Volkan Demirel Logo
30MARCH 2016
Fenerbahçe Dergisi Nisan Sayısı Çıkıyor

Fenerbahçe Dergisi Nisan Sayısı Çıkıyor

Kulübümüzün resmi yayın organı “Fenerbahçe Dergisi”nin 158 no’lu Nisan 2016 sayısı bayilerdeki yerini alırken; abonelerimize özel, hızlı teslimat hizmetiyle adresinize geliyor. Yine dopdolu bir içeriğe sahip derginizin kapağında; milli takım ve takımın hedeflerine ilişkin önemli açıklamalar yapan Kaptanımız Volkan Demirel yer alıyor.

Derginiz, bu sayısında da sizlere poster hediye ediyor. Bu ayki posteriniz; Beşiktaş ağlarını maçın 125. saniyesinde havalandırmasıyla olduğu kadar Municipal Stadı’nda da taraftarımızın kalbinde farklı bir yer edinen Volkan Şen’e ait.

DERGİNİZ ADRESİNİZE GELSİN İSTİYORSANIZ; FENERBAHÇE DERGİSİ ABONELİK İŞLEMLERİ İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ’Nİ ARAYABİLİRSİNİZ:

0 216 975 1907! SÜRPRİZ HEDİYELER DE SİZLERİ BEKLİYOR.


www.fbdergisi.com

Fenerbahçe Dergisi’nin Nisan sayısından başlıklar:

•Volkan Demirel: “Ne kadar zorluk yaşarsanız; o, başarıyı daha önemli kılacaktır”

“Hakem maçı katletmiştir”; “Hak etmediğimiz bir şekilde elendiğimiz için o maçı geride bıraktık”; “Bu oyunların oynanmasının sebebi, Fenerbahçe’nin büyüklüğüdür”; “Galatasaray maçının ertelenişinde kimse bir şey aramasın; önce can gelir!”; “Milli maçta yaptıklarımın arkasındayım, doğru olduğuna inandığım şeyi yaptım, kimse özür beklemesin”; “Ay-yıldızlı formayı tekrar giymekten onur duyarım, çağrılmazsam da saygı duyarım ama artık herkes sussun oyunculara ve teknik ekibe saygısızlık yapılıyor”; “O kadar az gol yedik ki hepsini hatırlıyor ve sayabiliyorum”; “Hepimiz takımın faydası için bir rekabet içindeyiz”… 15 yıldır Fenerbahçe kalesinin emanet edildiği dev eldivenlerin sahibiyle görüştük. Fenerbahçe’nin file bekçisi ve Kaptanımız Volkan Demirel ile her şeyi konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar için linke tıklayın:

• Fenerbahçe Üniversitesi kuruluyor

Kulübümüz ve ülkemiz adına tarihi bir adım daha atıldı. Başta spor ekonomisi olmak üzere hemen hemen her alanda ilklere imza atan Başkanımız Aziz Yıldırım ve Kulübümüz, Türkiye’de ve Dünya’da bir spor kulübü olarak ilk vakıf üniversitesini açmak suretiyle tarihe geçti. Bir dünya üniversitesi kurma fikrini Fenerbahçe camiasının gündemine getiren ve bu fikri projelendirmek amacıyla fiziki ve akademik projeksiyon çalışmalarını bizzat yürüten Başkanımız Aziz Yıldırım, Türkiye’de bilimsel sporun gelişmesi ve dünya ile bütünleşmesi açısından Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yüksek öğretim alanına yatırım yapmayı ve spor endüstrisine nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedeflediği üniversite hususuna YÖK’ten gelen onayın ardından hız verdi. Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nden Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, önemli bir makale kaleme aldı. Fenerbahçe Üniversitesi’ne dair tüm bilmek istedikleriniz özel fotoğraflarla derginizde!

• Geç bakalım karşıma!

İçlik ve t-shirt tamam. Şort giyildi. Hava güzel ama yine de ince bir montun zararı olmaz; o da tamam... Çoraplar dize kadar çekildi; kramponlar bağlandı. Oooo! Şapkayı da ters çevirdi! Kralı gelse geçemez artık onu… Nitekim, 6 yaşındaki Leonardo Alves, babasına karşı, boyundan büyük bir futbol sergileyerek bize şapka çıkarttırıyor.

• Fenerbahçe Medya Grubu yeni yerine taşınıyor

Kulübümüzle ilgili tüm gelişmeleri ve haberleri, kamuoyuna en doğru şekilde ulaştırma görevini başarıyla sürdüren Fenerbahçe Medya Grubu; Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulumuzun geleceğe dönük vizyonu sayesinde, tamamen yenilenen altyapısıyla yeni yerine geçmek için gün sayıyor. 
Fenerbahçe Televizyonu, Fenerbahçe Dergisi, Radyo Fenerbahçe, Sosyal Medya ve İletişim departmanlarından oluşan Fenerbahçe Medya Grubu; yakın zamanda Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Migros Tribünü cephesindeki yeni yerine taşınacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi yayın organlarını oluşturan ve spor kulüpleri içinde “ilk” olma özelliklerini taşıyan Fenerbahçe Medya Grubu birimleri, yayın hayatlarına yaklaşık 2500 metre kare alanda tamamen yenilenen teknik altyapı, yeni dekorlar, yeni stüdyolar, yeni çalışma alanları ile devam edecek. Medya Grubu, yayın faaliyetlerini tamamen açık ofis mimarisiyle yapılandırılan çalışma alanlarında gerçekleştirecek. Teknik altyapı ve inşaat sürecinin hızla sürdürüldüğü yeni ofis merkezinin sezon bitmeden açılması hedefleniyor. 

• Dereağzı 2. havuzuna kavuşuyor

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizdeki üyelerimizin kullanımına açık olan havuz, komple yenileniyor. Mevcut alan genişletilerek üyelerimizin bu tesisten daha konforlu bir şekilde faydalanması açısından 2 büyükler havuzu, 2 çocuk havuzu, 1 kafetarya ve Spor Okulları’nın kullanımına bırakılacak ofis birimleri olmak üzere inşaat devam ederken, İnşaat ve Projeler Sorumlusu İç Mimar Serkan Atakan Baltacı, tesisisin yaz sezonu öncesinde tamamlanacağını dile getiriyor. 

• Melih Mahmutoğlu: “Ben bu formanın aşkıyla yaşayan birisiyim”

Dergimizin bu ayki konuğu; 2013 yılından bu yana Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın formasını giyerek üzerinde taşıdığı liderlik vasfını takım kaptanlığı ile taçlandıran Melih Mahmutoğlu. Kariyerinin başlangıcını, babasının ona 10 yaşında hediye ettiği basketbol potasıyla yapan Kaptanımız ile Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da buluştuk ve basketbol hayatına dair her şeyi konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Takımdaki her oyuncu Zeljko Obradovic ile çalışmaktan dolayı çok mutlu. Bu sezon da Koç, beni kaptan yaparak onore etti. Taraftarı olduğum takımın kaptanı olmak muhteşem bir duygu.

02: Yoğun maç trafiğinden dolayı takım çok yorgun oluyor ama biz yorgun o dönemlerde bile maç kazanmayı öğrendik. İşte bu da, bizim büyük bir takım olduğumuzu gösteriyor. Sahada kazandıkça, bu takıma da yansıyor. Moralimiz üst seviyede. Önemli olan; bu başarının sezon sonuna kadar devam etmesi.

03: Ekpe Udoh ve Jan Vesely’nin savunmadaki uyumu sayesinde rakiplerin bir hayli zorluk çektiğini söyleyebilirim. Baktığınız zaman da birçok maçta ribaunt üstünlüğümüz söz konusu. Agresif bir oyun anlayışımız da var ve bu da bizi başarıya taşıyan etkenlerden bir tanesi. Jan Vesely’nin bir an önce sağlığına kavuşmasını umut ediyoruz.

04: THY Euroleague’de Kızılyıldız ile Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynadığımız maçın ikinci yarısında taraftarımızın desteğiyle müthiş bir oyun ortaya koyduk. Bizi desteklemeye ve bize inanmaya devam etsinler

(Röportaj: Atilla Sertbakan / Fotoğraflar: Burak Saltık)

• Christa Harmotto Dietzen: “Fenerbahçe’de sadece iyi olanlar görev alabilir”

Bu ayki sayımızda, ligde oynadığı 22 maçın 20’sinden, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 10 maçın tamamından galibiyetle ayrılan ve Bayanlar Voleybol 1. Ligi’ni lider bitirip Şampiyonlar Ligi’nde adını Final Four’a yazdıran Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımızın Birleşik Amerikalı yıldızı Christa Harmotto Dietzen’le Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde bir araya geldik. Adeta bir kazanma kültürüne sahip olan Fenerbahçe’de sadece iyi olanların görev alabileceğini ifade eden ve sarı lacivert formayı terlettiği için gurur duyduğunu belirten yıldız oyuncumuzla başarılarının bilinmeyen yönlerini konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Kazanma kültürünün hakim olduğu Fenerbahçe’de sadece iyi olanlar görev alabilir. Biz de oyuncular olarak en iyimizi sahaya yansıtıyoruz ve bunun sonuçlarını alıyoruz. Kişisel olarak ise her zaman yeni şeyler öğrenmeye açığım ve yeni şeyler öğrenmeye de devam edeceğim.

02: Fenerbahçe ailesinin tüm fertleri, sarı lacivert renkleri üstlerine giydiklerinde bu coşkuyu gerçekten yaşıyorlar. O renkleri gerçekten çok iyi taşıyorlar. Akşam maç oluyor, sabah 9’da insanlar stada akın ediyorlar. Coşkunun bu kadar yaşandığı bir kulüp görmemiştim. Bu formayı giydiğim için çok mutluyum ve gurur duyuyorum. Bu ailenin bir parçası olabildiğim için kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum.

03: Marcello Abbondanza bence Avrupa’nın en iyi antrenörü. Başka takımlarda Fenerbahçe’ye karşı oynadığım zamanlarda Marcello’nun ne kadar iyi bir antrenör olduğunu duymuştum. Şu anda onunla birlikte aynı takımda olmak benim için çok sevindirici bir durum. Marcello bizi sadece taktik ve teknik anlamda iyi hazırlamıyor, aynı zamanda mental olarak da büyük katkı veriyor.

(Röportaj: Burak Soyer / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• Genç Yetenek’te bu ay konuk; Melisa Korkmaz:

“Hedefim, Fenerbahçe’de kalıcı olmak”

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Galatasaray’a karşı kazandığımız bu sezon 2.kupa oldu. İnanılmaz bir duydu. Çok mutluyum. Sezonun bu bölümüne kadar hem Cumhurbaşkanlığı hem de Türkiye Kupası’nı kazandık ve bundan dolayı gururluyum.  Bu sezon kazanmak istediğimiz 2 kupa daha var; Euroleague ve Lig Kupaları. Bunları da müzemize götürmek istiyoruz.

02: Önceliğim; Fenerbahçe A takımında daha fazla süre alıp, kalıcı olmak istiyorum. Şu an yolun çok başındayım. Kat etmem gereken çok fazla mesafe var ve kendimi geliştirerek yoluma devam etmek istiyorum. Aynı şekilde A Milli Takımın da vazgeçilmez oyuncularından olmak istiyorum. İlk olarak hedeflerim bunlar

(Röportaj: Atilla Sertbakan / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• Kulüp, futbol A takım haberleri ve maç sayfaları, futbol altyapı, basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden haberler, Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nden haberler, maçlar ve daha birçoğu “Haber Turu” sayfalarımızda! Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.

• Levi Alves Cabral: “Bu formayı gururla giyiyorum”

Enerjisi, hırsı, mücadeleci yapısı ve başarılı performansıyla Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın final etabına yükselmesinde önemli bir paya sahip olan Brezilyalı smaçör Levi Alves Cabral, burada olmaktan ve Fenerbahçe forması giymekten dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Her zaman yanlarında olan bir Fenerbahçe Ailesi olduğuna vurgu yapan Levi Alves Cabral, takım içindeki arkadaşlığın ve iyi bir antrenörle çalışmanın başarıda büyük faktör olduğunu dile getirdi. Yükselen performansı ve takım içindeki havadan bahseden Brezilyalı smaçörle keyifli ve içeriği dolu dolu bir röportaja imza attık.

Röportajdan derlediğimiz spot şöyle:

01: Sezon başında ilk geldiğimizde bir uyum süreci vardı. Sonrasında bu geride kaldı. Artık herkes birbirinin ne yapacağını, ne yapabileceğini bildiği için maç içinde ona göre pozisyon alıyor. Uyum da başarıyı getiriyor. Maç ve antrenmanlar dışında da takım arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. Bu da aynı zamanda arkadaşlığımızı kuvvetlendiriyor. Antrenör Veljko Basic’e de teşekkür ediyorum. O’nun bana güvendiğini hissediyorum.

02: Fenerbahçe formasını her seferinde gururla giyiyorum. Burası çok büyük bir kulüp. Birçok branşta mücadele ediliyor ve camia her zaman yanımızda. Bize her konuda destek oluyorlar. Büyük bir taraftar kitlesine sahip. Taraftarların tribünde olması beni motive ediyor ve her zaman yanımızda olan bir Fenerbahçe Ailesi var. 

(Röportaj: İbrahim Kaya / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• Hakan Demir: “Fenercell, taraftarlarımızla Fenerbahçe arasında bir köprüdür”

1 Nisan 2016 tarihi itibariyle hayatımıza giren 4.5G teknolojisiyle yani 4’üncü nesil kablosuz iletişim ağı ile ilgili tüm detayları Fenerbahçemizin resmi GSM hattı olan Fenercell’in Genel Müdürü Hakan Demir’le konuştuk. 4.5G’nin neyi ifade ettiğini, biz kullanıcılara sunduğu avantajlar ve sürprizlere kadar birçok konuyu görüştük.

Röportajdan derlediğimiz spot şöyle:

01: Bizim işimiz sadece dakika, SMS ve internet vermekten ibaret değil. Fenercell, taraftarlarımızla Fenerbahçe arasında bir köprüdür. Bu köprü, ilk işe başladığımız zaman bize sadece ‘Alo’ deme imkanı veriyordu. ‘Gel, Fenercell üzerinden alo de!’ diyorduk. Şimdi o imkanlar çok çeşitlendi. Fenerbahçe renkli, canlı bir dünya. Bu teknoloji imkanları bize daha fazla görüntü, daha fazla fotoğraf, daha fazla bilgi aktarma ve iletme imkanı veriyor. Aynı zamanda bu interaktif olabiliyor. Taraftarlarımız da bizimle paylaşabiliyor.

02: Biz Fenercell olarak, Şubat ayının başından itibaren bol internet için 1907 adında 7 GB’lik bir tarife çıkardık. Bu 1907 tarifesinin 7’si gigabayttır, 900’ü SMS’tir, 1000’i de konuşmadır. Fiyatı ise 45 TL’dir. Dolayısıyla 4.5G teknolojisi fiyatlandırmalarda bir değişikliğe sebep olmuyor.

(Röportaj: Burak Soyer / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• Ersin Demirel ile “Hayatın İçinden Fenerbahçe”de konuk; İlyas Salman

“Fenerbahçelilik mücadeledir, emektir, direniştir”

Türk sinemasının Bilo’su, Çiçek Abbas’ın Abbas’ı olarak sevdik onu. Yeşilçam’ın en sevilen filmlerinde yer alıp ailemizden biri durumuna gelen, Türk sinemasının özel isimlerinden olan İlyas Salman da kalbini sarı – lacivert renge boyayanlardan… Kendisiyle kariyerini ve Fenerbahçeliliğini konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spot şöyle: 

01: Sadık Amcam, köyde radyosu olan tek kişiydi. Maç olduğu zaman radyonun başında toplanırdık diğer çocuklarla ve en çok Lefter ve Fenerbahçe isimlerini duyardık. Zihnime böylelikle Fenerbahçelilik yerleşmeye başladı. Hatta ne mutlu bana ki ben meşhur olduktan sonra, Büyükada’da Lefter’le birlikte top oynama şansına eriştim. Lefter’den çalım yemek de herkese kısmet olmaz.

02: Fenerbahçelilik mücadeledir, emektir, direniştir. Çocukken Fenerbahçe’yi seviyordum ama tarihini bilmiyordum. Yaşım ilerledikçe takımımın tarihini, Kurtuluş Savaşı’ndaki fonksiyonunu, Atatürk’ün Fenerbahçeli oluşunu öğrendim ve takımıma inanılmaz bağlandım.

03: “Ya ya ya! Şa şa şa!” filminin senaryosunda takım olgusu belirsizdi. Bana başrol teklif edilince direkt olarak “Bu takım Fenerbahçe olmalı.” dedim. Senaryoda Galatasaray olsaydı, asla oynamazdım!

04: Fenerbahçe emin ellerde. Aziz Başkan’ın ellerinde... Ben bu yaşıma kadar çok laf, çok vaat duydum ama az icraat gördüm. Aziz Yıldırım, gerçekten çok farklı bir başkan. Onun gibi her dediğini yapan başkan görmedim.

(Fotoğraflar: Burak Saltık)

• Dr. Sedat Hayran ile VIP konuk’ta konuk; Yavuz Seçkin

“Fenerbahçelilik Dünya’nın en güzel duygusudur”

O, “Komedi Show” dünyasının usta ismi, taklitlerin efendisi “1001 Ses” Yavuz. Tanrı vergisi yetenekleri ve harika korteks kullanımıyla güldürmeyi zekâyla birleştiren stand-up dünyasının kralı. Kılıktan kılığa girdiği çok sayıdaki karakter tiplemeleri, esprileri, beğeni toplayan çıkışlarıyla Türk halkının kayıtsız kalamadığı müthiş bir mizah ve güldürü fenomeni. Aynı zamanda Fenerbahçe aşığı olan Yavuz Şeçkin’i röportaj sponsorumuz Dalyan Club Tesisleri’nde konuk ettik.

01: Stand-up şov izlemeye gelen izleyici, nefes almadan doyasıya gülmek istiyor. Çok uzun hikâyelerden ziyade, kısa kısa ve anında reaksiyon alınan şakalar daha etkili. Bunu maç gibi düşünün. Erken gelen gol, takımı rahatlatır. Daha iyi pas yapar, seyirciyi arkana alırsın. Ben de sahnede, seyircinin benden ne istediğini çok iyi biliyorum.

02: Fenerbahçe’yi sevmemde Selçuk Yula hayranlığı yatar. Okul yıllarımda saçlarımı onun gibi uzatmıştım. Selçuk Ağabey gibi koşar, onun gibi penaltı atmaya çalışırdım. Atletizm derecelerim vardı, iyi kaçardım ben. Benim için, Fenerbahçelilik Dünya’nın en güzel duygusudur.

03: Fenerbahçe’nin kadrosu, son yılların flaş kadrosu. Takım, maç oynaya oynaya oturdu. Ben özellikle Markovic hayranıyım. İnşallah seneye kalır. Gökhan Gönül ve Mehmet Topal takımın dinamosu ve çok karakterli oyuncular, can dostlar…

(Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• Basketbol yazarlarımız İlker Üçer ve Jak Benzonana takım istatistikleriyle birlikte genel tabloyu değerlendiriyorlar.

• Tarihten Yapraklar köşemizde bu ay bir konuk yazarımız var. Zennur Pehlivan, Kulübümüzde bir dönem oynanan hentbol sporunun neden devam edemediğini kaleme aldı.

• Yazarımız Alp Bacıoğlu’nun bu ayki “Zaman Tüneli”nde; Fenerbahçemizin daha önce Portekiz ile oynadığı maçları ve özel durumları yazdı.

• Eyüp Karadayı da bu ay Fenerbahçe Dergisi’nde. Karadayı, Fenerbahçe’nin unutulmaz basketbol yıldızı Hüseyin Kozluca’yı çok ilginç bir anısı ile sizlere hatırlatmak istedi.

• Köşe yazarımız Gürdoğan Yurtsever, bu ay kaleme aldığı “Fenerbahçe Üniversitesi eğitim ve kültür hayatımıza katkı sağlayacak” başlıklı yazısıyla derginizde…

•Facebook, Instagram, Twitter, DailyMotion, Google+, Youtube, Foursquare, Periscope ve Spotify! Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya kanallarımızın özet bültenini, Dergimizin sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.

• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler, sayfalarımızdan sizlere taşınıyor.

• “Bir Milyondan Biriyim”de konuk;  Prof. Dr. M. Ersan Pütün.

• Fenerbahçe Spor Okulları, Fenerbahçe Koleji, Fenerium, Fenercell, FenerNET etkinlikleri derginizde.

• “Minik Kanaryalar” adlı köşemizde siz de çocuğunuzu Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz. [email protected]’a miniğinizin resmini, adı/soyad/doğum tarihi ve yeri ile Fenerbahçe’ye karşı neler hissettiğini yazın, çocuğunuza yıllarca anı olarak saklayacağı bir hediye vermiş olun.

• Fenerbahçe Dergisi, astroloji ve bulmaca köşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor.

• Fenerbahçe Dergisi’nin 158 no’lu Nisan 2016 sayısı, gündemi oluşturan gerçek haberler ve özel fotoğraflarla yine dopdolu. Keyifli okumalar… 

DERGİNİZ ADRESİNİZE GELSİN İSTİYORSANIZ; FENERBAHÇE DERGİSİ ABONELİK İŞLEMLERİ İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ’Nİ ARAYABİLİRSİNİZ:

0 216 975 1907 / www.fbdergisi.com

SÜRPRİZ HEDİYELER DE SİZLERİ BEKLİYOR!

SHARE