Volkan Demirel Logo
20EYLÜL 2009
Fenerbahçe 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Fenerbahçe 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelen Fenerbahçemiz, Vederson'un 34. dakikada serbest vuruştan attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu sezon ligde oynadığı 6 maçın 6'sını da kazanan Fenerbahçe, 18 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Maçtan dakikalar şöyle:

3. dakikada İskender'in sağdan ortasında kalecimiz Volkan Demirel'in elinden kaçırdığı topa, Zeki vurdu. Defansımız, son anda topu uzaklaştırdı.

15. dakikada Andre Santos'un soldan yaptığı ortaya Alex ve Kazım dokunamadı. Top, auta gitti.
20. dakikada, Andre Santos Alex'e çıkardı. Alex, sol taraftan ceza alanına ortaladı. Güzia'nın vuruşu defanstan döndü. Dönen topu yerde yatan Kazım Santos'a, Santos da yeniden Güiza'ya çıkardı. Güiza'nın ilk vuruşu kaleciden döndü. Güiza bir kez daha vurdu, bu kez kaleci ve defans topu uzaklaştırdı.

30. dakikada Fenerbahçemiz yine çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Alex'in nefis ara pasına hareketlenen Vederason bekletmeden içeriyi gördü, Güiza topun üstünden atladı, Andre Santos'un vuruşu defanstan döndü. Sağ tarafa açılan topa Kazım bekletmeden sert vurdu. Bu top da defanstan geri geldi.

34. dakikada Fenerbahçe'nin ceza sahası dışından kazandığı serbest vuruşu Vederson kullandı. Vederson, uzak mesafeden çok sert bir vuruşla,  topu kalenin sağ alt köşesinden filelerle buluşturdu; 1-0.

40. dakikada Takımımız ikinci gole çok yaklaştı. Güiza, sağdan ortaladı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Andre Santos, bir çalımla önünü boşalttıktan sonra, boş pozisyondaki Alex'e çıkardı. Ceza alanında kaleyi karşıdan gören bir yerde topla buluşan Alex, düzelttikten sonra çok sert vurdu. Ama top, az farkla yandan auta gitti.

İKİNCİ YARI

48. dakikada, oyuna ikinci yarıda giren İbrahim Akın'ın şutu kelecimiz Volkan'da kaldı.

53. dakikada Gökhan Kaba tehlikeli bir şekilde kalemize doğru ilerlerken Bilica tarafından ceza sahasının dışında faulle durduruldu. Bilica bu pozisyondan sonra bir de sarı kart gördü. İbrahim Akın'ı kullandığı vuruş, barajdan döndü.

78. dakikada, Gökhan sağ tarafta hareketlenen Semih'e çıkardı. Semih''in ortasını Alex'ten önce defans son anda kornere çeldi.

79. dakikada, Andre Santos, Alex'in sağdan kullandığı kornere ceza alanı içinde gelişine çok sert vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

84. dakikada Uğur Boral'ın pasıyla ceza alanı girişinde buluşan Semih'in yerden şutunu kaleci Oğuzhan çıkardı.

90+1. dakikada sol çizgiden hareketlenen Semih'in sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutu Oğuzhan kornere çeldi.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Cemal Bingül.
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Kazım(Semih dk. 65), Cristian Baroni, Mehmet Topuz(Selçuk dk. 71), Andre Santos(Uğur Boral dk. 83), Alex, Güiza.
YEDEKLER: Volkan Babacan, Roberto Carlos, Bekir, Deivid
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
 
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Oğuzhan, Cesario, Metin, Sylla, Ekrem, Zeki, Marcin Kus, Okan, Gökhan Kaba(Ali Güzeldal dk. 61), (Serhat Gülpınar dk. 80), İskender(İbrahim Akın dk. 46), Tum.
YEDEKLER: Behram, Efe, Mahmut, Gökhan Süzen
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GOL: Vederson (dk. 34) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Bilica, Alex (Fenerbahçe), Tum, Okan, Metin (İ.Büyükşehir Belediyespor)

PAYLAŞ