Volkan Demirel Logo
04AĞUSTOS 2015
Fenerbahçemiz Shakhtar Donetsk’in Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz Shakhtar Donetsk’in Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Ukranya’nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşı karşıya gelecek. 5 Ağustos Çarşamba günü Ukrayna Lviv Arena Stadı’nda oynanacak maç saat 21.45’te başlayacak ve karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer düdük çalacak. 

Avrupa’da 192. maç

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında karşılaşacağı Shakhtar Donetsk maçıyla Avrupa arenasındaki 192. maçına çıkacak. Avrupa arenasında geride kalan 191 maçın 67'sini kazanan Takımımız, 86'sını kaybetti ve 38 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 237 kez havalandıran ekibimiz, kalesinde 294 gol gördü.

Her türlü galibiyet ve gollü beraberlikte tur getiriyor

Sezon başında göreve getirilen Teknik Direktörümüz Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçemiz Avrupa arenasındaki 191. maçında konuk ettiği Shakhtar Donetsk ile 0-0 beraber kalmıştı. Profesyonel Futbol Takımımız, rövanş maçında alacağı her türlü galibiyet ve gollü beraberlikte tur atlayan taraf olacak. Mircea Lucescu yönetimindeki Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’in ise tur atlaması için mutlaka kazanması gerekiyor. Rövanş maçının da 0-0 eşitlikle sona ermesi durumunda 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak. Uzatma dakikalarında da eşitliğin bozulmaması durumunda tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Son hazırlık Lviv Arena’da

Bugün saat 11.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Ukrayna'ya hareket eden kafilemiz saat 14.30 sularında maçın oynanacağı kente vardı.Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ve oyuncularımızdan Caner Erkin saat 19.00'da bir basın toplantısı düzenledi. Takımımız, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında karşılaşacağı Shakhtar Donetsk maçının hazırlıklarını maçın oynanacağı Lviv Arena Stadı'nda yaptığı 1 saatlik antrenmanla tamamladı.

Karşılaşmada Felix Zwayer düdük çalacak

Fenerbahçemiz ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer düdük çalacak. Müsabakada yine Almanya Futbol Federasyonu’ndan Guido Kleve ve Florian Steuer  yardımcı hakemler olarak görev yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise  yine Almanya Futbol Federasyonu’ndan Sascha Stegemann.

22 kişilik kadro belirlendi

Fenerbahçemizin, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile deplasmanda oynayacağı rövanş maçının 22 kişilik kadrosunda şu oyuncularımız yer aldı:

Volkan Demirel, Fabiano Riberio, Erten Ersu, Bruno Alves, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Raul Meireles, Josef De Souza, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek, Diego Ribas, Mehmet Topuz, Alper Potuk, Miroslav Stoch, Luis Nani, Moussa Sow, Jose Fernandao ve Robin van Persie.

PAYLAŞ