Volkan Demirel Logo
23NOVEMBER 2013
Mp Antalyaspor İle 37. Randevu

Mp Antalyaspor İle 37. Randevu

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Medical Park Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. 24 Kasım Pazar günü (bugün) Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda oynanacak maçın başlama saati 19.00. Karşılaşmada Çağatay Şahan düdük çalacak.

İki takım bugün yapacağı karşılaşmayla birlikte ligde rakibiyle 37. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek yapılan 36 maçın 25’ini Fenerbahçe, 4’ünü Medical Park Antalyaspor kazandı, 7 karşılaşma da berabere sona erdi. Takımımızın toplam 67 golüne, Akdeniz temsilcisi 27 golle karşılık verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçtan Medical Park Antalyaspor 3-1 galip ayrılırken, Antalya’daki karşılaşmayı ise Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı lig maçlarında da rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Rakibiyle Antalya’da yaptığı 18 maçın 9’unu kazananTakımımız, 6 maçta berabere kaldı, 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Antalya’da Fenerbahçe 24, evsahibi ekip 14 gol attı.

Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini 1996-97 sezonunda deplasmanda 5-0’lık skorla aldı.

Medical Park Antalyaspor ise Fenerbahçe karşısında geçen sezon İstanbul’daki maçı 3-1 kazanarak, rakibi karşısında en farklı galibiyetini elde etti.

Bu arada, 1984-85 sezonunda Antalya’da yapılan maçı Fenerbahçe 4-3 kazanırken, bu skor, iki takım arasında geride kalan 36 maç içinde en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçemizin 20 kişilik Antalyaspor kamp kadrosunda ise şu oyuncularımız yer alıyor:

Volkan Demirel, Mert Günok, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Bruno Alves, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Mehmet Topal, Salih Uçan, Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Alper Potuk, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Pierre Webo...

SHARE