Volkan Demirel Logo
30DECEMBER 2013
Yeni Yıl Sayısı Bayilerde!

Yeni Yıl Sayısı Bayilerde!

Fenerbahçe Dergisi'nin 131 no'lu Ocak 2014 sayısı; 41 puanla ligin ilk yarısını lider kapatan Fenerbahçemizin sevinç görseli ve "2014 Fenerbahçe'nin yılı olacak" sloganlı kapağıyla bayilerdeki yerini aldı.

Derginiz, bu sayısında sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında 2014 yılı takvim posteri armağan ediyor.

Fenerbahçe Dergisi yüksek tirajıyla Türkiye'nin en çok satan dergisi olmaya devam ediyor. Sadık birer okuyucumuz olan Büyük Fenerbahçe Taraftarı'na duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Fenerbahçe Dergisi'nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleriyle birlikte tükenmeden alın.

Fenerbahçe Dergisi'ne abone olup, avantajlardan yararlanabilirsiniz. Abone olmak için FBDERGİ yazıp 3570'e mesaj atmanız yeterli!

Öte yandan; Fenerbahçe E-Dergi App Store'da yurt dışı aboneleri için yayında! Kulübümüzün, 2003 yılından itibaren yayında olan; Fenerbahçe'ye dair içeriksel ve görsel tüm bilgileri, her ay milyonlarca taraftarımıza ulaştıran ve taraftarlarımız ile Kulübümüz arasında sıkı bir bağ oluşturan Fenerbahçe Dergisi'nin E-Dergi uygulaması, yurt dışındaki taraftarlarımızca büyük ilgi gördü. App Store'da iPad uyumlu olarak taraftarlarımıza sunulan Fenerbahçe E-Dergisi'ni siz de yüklemeyi unutmayın!

Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi'nin Yeni Yıl sayısından çarpıcı başlıklar:

• "2014 BİZİM YILIMIZ OLACAK"
2014 yılına sayılı günler kalmıştı ki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde geleneksel yılbaşı ağacı süslenmiş; hediye paketleri ağacın altındaki yerlerini almış; yeni bir yılın heyecanı herkesi sarmıştı. Yılbaşı; yenilenen belki de yinelenen beklentilerin sıralandığı, umutların herkes için daha da bir ön planda tutulduğu, bir önceki yılın sorgulandığı anlardır. Biz de bazı oyuncularımıza 2013 yılı içinde "unutamadıkları anı" ve 2014 yılından neler beklediklerini sorduk...

Teknik Direktör Ersun Yanal: Bursaspor deplasmanında son dakikalarda rakibin bulduğu golün hemen ardından attığımız galibiyet golü; 2013 yılında en unutamadığım anlardan biri. 2014 yılı içinse tüm camiamıza başta sağlık ve mutluluk diliyorum. Sezon sonunda ise şampiyonluk hedefimize ulaşmayı diliyorum.

İdari Menajer Hasan Çetinkaya: 2013 yılında benim için unutulmaz olan an Avrupa Kupası'nda yarı final oynamamız, 2014 içinse en büyük dileğim; Fenerbahçe'nin yükseklerde olması, haksızlıkların artık dışında tutulması ve haksızlıkların bitmesi. Şampiyonluk ve başarılar...

Yardımcı Antrenör İsmail Kartal: 2014 yılında camia için beklentilerimiz bu sezonu şampiyon olarak bitirmemiz... Bunun dışında; tabii ki Başkanımız ve Kulübümüz için yargı sürecinde bir an önce adaletin yerini bulmasını istiyorum. Birlik beraberliğimizin her zamanki gibi devamını dileyerek yine çok iyi bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum. 2013 yılı içinse en unutulmaz anımız Benfica'ya çok şansız bir şekilde elenmemiz. Finalde oynamayı çok istememize ve bir ilki başararak o Kupa'yı müzemize getirmeyi çok istememize rağmen, sakatlıklar, cezalar üst üste gelince maalesef yarı finalde elendik.

Kaleci Antrenörü Murat Öztürk: 2013 yılındaki unutamadığım an, Lizbon'da oynadığımız Benfica maçı. Buradaki bütün olumsuzluklara rağmen, finale çıkmayı düşünürken final kapsından dönmek bizleri çok üzmüştü. 2014 için beklentilerimiz; bu yıl şampiyon olmak istiyoruz ve olacağız da…

Yardımcı Antrenör Volkan Kazak: 2013 yılında benim için en unutulmaz an; Fenerbahçe'ye antrenör olmak. 2014 yılı için beklentim ise şampiyon olmak. Camiamıza mutlu yıllar diliyorum.

Yardımcı Antrenör Recep Karatepe: 2013 yılında benim için en önemli olan şey; Fenerbahçe camiasına katılmış olmam ve profesyonel futbol takımında antrenörlüğe başlamış olmam. 2014 içinse inşallah takımımızın şampiyonlukla bu sezonu bitirmesi ve en önemlisi sağlık ve mutluluk içinde bir yıl geçirmek.

Performans Antrenörü Niyazi Eniseler: Ersun Hoca, tahmin ediyorum Haziran ayının son günleriydi, "Fenerbahçe'de çalışmak ister misin?" dediği an benim en unutamadığım andı. Tüm camiamızın mutlu, sağlıklı ve başarılı günler geçirmesini diliyorum. En önemli beklentimiz; şampiyonluk tabii. 

Analiz Uzmanı Melihşah Sezgin: Bursa deplasmanında, karşılaşmayı 8 kişi Bursa Atatürk Stadı'nın bize ayrılan küçük bir odasında seyrettik. Son dakikada gelen beraberlik golünün ardından attığımız gol ile maçı kazanmamızın sevincini hala unutamam. 2014 yılında ise; tabii ki tek hedefimiz ve dileğimiz sezonu şampiyon olarak bitirmek. Bunun için çok çalışıyoruz.

Emre Belözoğlu: 2013 yılının hemen başında olan tekrar Fenerbahçe'ye geri dönmem benim için en unutulmaz olaydı. 2014 yılında bütün camiamızın birliğinin beraberliğinin daim olmasını diliyorum. Her şeyden önce bütün branşlarda her takımda oynayan arkadaşlarıma sağlıklı, güzel bir sezon diliyorum.

Volkan Demirel: 2013 yılında benim unutamadığım an, baba olduğumu duyduğum an. 2014 yılı içinse heyecanlı bir bekleyiş var; hem çocuğumun dünyaya gelmesi, hem de iyi yolda gittiğimiz bir sezonun şampiyonlukla tamamlanması temennilerim…

Gökhan Gönül: 2013 yılında aslında unutamadığım birkaç olay oldu. Bunlardan ilki olumlu anlamda yarı finalin ilk ayağı olan Benfica maçını galibiyetle geçmemizdi.Çok mutlu olmuştum çünkü geçmişe baktığımız o 2-3 yıl çok şey yaşamıştık. Çok sıkıntılıydı. Bir nevi çok şeyi unutturmuştu, camiamıza. Devamında da olumsuz anlamda unutamadığım anda, Benfica maçında aldığım darbe sonunda hastaneye kaldırıldığımda maçın skorunu bekleyiş anım ve sonucunda da gelen kötü haber. 2014 yılından beklentim; öncelikle tüm sporcularımızın sağlıklı bir sezon geçirmeleri. Sadece takımımız adına değil tüm takımlar için... İkincisi de bu sezonu şampiyon olarak bitirmeyi çok istiyoruz ve inşallah şampiyon oluruz. 

Selçuk Şahin: Benfica maçı, UEFA'da yarı finaldi. Tarihi bir başarıydı. Finale gitmek istiyorduk ama talihsiz bir şekilde elenmiştik. 2014'te yılında şampiyonluk ve Fenerbahçe camiası olarak bütün branşlarda başarı bekliyoruz. İnşallah bütün Fenerbahçeliler için çok güzel bir yıl olur.

Moussa Sow: Güzel bir yıldı. Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar çıktık. Finale ulaşamadık ama iyi bir yarışma çıkardık. İyi bir serüvenimiz oldu o yüzden güzel bir yıl geçirdik. Herkese mutlu başarılı bir 2014 yılı diliyorum. Özelikle Fenerbahçe ailesindeki herkese çok iyi bir yıl diliyorum. Her şeyden önemlisi tabii ki sağlık. O yüzden herkese sağlıklı bir yıl diliyorum.

Bruno Alves: 2013'de unutamadığım an Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi ve özellikle de Kadıköy'deki derbi maçlarını unutamıyorum. 2014'de de seyircilerimiz bizi desteklemeye devam etsin çünkü biz elimizden geleni yapıyoruz. Ve onların desteğiyle daha fazla motive olup, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Amacımız olan şampiyonluğa erişeceğiz.

Alper Potuk: 2013 yılında en unutamadığım an; Fenerbahçe'ye transfer olmam. 2014 yılından beklentim; şampiyonluk.

Caner Erkin: 2013 yılında en unutamadığım an; Kasımpaşa maçı. İki kez geriye düştüğümüz maçtan son dakika golüyle 3-2 galip ayrıldık. Takım çok istekliydi ve benim de bir golüm vardı. 2014 yılı ise camiamız için bol kupalı geçsin isterim. Yine taraftar, yönetim, futbolcular, hocalar, hiçbir zaman kopmayalım birbirimizden. Biz zaten şampiyon olacağız. Bundan da şüpheleri olmasın.

Cristian Baroni: Benim için 2013 yılında en önemli olay; Fenerbahçe forması ile UEFA'da yer alıp iyi şekilde top oynamamdı. 2014 yılından beklentim ise; herkes için şampiyon olmamız.

Emmanuel Emenike: 2013 yılında en unutamadığım an; Afrika Kupası'nı kazanmak ve Afrika Kupası'nda Fildişi Sahili'ne karşı gol attığım andı. Fenerbahçe'ye imza attığım an da benim için özeldi. 2014 yılından beklentim ise; takımımım için goller atmak ve takımım için kupalar kazanmak tabii ki . "Mutlu Yıllar Fenerbahçe!"

Hasan Ali Kaldırım: Bütün Fenerbahçelilerin ve Türkiye'nin yeni yılını kutluyorum. 2013'te Fenerbahçe'de benim en güzel anım; Türkiye Kupası'nı kaldırdığımız an. Benim ilk kupamdı çünkü. Avrupa'da oynadığımız maçlar ile Kadıköy'de Galatasaray'a karşı oynadığımız maçı da söyleyebilirim. Camiamız için sezon sonunda şampiyon olmak hedeflerimizden biri. İnşallah Avrupa'da yavaş yavaş başarılar elde etmek istiyoruz.

Dirk Kuyt: 2013 yılında birçok güzel an var aslında… Avrupa'daki güzel atmosfer, Galatasaray'a karşı kazandığımız maçlar, Türkiye Kupası'nı kazanmak. Bu yılı Türkiye Ligi'nin lideri olarak bitirdiğimizden dolayı, gururluyuz. 2014 yılı için en önemli şeyse; Fenerbahçe için şampiyon olmaktır. Mutlu Yıllar Fenerbahçe.

Mehmet Topal: 2014 yılında tek hedefimiz var; takım olarak şampiyonluk yaşamak. İnşallah bu yarışı da sonuna kadar kovalayacağız. Şampiyon olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. En unutulmaz an Benfica maçı diyebilirim. Eğer Benfica'yı eleseydik UEFA Kupası'nı kazanacağımızı düşünüyorduk. Çünkü çok istiyorduk. Unutamadığımız ve üzüldüğümüz an, diyebilirim.

Mert Günok: 2013 yılında benim için en unutulmaz an, Benfica'yla oynadığımız yarı final maçıydı. Keşke finale çıkıp, kupayı alabilseydik diye buruk bir an olarak, kalmıştır. 2014 yılında öncelikle yarıştığımız tek kulvarda şampiyonluk ve kendim için de sağlıklı, mutlu, oynadığım maçlarda da başarılı performans diliyorum.

Egemen Korkmaz: UEFA Kupası'nda Benfica maçı ile kazanılan başarılar, 2014 yılında ise şampiyon olmak.
Raul Meireles: En iyisi Avrupa Ligi'nde olmaktı. Finale ulaşmak için sadece 1 gol vardı ama olmadı. 2014'te benim için de Fenerbahçe için de en önemli şey, sezonu şampiyon bitirmek.

Salih Uçan: 2013'te UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde 90 dakika mücadele ettim. Bu benim için unutulmaz bir andı. Milli takımda da U20 Dünya Kupası'nda oynadım. Bu da benim unutulmazlarım arasında. 2013 yılının sonlarına doğru A Milli takıma seçildim. 2014'te de beklentim; A Milli takım kariyerime devam etmek, Fenerbahçe forması ile de çok maçlara çıkmak ve sezon sonunda şampiyon olmak.

Pierre Webo: 2013'te unutmadığım anlardan birincisi Fenerbahçe'ye transfer olmam. İkincisi de Galatasaray maçında 2 gol atmış olmam... Üçüncüsü de; Dünya Kupası'nda attığım gol sayesinde takımımım bir üst tura yükseldi ve Brezilya'ya gidiyor. 2014 için herkese sağlık ve başarı diliyorum.

Joseph Yobo: UEFA Kupası'nda Benfica maçı ile kazanılan başarılar, 2014 yılı içinse beklentim şampiyon olmak.
Bekir İrtegün: 2013 yılında unutamadığım sadece bir an yok. UEFA serüvenimiz vardı. Çok başarılı UEFA yılı yaşamıştık. Benim için çok özel ve anlamlıydı. 2014 yılında da camiamız adına benim en büyük beklentim tekrar bir şampiyonluk yaşamak ve kulübümüzün çektiği sıkıntılardan bir an evvel kurtulup her şeyin tekrar rayına girmesi.

Samuel Holmen: 2013 yılı benim için ilginç geçti. Çünkü lisans problemim vardı. Bu sorunu çözdükten sonra benim için en unutulmaz olanı, Sivasspor maçı. Çünkü Fenerbahçe forması  ile ilk defa maça çıkıyordum. Bir diğer güzel olaysa, takımın iyi gitmesi ve lider olması. 2014 yılından beklentim; Fenerbahçe'nin şampiyon olması ve kendi adıma da daha fazla çalışarak, maç içinde daha fazla dakika bulmam.

Michal Kadlec: 2013 yılı kendi adıma zorlu bir yıl oldu. Çünkü 2012 yılının sonlarında sakatlık geçirmiştim ve bu sakatlığımın tedavisi ile başladı 2013 yılı. Bu sakatlıktan dolayı Leverkusen'de forma şansı bulamadım. Ligin 2. yarısı için yapılan hazırlık dönemlerine katılamadığım zamanlar oldu. Daha sonrada ise 2013 yılında aklımda kalan önemli olay; yaz döneminde Fenerbahçe'ye transfer oldum. 2014 yılı içinse kendim, ailem ve çevremdeki insanlar adına sağlıklı, başarılı ve güzel bir yıl olmasını diliyorum. Her şeyden önce sağlık. En başta sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmemizi diliyorum.

• Dirk Kuyt: "Mutlu yıllar Fenerbahçe!"
Takımımızın Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt ile daha öncesinde kariyerine ilişkin detaylı bir röportaj yapmıştık. Bu kez yepyeni bir yıla girerken, kendisiyle, 2014'e yönelik bir söyleşi yaptık. Üstelik oyuncumuz bu kez eşi Getrude ile birlikte bizi evinde ağırladı. Ve tabii ki birbirinden güzel Kuyt çocukları… Onlar için getirdiğimiz çubukluları büyük bir heyecanla giyip görkemli yılbaşı ağacı eşliğinde bize poz verdiler. Onların enerjisini bir bir aldıktan sonra Kuyt'a sorularımızı yönelttik. Her zaman samimi ifadeleri ve güzel tespitleriyle konuşmaları zenginleştiren oyuncumuz; teknik direktörümüz Ersun Yanal'a, takımı kısa zamanda oturttuğu için duyduğu büyük saygının altını çizerken, takımın yakaladığı başarı grafiğiyle de yetinmeyeceklerini; sezon sonu çok istedikleri şampiyonluk için her geçen gün kendilerini daha da geliştireceklerini dile getirdi. İstanbul ve Fenerbahçe'nin kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncumuz, tüm camiamızın yeni yılını da içtenlikle kutladı.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: 2013-2014 sezonuna ise takım olarak çok iyi başladık. Yeni bir hoca, yeni yardımcı hocalar ve yeni oyuncularla birbirimize kısa sürede alıştık. Üzüntü verici bir durum da yaşadık: Avrupa Kupaları'nda olamayacaktık. Sonuçta; bu üzüntümüzü de geride bırakmayı bildik ve çok iyi bir şekilde çalışmaya başladık. Başladığımız ilk günden itibaren de çok çalışıyoruz ve her gün kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak da; ligde çok iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.
02: Fenerbahçe'de bizden beklenenin farkındayız. Büyük bir puan farkı ortaya çıkartmış olabiliriz ama hiçbir şeyin garantisi yoktur. Futbolda bu durum, daha da belirgin ortaya çıkar. Hata yapmamamız gerekiyor ki puan farkı kapanmasın. O yüzden bizim için önemli olan hedefe ulaşmak için daha çok arzulamak ve çalışmak!
03: Taraftarımızın futbola olan sevgisi ve tutkusu, 6 yıllık Liverpool kariyerimin ardından, yeni bir kültüre ve yeni bir futbola adapte olmamı çok kolaylaştırdı. Futbol seviyesi de beni şaşırttı. Lig'de her zaman kazanmaya arzulu takımlar var; bu da yüksek bir mücadele ve rekabet oluşturuyor. Ve tabii ki futbol seviyesini de yükseltiyor. Türk ve yabancı oyuncuların yeteneklerinin ve kalitelerinin birlikteliğiyle ortaya üst düzey bir futbol çıkıyor. İlerleyen yıllarda bu durum daha da gelişecektir.
04: Fenerbahçe'ye imza atarken Fenerbahçe tarihine bir katkım olsun istiyordum. Kazanabileceğimiz tüm kupalarda gözüm var. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde yarı finale ulaştık, Türkiye Kupası'nı kazandık. Bunları başlangıç olarak görüyorum. Bu sezon şampiyonluk kupasını kaldırırsak ki bu hedef için çok çalışıyoruz, o zaman en güzel anımı fotoğraflamış olacaksınız.
05: En önemlisi "Biz bir aileyiz" demek değil, "bir aile" olduğumuzu hissetmektir bence. Bunu gerçekten hissettiğim için kendimi çok şanslı sayıyorum. Eminim bu hissiyat, Kulübe hizmet eden herkes için de geçerlidir.
06: Türkiye'nin en yetenekli iki hocasıyla çalıştığım için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Ersun Yanal'a çok büyük bir saygım var. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gelmek, kolay bir şey değil. Özellikle beklentiler bu kadar yüksekken hiç kolay değil. Türkiye'deki herkes, Fenerbahçe taraftarları, onun hemen performans göstermesini istiyor. Kısa bir zamanda takımı hazırlama ve bu seviyeye getirme şekli, onunla gurur duyulması gereken bir durum. Herkes şunu kolaylıkla görebilir; bu takımın çok yüksek bir kapasitesi var. Ersun Yanal da bize doğru yolu gösteren kişi oldu.
07: Maçlardan önce kendimi mutlaka kazanmaya motive ederim. Futbola bakış açım da böyledir; her maçı kazanmak isterim, kazanmak için çalışırım, kazanan olmayı severim. Beni Kuyt yapan ne varsa Hocamın direktifleri doğrultusunda sahaya koyarım. Takıma faydalı olmak ve kazanmayı arzulamak futbolu bana sevdiren baş öğeler…
08: Brezilya ve Almanya gibi favori takımlar var. Vücudunuzda var olan her şeyi ortaya koymalısınız ki, en iyisini yapabilseniz. Düşüncemiz bu yönde olacak. Yetenekli bir takımımız var. Aynı zamanda genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu. Umarım bu karışım bizi başarıya götürecek. Dünya Kupası'nda oynayacak, diğer Fenerbahçeli oyunculara da başarılar diliyorum. Portekiz; Raul, Bruno ve tabiî ki Ronaldo ile heyecan verici bir takım. Webo'nun görev alacağı Kamerun takımının bulunduğu grup, çok zor bir grup. Fakat futbolda her şey mümkün. Umarım Yobo da Nijerya milli takımında olur. Yobo ve Emenike'yle birlikte onlara da iyi şanslar diliyorum.
09: Hayatta bir şeyi çok fazla istiyorsanız, onu yapmayı mutlaka denemelisiniz. Hedefe ulaşamasak bile elimizden geleni yaptığımızı bilmek bile bizi tatmin etmeli. Benim mantalitem böyle.
10: Christmas için ailemi davet ettim. Yaklaşık 20 kişilik bir grup Türkiye'ye geldi. Ailemle, kız kardeşimle, annemle olmak benim için bir gelenek. Ve benim için yılın en özel anlarından biri oldu. Türkiye'de Christmas'ı kutlamak özel bir şey. Aynı zamanda şunu da belirtmek istiyorum; biz Türkiye'deki hayatımızdan keyif alıyoruz. Hem futbol oyuncusu olarak; hem aile olarak…

•"Biz Bir Aileyiz" buluşmaları sürüyor; Yönetim Kurulumuzun görev dağılımı yapıldı; Yeni yılı kutladık; Fantorya Kartlı çocuklar 2014 yılına "Hoş geldin" dedi; Fenercell ve Avea Mağazası Bağdat Caddesi'nde hizmetinizde; İsfendiyar Zülfikari'den Bayan Basketbol Takımımıza yemek; Nike konforu, Fenerbahçe Ülker'in başarısıyla birleşti; Ersun Yanal 1. Kalite Zirvesi'ne katıldı; Bruno Alves 3. kez baba oldu; İyi ki doğdun Hello Beatris!; Luciano takımı ziyaret etti; Bu kez Çengelköy Sütiş'teydiler; Sabancı Üniversitesi'nden ziyaret; "Sporcu Kardeşliği" ödülüne layık görüldüler; 1907 ÜNİFEB'den "Türk Sinemasında Fenerbahçe" paneli; Şükrü Saracoğlu'nu andık; Atletizm, Masa Tenisi, Yüzme, Yelken, Yüzme, Boks, Voleybol, Futbol ve Basketbol Şubelerimizden daha birçok haber, "Haber Turu" sayfalarımızda… Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.

• Baki Aydın, her sene gelenekselleşen "Bir Yıl Böyle Geçti" adlı yazısıyla Fenerbahçemizin 2013 yılında her branşta elde ettiği başarıları kaleme aldı. Kupalar, madalyalar ve daha birçok başarı öyküsüyle 2013'ü tekrar dolu dolu yaşayacaksınız!

• Alisha Glass: "Herkesin ve her şeyin profesyonel olduğu bir camiadayım"
Beyzbol, Amerikan futbolu, basketbol ve son dönemlerde voleybol ile de ses duyuran bir ülkenin yetiştirmiş olduğu en önemli sporcularından biri de; Alisha Glass. Türkiye'deki voleybolun kalitesi Glass için zirveye yürümede takip edeceği bir yol haritası adeta… Sezon başında Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımımıza transfer olan Amerikalı yıldız Alisha Glass, camiamızı tercih etmesindeki nedenleri tek bir cümleyle: "Profesyonel bir kulüp olması benim önceliğim" şeklinde açıklarken, büyük bir ailenin ferdi olmaktan dolayı da duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Amerikalı yıldızın spor ve özel yaşamına ilişkin birçok ayrıntıyı röportajımızda okuyacaksınız.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: "Biz Bir Aileyiz" organizasyonları, sporcuların birbirini tanıması adına çok önemli. Fenerbahçe'nin çok sayıda branşı ve yüzlerce sporcusu var ama aynı ortamda olmak çok daha güçlü kılar Fenerbahçe'yi…
02: Biz çok iyi bir takımız. Yerli ve yabancı oyuncular arasındaki harika iletişim sahaya da yansıyor. Aslında bizim başarımızdaki en önemli etken de bu diyebilirim. Teknik anlamda da çok iyi oyunculara sahibiz. Hem oyuncu anlamında hem de teknik ekip anlamında iyi bir kadroya sahibiz. Bu nedenle hedeflediğimiz kupaları almamamız için bir sebep yok.
03: Bence farklı kültürlere sahip insanların bir arada olması çok güzel ve özel. Bunu insan hayatını renklendiren bir şey olarak görüyorum. Takım arkadaşlarımızla kendi yöremize ait mutfakların servis edildiği restorantlara gidiyoruz ve çok keyif alıyoruz. Tabii burada söz konusu tek şey; yemek de değil. Mutfağın dışında, o kültürün sahip olduğu diğer özellikleri de yakından görmüş oluyoruz ve bu da bizim hayatımızı renklendiriyor. 
04: Amerika'da voleybol; basketbol, beyzbol, Amerikan futbolu gibi sporların arkasında kalıyor, hatta voleybol dendiğinde genelde beach volley olarak algılanıyor. Türkiye'de bu durum tam tersi. Hem taraftarlar hem de medya çok ilgi gösteriyor.

• James Metecan Birsen: "Fenerbahçe Ülker'de kalıcı olmak istiyorum"
Dergimizin bu sayısında, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın genç isimlerinden James Metecan Birsen ile bir araya geldik. Basketbol hayatına başladığı Fenerbahçe Ülker'de, altyapı takımlarımızın tamamında başarı ile forma giyen ve A takıma kadar yükselen 18 yaşındaki genç isim, basketbol kariyerinde henüz ilk hedefini gerçekleştirdiğini söyledi. Fenerbahçe Ülker forması altında uzun yıllar camiamıza hizmet etmek istediğini dile getiren James Metecan Birsen, Zeljko Obradovic'in Fenerbahçe Ülker'in başına gelmesini ise, kendileri için büyük bir şans olarak değerlendirdi. Türk basketbolun son dönemlerde parlayan yıldızların başında gelen isimlerden biri olan James Metecan Birsen ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: Başarılı olmak için çalıştım diyeceğim ama yetmeyecek biliyorum. Kötü oynadığım maçlarda bile küsmeyip, çalışmaya devam ettim. Eski altyapı antrenörlerimizden Fikret Doğan ile birlikte; ben ilköğretim 7. 8. sınıfa giderken, okuldan önce Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde özel antrenman yapardık. Hocayla birlikte sabah 06.00'da çalışmaya başlardık. Ardından okula giderdim. 15-16 yaşından itibaren Fenerbahçe Ülker A takımıyla birlikte antrenmanlara çıkmaya başladım. Tüm oyuncular, hepsi teker, teker bana yardımcı oldular. Bazıları NBA'de oynamış isimler. Onları kendime örnek aldım. Onların tecrübelerinden yararlanmaya çalıştım. Şu anda da Kleiza ve diğer oyunculardan da aynı şekilde yararlanıyorum. 
02: Çocukluktan beri ilk hedefim Fenerbahçe Ülker'in A takımında oynamaktı. Bunu da şu anda gerçekleştirmeye başladım ve çok mutluyum. Bu da Obradovic'in sayesinde tabi. Bu benim için bir başlangıç. Fenerbahçe'de kalıcı olarak, oynamak istiyorum. Daha yapacak çok işim var.
03: Obradovic'in gelmesiyle, hiç olmadığı kadar savunmaya önem vermeye başladım. Çünkü savunma yaparak; oynayabileceğimi anladım.
04: 2013 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Hırvatistan'la karşı karşıya gelmiştik ve o maçı kazanarak, Avrupa Şampiyonu olduğumuz an, benim için 2013 yılın unutulmaz anlarındandı. Ondan önceki maçta da İspanya'yı 15 sayı geriden gelip, yenmiştik. O maçta benim için unutulmazdı. Partizan maçında ilk 5'te sahaya çıkmak da benim unutulmaz anlarımdan biriydi.

•Yazarımız Ersin Demirel, bu ay "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de Ayşe Tolga'yı ağırladı.

Ayşe Tolga: "Türkiye'nin en seçkin ve en farklı kulübüyüz"

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: Aroma terapi günümüzde en sık kullanılan ve en etkili şifa metotlarından bir tanesi. Ülkemizde hâlâ yeterince faydaları anlaşılamamış bu metodun daha geniş kesimlerce tanınması için uğraş veriyorum. Aroma terapi, aromatik bitkilerden elde edilen öz yağların, ruhsal, bedensel ve zihinsel şifa için kullanımıdır kısa bir tanımla. Aroma terapide kullandığımız yağlar, farmasotik etkiye sahiptir. Yani ilaç benzeri kimyasal bir yapıya sahiptir.
02: Her kulvarda çok iyi gidiyoruz. Takım oyuncularımızın zaman zaman eksikleri olabilir ama bunların zamanla giderileceğini düşünüyorum. Forma hırsıyla oynadığımız müddetçe önümüzde kimse duramayacaktır.
03: Kötü günlerimizde mutluluk duyan rakiplerimize karşı her zaman efendiliğimizi, terbiyemizi ve centilmenliğimizi bırakmadan, diğer takım taraftarlarının rol modeli olalım. Biz Türkiye'nin en farklı, en seçkin takımıyız. Taraftarımızın da buna uygun davranmasını rica ediyorum.

• Sibel Kurt ile "Sibel'in Sahası"nda konuk; Hande Dane

"Renkleri Başka; Sevdası Başka!"
Hande Dane yetenekli bir oyuncu. Televizyon dizi izleyicileri için "Evin Kızı" diyebiliriz. Oyunculuğunun yanı sıra Anadolu şivelerinde gösterdiği başarı yadsınamaz. Tabii Fenerbahçeliliği de tartışılmaz. Taraftar formasının hakkını veren bu değerli kişileri sizlerle buluşturmak bana son derece gurur veriyor. Dergimizdeki dokuzuncu senemi Sayın Hande Dane ile bitiriyorum. Nice birlikteliklere… 2014 hepimize sağlık, mutluluk, başarı getirsin…

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: Bence sporcu ve tiyatro oyunculuğunda en büyük ortak özellik; ikisi de takım olmakla ilgili. Tiyatro da partnerine, takım arkadaşına güvenmeli ve doğru paslaşmalısın. Yaptığın prova veya antrenmanların tek bir amacı vardır: Ortaya alkışa değer bir şey çıkarabilmek.
02: Oyuncu olmasaydım şimdiye kadar bireysel spor yaptığım için sanırım takım sporu yapmak isterdim. Futboldan çok basketbol izlemeyi seviyorum. Özellikle Fenerbahçe, Milli takım ve NBA maçlarını hiç kaçırmam. Bu yüzden basketbol oynamak isterdim.
03: Biz Fenerbahçe'nin iki üç senelik taraftarı değiliz, her zaman gelecek nesillerle de beraber Fenerbahçemizi ileri götürmek için gereken desteği her zaman vereceğiz.

• Eski başkanlarımızdan saygıdeğer yazarımız Faruk Ilgaz bu ay; "Fenerbahçemizin emsalsiz büyüklüğü: İslam Çupi", "Fenerbahçe'nin unutulmaz kaptanı Naci Erdem" ve "Nedim Günar'ı ziyarete gittiğimde başıma gelenler" konularını kaleme aldı.

• Yazarımız Alp Bacıoğlu, bu ayki "Zaman Tüneli" adlı köşesinde; "Fenerbahçe Kulübü'nde Başkanlık (2)" konusunu işledi.

• Köşe yazarlarımız Baki Aydın, Gürdoğan Yurtsever, Oktay Unsal, Paşalı Birol, Ayşesu Zorlutuna, Ege Özışık ve Jak Benzonana gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar. Bu ay konuk yazar Dr. Hüsamettin Olgun ise "Son sözümüz hep Fenerbahçe" adlı yazısıyla geçen seneye dair önemli notları gözler önüne seriyor.

• Profesyonel futbol takımımızın geçtiğimiz ay içinde yaptığı tüm resmi karşılaşmaların maç özetleri ve çok özel istatistiki bilgiler derginizde… A2 Ligi maç özetleri ve degerlendirmeler derginizde!

• Futbol Altyapı ile basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, fikstürler, transferler, müsabaka ve şampiyona sonuçları Fenerbahçe Dergisi'nde.

•Facebook, Google+, Instagram, Twitter, Foursquare ve son olarak youtube/fenerbahce!Kulübümüzü taraftarlarımıza bir adım daha yaklaştırmak, taraftarlarımız ile aramızdaki #BizBirAileyiz ve #BirlikteDahaGüçlüyüz gerçeğinden yola çıkarak attığımız adımları daha da geliştirmek adına hız verdiğimiz dijital dünya ve sosyal medya çalışmaları kapsamında geçen neler oldu? Dergimizin sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.

• Fenerbahçe Spor Kulübü Kış Spor Okulları'nın tanıtım bültenleri derginizde…

• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler sayfalarımızdan sizlere taşınıyor.

• Fenerium, Fenercell, FenerNET, Premium Kart, Fenerbahçe Kart, Fantorya Kart, Fenerbahçe Dergisi Abonelik etkinlikleri derginizde.

• Fenerbahçe Koleji'ne dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.

• Dergimizin en sevilen köşelerinden minik taraftarlarımızdan birer merhaba geliyor sizlere… "Minik Kanaryalar" adlı köşemizde siz de çocuğunuzu Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz.

• Her ay beğeniyle okunan 12. Adam köşemizde bu ayki konuk; Yıldız Şahin ve Cem Yıldırım.

• Fenerbahçe Dergisi, astroloji ve bulmaca köşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor.

• Fenerbahçe Dergisi'nin 131 no'lu Yeni Yıl sayısı, gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Derginizi bayiinizden ekleriyle birlikte istemeyi unutmayın.

Keyifli okumalar; mutlu yıllar Fenerbahçe!


SHARE