Volkan Demirel Logo
21ŞUBAT 2008
Fıfa Ve Uefa Gözüyle Fenerbahçe Zaferi

Fıfa Ve Uefa Gözüyle Fenerbahçe Zaferi

Fenerbahçemizin Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımını 3-2 yenmesine ilişkin, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) internet sitelerinde takımızla ilgili bir dizi haber yayınlandı.

www.uefa.com, dün akşamki zaferde büyük rol sahibi olan oyuncumuz Uğur Boral ile ilgili bir rapor sunarken oyuncumuzun maç sonundaki açıklamalarına da yer verdi. Haberde, oyuncumuzun müthiş eforundan bahsedilirken, takımının son 16 takımın ilk bacağı olan Sevilla FC'yi yenmesindeki katkısının ardından, geri kalan mücadelede her şeyin onun açısından mümkün olabileceğine yer verildi. CSKA Moskova maçında 2 golü bulunan 25 yaşındaki oyuncumuzun, dün akşam da Sevilla'yı sol kanatta yere devirerek takımının ilk iki golü yaratmasında yardım ettiği ve 3-2'lik galibiyetin Türk şampiyonlara İspanya dönüşü için avantaj sağladığı belirtildi. UEFA sitesi oyuncumuzun açıklamalarına da şöyle yer verdi: "Sevilla'yı yenebileceğimize inanıyorduk. Kendine güvenen insanların elde edemeyeceği hiçbir şey yoktur. Bizler de bunu kanıtladık. Sevilla, Türk medyasında da dev olarak gösterildi. Elde ettiğimiz sonucu de abartmaya gerek yok. Sevilla'nın gerçekten çok iyi oyuncuları olabilir ancak bizden iyi değillerdi. Bu zafer sayesinde kendimize güvenimiz arttı. Bu güvenle İspanya'da daha iyi oynayabiliriz. Çok daha dikkatli olacağız ama onları yeneceğimizi düşünüyoruz. Benim performansıma gelince; birçok iyi futbolcuya karşı oynadım. Dün akşam da bunlardan biriydi. Görevimi iyi yaptığımı düşünüyorum."
Site, 87. dakikadan sonra maçın galibi olarak maçı bitiren takımımızdan Volkan Demirel'in de açıklamalarına yer verdi. Demirel, açıklamasında ilk yarı bitiminde soyunma odalarında takım arkadaşlarının gözlerindeki ateşi gördüğünü ve 2 golden sonraki zamanlarda da maçtan vazgeçmediklerini, çok tutkulu ve bitirici olduklarını dile getirdi.
Haberde ayrıca Uruguaylı oyuncumuz Lugano'nun, talihsiz bir şekilde kendi kalemize gol atan Edu'yu savunduğu demeçlere de yer verildi. Lugano; "Orta sahadaki hatalar kapatılabilir ancak defansın böyle bir lüksü yoktur. Futbolda bazen dün Edu'nun yaşadığı gibi talihsiz tecrübeler yaşanabiliyor. Ben de onun yerinde olabilirdim." diyor.

UEFA'nın internet sitesinde yayınlanan bir başka haberde de Fenerbahçe'nin İspanya takımına üstünlük sağladığı belirtildi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Salı gününe kadar karla kaplı olduğu, ancak hummalı çalışma sonucunda sahanın oynanabilir hale getirildiği ifade edildi.
Sevilla'nın karşılaşmaya etkili başladığı belirtilen haberde, maçın ilk yarısında Kezman'ın, ikinci yarısında da Lugano'nun ilk golleri attığı, rakip takımın ise Edu'nun kendi kalesine attığı, Escude'nin ise 66. dakikada kaydettiği golle durumu 2-2 eşitlediği yer aldı.
Dizindeki sakatlıktan yeni kurtulan ve 84. dakikada oyuna giren Semih'in, 3 dakika sonra bulduğu golle, takımını galibiyete taşıdığı belirtilen haberde, Volkan Demirel'in 5. dakikada Duda'nın kullandığı korner atışında topu penaltı noktası üzerinde kontrol eden Kanoute'nin şutunu kaleden nasıl uzaklaştırdığı da anlatıldı.
Haberde ayrıca, Roberto Carlos'un 66. dakikada Escude'nin attığı golde sakatlandığı ve oyuna Vederson'la devam edildiği ifade edildi.


FIFA'dan galibiyet yorumu: Avrupa'da havai fişek gecesi

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımını 3-2 yenmesine ilişkin, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan habere, "Avrupa'da havai fişek gecesi" başlığı atıldı.
FIFA'nın yayın organında, dün geceki Şampiyonlar Ligi 2. turu ilk maçlarının Celtic-Barcelona, Olympique Lyon-Manchester United, Arsenal-Milan ve Fenerbahçe-Sevilla arasında gerçekleştiği ve bu maçlarda toplam 12 gol kaydedildiği belirtildi.
Fenerbahçe'nin tarihinde ilk kez ikinci tura yükseldiği hatırlatılan haberde, maçın 17. dakikasında Uğur'un soldan ortasında ceza alanı içinde müsait durumda bulunan Kezman'ın topu filelere gönderip, takımını 1-0 öne geçirdiği ve Edu'nun kendi kalesine attığı golle Sevilla'yla durumu eşitlediği ifade edildi.
57. dakikada Lugano'nun meşin yuvarlağı kaleye göndermesiyle Türklerin liderliği yeniden ele aldığı hatırlatılan haberde, Sevilla'nın ise 66. dakikada Escude'nin golüyle eşitliği sağladığı belirtildi.
FIFA, Semih'in yaklaşık 20 metreden vurduğu sert şutla Fenerbahçe'nin sahadan 3-2 üstün ayrıldığını kaydetti.


PAYLAŞ