Volkan Demirel Logo
28EYLÜL 2009

"Gruptan Çıkacağız... Kimsenin Şüphesi Olmasın"

Kalecimiz Volkan Demirel, takımımızın sabah saatlerinde yaptığı idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Volkan Demirel; "Fenerbahçe, 2 puan farkla liderlik koltuğuna oturdu. Bu konudaki görüşlerin nelerdir?" şeklindeki soruya "Galatasaray'ın puan kaybetmesi liderlik koltuğuna oturmamızı sağladı. Her zaman söylüyorum; bizi rakiplerimiz ilgilendirmiyor, önemli olan bizim yaptıklarımız. Sadece Galatasaray maçına kadar değil sezon sonuna kadar kazanabileceğimiz bütün maçları kazanmak istiyoruz. Hedefler büyük… Bu sezon şampiyon olmak istiyoruz… Camiamızın, taraftarlarımızın, futbolcuların ve teknik heyetin de beklentisi bu yönde. Maçları kazanmak, takıma daha çok güven ve motivasyon kazandırıyor. 7 haftadır galip geliyoruz. Bu güzel seriyi inşallah önümüzdeki haftalarda da sürdüreceğiz" yanıtını verdi.

"Sezon başında Daum ile aranızda geçmişten gelen bir sıkıntı varmış gibi gösterildi. Ama sen oynadığın futbolla buna bir şekilde yanıt verdin. Gerçekten arınızda böyle bir sorun var mıydı" sorusunu ise Volkan şöyle yanıtladı: "Daum ile aramda hiçbir şekilde sorun olmadı. Belki basın farklı yansıtmak veya büyütmek istedi. Geçmişte yaşananlar geçmişte kalmıştır. Tabii ki geçmişimi unutmuyorum ama yine de ben her zaman önüme bakan biriyim. Bundan sonra da hep öyle olacaktır. Şu an işimi en iyi şekilde yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim."

1 Ekim'de oynayacağımız Sheriff maçı ve bazı oyuncularımızın beklenmeyen sakatlıkları ile ilgili olarak ise kalecimiz "Sakatlanan arkadaşlarımızın yerlerine oynayacak oyuncular ellerinden geleni yapacak ve sakat oyuncularımızı aratmayacaklardır. Avrupa Ligi'ne kötü başladık ama Fenerbahçe bu gruptan çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Twente maçında kötü bir sonuç aldık ama inşallah Sheriff maçında alacağımız galibiyetle Avrupa Ligi'nde de güzel bir seriye başlayıp adımızdan orada da söz ettireceğiz" diye konuştu.

Daum'un sezon başında lig daha önemli şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak görüşlerinin sorulması üzerine Volkan, "Türkiye Ligi şampiyonluğu daha önem kazanmış gibi görünüyor. Çünkü iki sezondur gelmeyen bir şampiyonluk var. Bunu da kazanmak istiyoruz. Belki bundan dolayı hocamız da böyle bir açıklama yapmıştır. Ama bizim için iki kulvar da çok önemli. Her kulvarda başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Sezon başında sözleşmesini geç imzalamasıyla ilgili olarak ise Volkan, "Ayrılacağımı hiç bir zaman düşünmedim. Düşünseydim farklı hareket ederdim. Onun için son ana kadar kulübümle sözleşme yenilemek için bekledim. Bu beklememin sonucunda da hayırlısı oldu" dedi.

"Sezona Daum ile başlamasaydınız 7'de 7 gelir miydi?" sorusuna milli kalecimiz "Onu kimse bilemez. Ama tabii ki neticede Daum, Türkiye'yi çok iyi tanıyan bir insan. Onun olması bizim için daha fazla bir avantaj getiriyor diye düşünüyorum. Türk yemeklerini, örf ve adetleri bilen, İstiklal Marşı'nı söyleyebilen birisi. Onun bize gelmesi avantajdır diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

"Galatasaray'ın bu sezon favori gösterilmesi sizi rahatlatıyor mu, stresini azaltıyor mu?" sorusuna ise kalecimiz, "Galatasaray düne kadar hep farklı kazandığından, bizim maçlarımız ise 1'er farklı skorla bittiğinden, onlar avantajlı gibi gösterilebilir. Ama lig çok uzun bir maraton. Neyin ne olacağı belli olmaz. ilerleyen haftalarda yine puan kayıpları olacaktır. Sonuçta 34 haftanın sonunda, en üst sırasındaki takım şampiyon olacaktır" diye yanıt verdi.

"2008-2009 sezonunda 4 mağlubiyetiniz bulunuyordu. Geçtiğimiz yılla bu yıl arasında neler değişti?" şeklindeki soruya Volkan, "Nasıl başlarsanız öyle gider diye bir laf vardır. Geçen yıl kötü başladık. Bu yıl iyi gidiyoruz, her hafta kazandıkça bu bize ayrı bir güven ve motivasyon kazandırıyor. İnşallah hep böyle kazanarak devam ederiz. Takım olarak her maçı kazanacağımızı biliyoruz. Oyundan kopmuyoruz, mücadele eden diri bir takımımız var. Bu da tabii ki yapılan idmanlara dayanıyor. Bugün de pestilleri çıktı. Arkadaşlarımız iyi çalışıyor" yanıtını verdi.

Twente maçındaki mağlubiyetle ilgili olarak Volkan şu yorumu yaptı: "O maç, arada bir elektrik kesintisi oldu. 2-1 bize yakışmadı. Hep söylüyorum, Fenerbahçe bu gruptan çıkacaktır."

Türkiye'de son yıllarda fazla kaleci yetişmemesiyle ilgili olarak ise Volkan "Bence çok yetenekli Türk kaleciler var ama forma şansı bulamıyorlar. Hakan bulmaya başladı. Galatasaray'da iki sezondur yabancılar oynuyor. Aykut'u, Orkun'u iyi tanıyorum yetenekli kaleciler var. Kalecilik öyle 2-3 maç oynamakla olmuyor. Fenerbahçe formasını 200'den fazla giymeme karşın kendime dört dörtlük diyemem. Kalecinin oynaması lazım.  Malzeme var ama şans vermiyoruz. Şans verildiği taktirde nice kaleciler yetişecektir" dedi.

"Avrupa Şampiyonası'nda bir maçtan sonra Atletico Madrid yöneticilerinin ellerinde sözleşmeyle karşına geldikleri gibi bir rivayet dolaşıyor bunun aslı var mı?" sorusuna Volkan, "Bunları konuşmak geride kaldı. O zamanlar tabii ki sonuçta mukavelesi elinde olan bir futbolcuyla görüşmeler olmuştur ama hiç kimseyle ben yüz yüze görüşmedim. Menajerler aracılığıyla gelmişlerdir. Detayı ben de biliyorum. Erdinç ağabey, menajerim biliyor. Hiçbir zaman ben menajerime "Git anlaş masaya otur" demedim. Ben sadece görüşleri hakkında bilgi edindim. Neticede Fenerbahçe ile anlaştık fazla konuşmanın anlamı yok" yanıtını verdi.

Milli takımın Ermenistan ve Belçika sınavları ile ilgili olarak ise Volkan şunları söyledi: "Rakiplerimizin eline bakmak zorundayız. Bosna'nın yapacağı mücadeleler önem kazandı. Maçlarımızı kazanıp bekleyeceğiz. Şansımız çok düşük ama inşallah ummadık bir şeyler olabilir diye düşünüyorum."


PAYLAŞ