Volkan Demirel Logo
06AĞUSTOS 2013
Ersun Yanal:

Ersun Yanal: "Tur Atladığımız İçin Mutluyuz"

Red Bull Salzburg galibiyetinin ardından konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, tur atladıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Öncelikle sözlerime Fenerbahçe'nin önemli bir büyüğünü kaybettiğini belirterek başlamak isterim. Bir spor adamını kaybettik. Ben futbol camiasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Bugün sevindiren bir galibiyet aldık ama Selçuk Yula ağabeyimizin vefatı bizi derinden yaraladı. Maça gelecek olursak da tur atladık ve mutluyuz. Kötü oynasak da kazanmayı bildik. Bu oynadığımız ikinci 90 dakika oldu. Önümüzde bir Süper Kupa maçı var. Şimdiki hedefimiz de bu maça konsantre olmak ve kazanmak. Her geçen gün çok daha iyi olacağız. Herkes daha iyi bir Fenerbahçe izleyecek” dedi.

Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki muhtemel rakiplerimize yönelik de konuşan Ersun Hoca, “Dediğim gibi bugün ikinci bir 90 dakika oynadık ve kazandık. Bu maçı kazanmak gerekirdi ve öyle de oldu. Karşımızdaki rakipler güçlü olabilir ama biz de rakiplerimize karşı hazır olacağız” diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, ortaya koydukları mücadeleci futbol anlayışıyla sonuca ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti.
"Bugün önemli olan turu geçmekti. İkinci 90 dakikayı büyük bir avantaj ve karla tamamladık. Oyuncuların belli bir zaman dilimine kadar oynadığı futbol tamam ama daha sonra tempolu oynayan yüksek performanslı bir takıma karşı ilerleyen sürede zor duruma da düştük. Ama kazandık, önemli olan turu geçmekti. Oyuncularımı kutluyorum."

Sözlerine Fenerbahçemizin ve Milli takımımızın efsane futbolcusu Selçuk Yula’nın vefatını değerlendirerek devam eden Ersun Hoca, "Çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz büyüğümüz, çok şey öğrendiğimiz takım kaptanımız Selçuk Yula'yı kaybettik. Camiamıza, futbol camiamıza, onu seven ailesine ve sevenlerine başsağılığı diliyoruz. Bugün anlamlı bir gün oldu. Bugünkü maçı ona atfetmek istiyoruz. Kadıköy'de ilk golü atan kaptanımızın vefatında tur atladık. Ne kadar sevindirici, ne kadar üzücü aslında düşünmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rakiplerine UEFA Avrupa Ligi kulvarında başarılar dileyen Yanal, "Biz de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz hedefimize ulaşmak istiyoruz" dedi.

Ersun Yanal, "Fenerbahçe 3-1 öne geçtikten sonra B planı devreye girmeli miydi?" şeklindeki soruya, "B, C, D planı var. Aslında çok plan var. Onu uygulayacak ritmi yakalamak istiyoruz. Oynadığımız takımı da yabana atmamak gerekiyor. Gerçekten ritmi çok yüksek bir takımla oynadık. Farklı, değişik bir takımla oynadık. Uzun süredir bu kadar mücadelesi yüksek bir takım görmemiştim" yanıtını verdi.

Avusturya temsilcisine karşı maçı çevirdikleri dakikaya kadar iyi olduklarını anlatan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, "Hafta sonu çok önemli bir maç daha oynayacağız. O maçın önemini de düşünecek olursak bugünü çok karlı kapattık" dedi.

Son olarak Kalecimiz Volkan Demirel’in, Süper Kupa maçında forma giyemeyecek olmasını da değerlendiren başarılı antrenör, “Türkiye'nin en iyi 3 kalecisine sahibiz. Birisi Volkan, birisi Mert, diğeri de Ertuğrul. Hem Fenerbahçe'nin hem de Türk futbolunun geleceği açısından çok şanslıyız. Dolayısıyla Mert de üstüne düşecek görevi yapacaktır. Her oyuncumuza güveniyoruz" diye konuştu.

PAYLAŞ