Volkan Demirel Logo
25KASIM 2015
Fenerbahçemiz Molde’nin Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz Molde’nin Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. maçında Norveç’in Molde takımıyla karşılaşacak. 26 Kasım Perşembe günü Aker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma TSİ 22.05'te başlayacak. Müsabakayı Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu’ndan Miroslav Zelinka yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Hollanda takımı Ajax, İskoç ekibi Celtic ve Norveç temsilcisi Molde ile eşleşen Fenerbahçemiz, gruptaki 5. maçında Norveç ekibi Molde ile deplasmanda karşılaşacak. Fenerbahçemiz, A Grubu ilk hafta maçında Kadıköy’de Norveç ekibi Molde’ye 3-1 mağlup olurken,  ikinci hafta maçında Celtic deplasmanından 2-2 eşitlikle ayrıldı. A Grubu 3. hafta maçında Ajax’ı konuk eden Fenerbahçemiz, rakibini 1-0’la geçti. 5. hafta maçında ise Ajax’ın konuğu olan Takımımız, karşılaşmadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Rakip Molde ise, A Grubu’ndaki ilk maçında Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederken, 2. hafta maçında Ajax’la 1-1 berabere kaldı. 3. hafta maçında konuk ettiği Celtic’i 3-1 yenen Norveç ekibi, 4. hafta maçında konuk olduğu İskoç temsilcisini bu kez 2-1 mağlup etti.

A Grubu’nda Norveç’in Molde takımı 10 puanla lider durumda bulunurken, 5 puana sahip Fenerbahçe 2., Hollanda ekibi Ajax 3 puanla 3., İskoçya ekibi Celtic ise 2 puanla son sırada yer alıyor.

Takımımızın 19 kişilik maç kadrosu

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta karşılaşmasında yarın deplasmanda Molde ile karşılaşacak olan Fenerbahçemizin 19 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Simon Kjaer, Bruno Alves, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef De Souza, Ozan Tufan, Diego Ribas, Alper Potuk, Volkan Şen, Lazar Markovic, Luis Nani, Jose Fernandao, Robin van Persie.

Karşılaşmayı Miroslav Zelinka yönetecek

Fenerbahçemizin, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında Norveç ekibi Molde ile oynayacağı maçı Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu’ndan Miroslav Zelinka yönetecek. Zelinka’nın yardımcılıklarını Ondrej Pelikán ve Jan Paták yaparken maçın dördüncü hakemi Ivo Nadvornik olacak. Müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Radek Príhoda ile Jan Jilek.

Son hazırlık Aker Stadyumu’nda

Bugün saat 11.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Norveç’e hareket eden kafilemiz yaklaşık 3 saatlik hava yolculuğun ardından maçın oynanacağı Molde kentine vardı. Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ve oyuncularımızdan Gökhan Gönül TSİ 19:30'da bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Teknik Direktörümüz Vitor Pereira özellikle kontra atak yönünden kaliteli bir takımla karşılaşacaklarını dile getirirken, farklı bir takım haline geldiklerini ispatlamaları gerektiğini söyledi.  Oyuncularımızdan Gökhan Gönül ise bir sonraki tur için gerekli mücadeleyi verip sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini belirtti. Daha sonra Takımımız, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında karşılaşacağı Molde maçının hazırlıklarını, maçın oynanacağı Aker Stadyumu’nda yaptığı 1 saatlik antrenmanla tamamladı.

Avrupa'da 199. randevu

Fenerbahçemiz Molde maçıyla Avrupa arenasındaki 199.  maçına çıkacak. Avrupa'da farklı kulvarlarda bugüne kadar çıktığı 198 maçın 70'ini kazanan Takımımız, 88 maçı yitirdi, 40 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 245 kez havalandıran sarı-lacivertliler,  kalesinde ise 302 gol gördü.

A Grubu’nda 5. hafta maç programı ve puan durumu ise şöyle:

26.11.2015 Perşembe
Molde – Fenerbahçe / TSİ 22:05
Celtic – Ajax / (Yerel saat) 21:05
 

PAYLAŞ