım arkadaşlarımla birlikte tribünlere uyarılar yaptım, “Atmayın” dedim. Olaylar devam etti. Bunlar Fenerbahçeli değil; korner köşelerinde ve yukarıda bazı kısımlarda konuşlanan provokatörler. Kötü niyeti olmayan birçok taraftar da o anın galeyanıyla bu provokasyondan haliyle etkilenmiş ve o şahısların gazabına uğramış olabilir. Fenerbahçe’ye kasti olarak zarar vermeye çalışan bu şahısların açılan soruşturma kapsamında iyice araştırılmasını istiyorum. Ayrıca; herkesin kendi kulübünün PassoLig kartını taşıması, bence önemli bir önlem niteliğinde.
 
02: Benim milli takımı bırakmamla Tolga’nın taraftarlarla atışma olayını aynı görenler var ama değil. Neden? Ben, milli takım formasıyla sahaya çıkıyorum ve bana hakaret eden, milli takımı desteklemeye gelen insanlar. Ben bunu kaldıramam, kaldırırsam Tolga gibi tribüne giderim. Olay da başka yerlere gider. Sonuç olarak hem ben zarar görürüm hem de milli takım. Bu yüzden, milli eldivenleri bıraktım. O günden sonra milli takımın İstanbul sınırları içinde maç oynadığını görmedik. İşte bu bir milattır. Evet, ben milli takım kariyerimi bitirdim ve bunu isteyerek de bitirmedim, yapmam gerekeni yaptım. Ben yaşadığım olaylarda kimseyi örnek göstermiyorum. 
03: Maçın sonucunun sahada belirlenmesini isterdik. Beşiktaş’ın bu tavrı, futbolu gölgede bırakıyor. Geçmişte bu tür olaylar bizim başımıza da geldiğinde, biz Fenerbahçe formasıyla sahadaki yerimizi almayı becerdik. Beşiktaş’tan da bunu beklerdik. Biz 3 Mayıs günü rakibimizi bekleyeceğiz. Sahada maçımızı yaparak final biletini almak isteriz. Rakibin hükmen mağlubiyeti sonrası finale çıkmak futbol adına bizi de pek sevindiren bir durum değil. Sahada, maçın kaldığı yerden mücadelemizi verdikten sonra, biz kazansak onlar bizi tebrik edecek; onlar kazandığı takdirde ise biz onları tebrik edecektik. Neler olacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz. 
 
04: İnşallah sağlığım el verdiği sürece bu formayı terletmeye, Şükrü Saracoğlu çimlerine ayak basmaya devam edeceğim. Bana imkân verildiği müddetçe Müjdat Ağabeyi de geçmek isterim. İnşallah 700’lere kadar gider ve çubuklu altında nice şampiyonluklar yaşarım. 
 
05: Bu kutsal forma altında 5 tane şampiyonluk yaşadım, keza Süper Kupa ve Türkiye Kupası sevinçlerini de tattım. Önemli olan bu kupaların, şampiyonlukların sayısını arttırıp faydalı olmak diye düşünüyorum. Öte yandan, benim için en özel maç; Sevilla maçıdır.
 
06: Bize inanan ve güvenen insanların var olduğunu biliyoruz, çünkü biz; Fenerbahçe’yiz. Böylesine büyük bir camia hiçbir zaman yalnız kalmamalı, kalamaz da! Evet, futbolcuyu sevmeyebilirsiniz ya da oyun tarzını beğenmeyebilirsiniz ama o futbolcunun üzerinde Fenerbahçe arması var ise, o armayı desteklemeye devam etmeliyiz. Biz de, taraftarımız varken daha güçlüyüz. Özellikle ligde Antalyaspor ile oynadığımız maçta taraftarımız bizi harika bir şekilde destekledi, üstelik hafta içi oynamamıza rağmen. Ben şuna inanıyorum; yaşananlar güzel değildi, tasvip de etmiyoruz ama o Beşiktaş maçı yaşandı ve sonrasındaki süreç bizleri yeniden bir araya getirdi. 
 
07: Bizim daha iyi yapabileceğimiz şeyler var; bunu biliyoruz. Biz sonuna kadar şampiyonlukların, kupaların adayıyız. Rakiplerimiz zor maçlar oynayacak, bizimse biraz daha kolay diyebileceğimiz türden mücadelelerimiz olacak. Son dakikaya kadar bu işi götüreceğiz ve inşallah son dakikada da golü biz atarız.
 
08: Denize olan merakım dedem sayesinde başladı. Dedem, Haliç’te kayığıyla insanları taşırdı, ben de onun yanında miçoluk yapardım. Dedem ile başlayan bir serüven ve Allah sonrasında bize bu imkânları nasip etti. Şimdi de kullandığım, demir atıp marinaya yanaştığım bir gemim var ve onun kaptanlığını yapıyorum. Şu an için futbola konsantre olmuş durumdayım ama inanıyorum ki futboldan sonra hayatım denizlerde olacak. Adriyatik’i geçmişliğim vardır, Ege’deki her adaya da gittiğimi söyleyebilirim. Kızlarıma da bu işi çok sevdiriyorum ve ailemle birlikte Avrupa turuna çıkmayı çok istiyorum. Denizde kendimi özgür ve yenilenmiş hissediyorum.  
 
09: Antrenmanlar dışında soluğu kızlarımın, eşimin yanında alıyorum; çünkü ailemi seviyorum. Kızlarımla sürekli oynayıp, onlara hayata dair bir şeyler öğretmeye çalışıyorum. Yeda henüz bebek ama Yade 4 yaşında ve çok iyi bir diyalogumuz var, oturup her şeyi de konuşabiliyoruz. Bu da bizim ona göstermiş olduğumuz yakınlıktan ve ilgiden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Tabii burada eşim ayrı bir teşekkürü hak ediyor. Kızlarımızla o kadar güzel ilgileniyor ki… Sadece eşim de değil; annelerimiz, kız kardeşim… Yani tüm aile bireylerimizle bir aradayız.
 
10: EuroLeague Şampiyonu bir takımdan bahsediyoruz. Dünyanın en güzel basketbol takımına sahibiz. Bu sene de şampiyon olacağımızı düşünüyorum. İnşallah bizim de fikstürümüze uyduğu takdirde, final maçına geleceğiz ve takımımızın yanında olacağız. 
(Röportaj: Şafak Neyişci / Fotoğraflar: Semih Bahadır)
 
• Nikola Kalinic: “Hedefimiz 2. Euroleague Şampiyonluğu”
 
Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızın değişmez isimlerinden Nikola Kalinic, sarı lacivertli forma ile üçüncü yılını geride bırakıyor. Takım içinde fark yaratan isimlerin başında gelen Sırp basketbolcu, play offlarda gösterdiği başarılı performansla da; uzun süren sakatlık sürecinin izlerini tamamen sildiğini gösterdi. Yüksek enerjisi, hırsı ve atletizminin yanına oyun bilgisini, çok yönlülüğünü ve farklı pozisyonlarda başarıyla oynayabilme özelliklerini de ekleyen 27 yaşındaki basketbolcu, sezon başından itibaren Belgrad’da olabilmek için çalıştıklarını ve bunu başardıklarını ifade etti. Geçen sezonki başarıları tekrarlamak istediklerinin altını çizen forvet oyuncusu ile zorlu periyot öncesi Suadiye’de keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Sezon başından beri Belgrad için çalışıyoruz. Final Four’da başarılı olmak istiyoruz. Sadece iki maçımız kaldı, umarım tekrar başarırız. Hedefimiz 2. Euroleague Şampiyonluğu. 4’lü finalin ülkemde olması ve Belgrad’da basketbolun çok sevilmesi sebebiyle ayrıca çok güzel bir ortam olacağına inanıyorum.  
 
02: Sezon başında uzun bir sakatlık süreci yaşadım. Özel tedavi ve terapilerle birlikte çok sıkı çalıştım. Şu an çok iyiyim. Sezonun en bölümü başladı ve ben hazırım. 
 
03: Bu süreçte tamamen Baskonia’ya odaklandık. Sürekli videolar izledik. Koçlar, analizler ve raporlar hazırladılar. Onlarla ilgili her şeyi öğrendik diyebilirim. Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz, çok güçlü bir takım. Avantajımız ise ilk iki maçın evimizde olmasıydı ve bu karşılaşmalardan galip ayrılarak; avantajımızı koruduk. Taraftarın desteği de bize çok fazlasıyla yardımcı oldu. İspanya’daki ilk maçı kaybetsek de, ikinci maçta daha iyiydik ve adımızı 4’lü finale yazdırmayı başardık.
(Röportaj: İbrahim Kaya / Fotoğraflar: Burak Saltık Çeviri: Defne Patır)
 
• Onlara doyamıyoruz. Flashback sayfası ile, Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımızın maç dışındaki muhteşem halleri de derginizde!
 
• Valerie Garnier: “Fenerbahçe isminin büyüklüğü tüm coğrafi sınırların ötesinde”
 
Bugüne kadar koçluk yaptığı takımlarla başarılar elde eden, kariyerine Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü olarak devam eden Valerie Garnier ile söyleştik. Metro Enerji Salonu’ndaki sohbetimiz süresince özellikle disiplin, takım oyunu ve savunma anlayışı konularında altı çizilecek türden sözler sarf eden Koç, kariyerine ve yaşama dair küçük sırlarını da paylaştı. Başarılı koça Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın geleceği hakkında merak ettiklerimizi sorup; Bilyoner.com Basketbol Ligi’ni değerlendirmesini istedik.
 
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Buradaki günlerim mükemmel geçiyor diyebilirim! Oyuncular, teknik ekip ve taraftarlar tarafından büyük bir konukseverlikle karşılandım. İstanbul ile ilgili de birkaç bir şey söylemek gerekirse; sürprizlerle dolu çok güzel bir şehir ve her zaman keşfedecek yeni şeyler bulabiliyorsunuz.
 
02: Sahaya çıkan her oyuncumdan takım için elinden gelenin en iyisini yapmasını ve bireysel olarak takıma katkı vermeye çalışırken takım kurallarına uymasını beklerim. 
 
03: Antrenör olarak kendi sınırlarımı zorlayabileceğim yeni bir ülke ve yeni bir ligde çalışmak istedim. Avrupa’nın en önemli kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’de çalışma fırsatı bana sunulduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Fenerbahçe, Fransa’da herkesin tanıdığı ve saygı duyduğu bir kulüp. Fenerbahçe isminin büyüklüğü tüm coğrafi sınırların ötesinde.
 
04: Türkiye Ligi, Fransa Ligi ile birlikte Avrupa’nın en rekabetçi liglerinden biri. Her geçen yıl Türk oyuncuların kalitesi arttığı gibi gelen kaliteli oyuncular da Türk basketbolunu yukarıya çekiyor. Türk milli takımının da ligdeki bu kaliteyle doğru orantılı olarak her turnuvada daha da geliştiğini söyleyebilirim.
(Röportaj: Atilla Sertbakan / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)
 
• Genç Yetenek’te bu ay; Zeynep Çaçur- Kuzey Kariş
“Ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek istiyoruz”
 
Bu fotoğrafın üzerinde bu başlığı gördüğünüzde biraz garipseyebilirsiniz. “Bu minikler kaç yaşında ki olimpiyatları hedefliyorlar?” diye sorabilirsiniz. Bunun farkındayız ancak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün amatör şubelerinde işler bu şekilde yürüyor. Çıtalar zirvede, hedefler büyük… Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geleceğinin inşa edildiği amatör şubelerimizin parlak 2 sporcusunu ağırladık bu ayki Genç Yetenek köşemizde. Yelken sporuna erken denilebilecek bir yaşta başlayan ve kendilerine olimpiyatları hedef alan Kuzey Kariş ve Zeynep Çaçur’la Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizde bir araya geldik ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Zeynep Çaçur: “Antrenörlerimiz çok destek oluyorlar. Ailemiz de her zaman yanımızda. Tüm bunlar bizi çok mutlu ediyor.”
 
02: Kuzey Kariş: “Ailemiz ve Kulübümüz her konuda destek oluyor. Antrenörlerimiz bizimle sürekli ilgileniyorlar, hep destek veriyorlar. Biz de onlara büyük başarılar borçluyuz, bunun farkındayız.”
(Röportaj: Burak Soyer / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)
 
• Yrd. Doç. Dr. Sedat Hayran ile VIP Konuk’ta bu ay; Ahmet Gülhan
“Harika! Ben böyle bir ortam görmedim”

Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Fenerbahçe, endüstriyel futbolun patronudur ve Türkiye’nin en büyük kulübüdür. Aynı zamanda en fazla taraftara sahip olan kulüptür. Müthiş bir tesisleşme ve markalaşma potansiyeli var. Şunu gururla söylemek istiyorum: Ben hiçbir televizyon kanalında böyle bir ortam görmedim. Daha ne diyebilirim ki… Harika bir stat, modern televizyon, radyo ve dergi… Olağanüstü…  
 
02: Önce taraftardan başlayayım; bölünmeyin ve birleşin! Eskiden olduğu gibi stadı doldurun. O muhteşem ruh geri gelsin ve Fenerbahçe şampiyon olsun… Sayın başkan içinse o hakikaten bir deha ve müthiş bir futbol adamıdır. Bir holding patronu tarzında düşünüp Fenerbahçe’yi bir mantık çerçevesinde yürütmektedir. Fenerbahçe üzerinde oynanan tüm Bizans oyunlarına ve kurgulanan kumpaslara karşı hep dik durmuş ve elastik bir zeka ile hepsini geri püskürtmüş cesur yürektir. 3 Temmuz’da emellerine ulaşamayan hainler, bugünkü konjonktürde seçim bahaneleriyle yine sinsice Fenerbahçe’ye sürekli kumpaslar kurmaktadır. Camia uyanık olmalı ve Aziz Bey’in etrafında bir bütünlük sağlamalıdır. Yaklaşık 20 yıldır varını yoğunu bu kulüp için kullanan, Fenerbahçe için 1 yıl hapis yatan bir başkanı seçim kaybettirerek göndermek camianın ayıbı olur. 
(Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)
 
• Yazarlarımız Alp Bacıoğlu (Kıskanılan Kulüp; Fenerbahçe (5), İlker Üçer (Hayalleri gerçekleştiren takım), Jak Benzonana (3-1’lik serinin istatistikleri), Gürdoğan Yursever (Fenerbahçe tarihi seçime çağdaş bir şekilde hazırlanıyor) Ferhat Demirkıyık ile Spor Alemi, Sibel Kurt ile Hatırla Fenerli köşelerinde Fenerbahçe ve spor gündemiyle alakalı özel yazılarıyla sizlerle buluşuyorlar. 
 
• Bir Milyondan Biriyim’e konuk oldu: Erkan Sandıkçı: 
“Fenerbahçe sosyal sorumluluk alanında da şampiyon olmak durumundadır”
 
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Bize bugün Fenerbahçe’nin sadece futbol takımı olmadığını, bir spor kulübü olduğunu öğreten insan Başkanımız Aziz Yıldırım’dır.
 
02: Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu unsurlarındandır ve halkın takımıdır. Fenerbahçe Fenerbahçelilerindir. Bağımsız ve özgürdür. 3 Temmuz da terör örgütü tarafından bu yüzden hedef alınmış, ele geçirilmek ve mevcut seçilmiş yönetimi değiştirilmek istenmiştir. Bu yüzden Hedef 1 Milyon Üye Projesi Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçelinin geleceğidir. 
 
03: Fenerbahçe Üniversitesi’nin özellikle milli spor endüstrisine bilim ve teknoloji esaslı gelişimine katkıda bulunması ve ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında yer alması kaçınılmazdır.
 
04: Anneler Günü’nde organ bağışına dikkat çekebilmek için sahamızda oynayacağımız ilk maçta seremoniye organ bulamadıkları için kaybettiğimiz çocuklarımızın annelerini çıkartmaya çalışacağız. Mesela Berk’in en büyük hayali Fenerbahçeli futbolcular ile seremoniye çıkmaktı. Onun bu hayalini annesiyle gerçekleştirirken ülkemizde organ bağışı bekleyen diğer çocuklara da dikkat çekmek istiyoruz. Seneye de farklı bir grubun anneleriyle bu seremoniyi gelenekselleştirmek gibi bir hedefimiz var. 
(Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)
 
• Bu ay 12 Numara’daki konuğumuz: Ferit Fırat: 
“Fenerbahçe bizim için bir yaşam tarzıdır, bir duruştur”
 
Sarı ve lacivertin sevgisi ile atan kalplerimizin aynı yerde buluştuğu sayfalarımızda bu ay, sarı lacivert günlerde doğmuş ve sarı lacivert hayatlar yetiştiren bir Fenerbahçe sevdalısını konuk ettik. Kulübümüzün Asbaşkanlarından Önder Fırat’ın kardeşi, 11371 numaralı Kongre Üyesi ve Fenerbahçe Önder Fırat’ın babası Ferit Fırat… Evet, yanlış okumadınız… Ferit Bey’in dünyası o kadar sarı lacivert ki, oğluna doğuştan Fenerbahçelilik ayrıcalığını yaşatmış ve adını Fenerbahçe koymuş. Bu asil renkleri gönlünde hiç soldurmadan gün be gün perçinleyerek büyüten Ferit Bey’le, hayatının merkezine koyduğu Fenerbahçesi’ni konuştuk.
 
Röportajdan derlediğimiz dipnotlar ve spotlar şöyle:
 
01: Gerçekten de Fenerbahçeli olmak çok başka bir şey. Ayrıcalıktan da öte… Sportif rekabetin de ötesinde bir durum. Fenerbahçe bizim için bir yaşam tarzıdır, bir duruştur. 3 Temmuz sürecinde bunun ne demek olduğunu bütün Türkiye, hatta dünya gördü. Ben Atatürk’ü, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Fenerbahçe’yi özümsemiş ve içselleştirmiş bir insanım. Bu değerleri sevmeyi hiçbir zaman bırakmayacağım.
 
02: Fenerbahçe oğlumun ilk adı. Yine de herhangi bir problem yaşamaması adına Önder ismini koyduk. Aynı zamanda ağabeyimin adı. Aileden Fenerbahçeliyiz.
 
03: Bizler Aziz Yıldırım’ın ve yönetiminin Fenerbahçe’ye yaptığı bunca güzel şeyi alkışlamazsak vefasızlık etmiş oluruz. Özellikle de Fenerbahçe Evleri projesinin değeri zaman geçtikçe anlaşılacaktır.
(Röportaj: Burak Soyer / Fotoğraflar: Burak Saltık)
 
• Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Spor Okulları, Fenerbahçe Koleji, Fenerium, Fenercell, FenerNET etkinlikleri ve tüm duyurular derginizde.
 
• “Biz Bir Aileyiz” bölümünde fotoğrafınız yayınlansın isterseniz; [email protected] e-posta adresine isim/soyad/yaşadığınız şehir bilgilerinizle bize göndermeniz yeterli. 
 
Özel içerikler için; instagram/fenerbahcedergisi’ni takip etmeyi unutmayın.
Fenerbahçe Dergisi üyelik işlemleri için Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz: 
0 216 970 1907 / 0 216 996 1907
 
 
 

SHARE