Volkan Demirel Logo
19TEMMUZ 2012
Mert Günok: “Hedefim Fenerbahçe Kalesi”

Mert Günok: “Hedefim Fenerbahçe Kalesi”

Profesyonel Futbol Takımımızın kalecilerinden Mert Günok, Volkan Demirel’i Türkiye’nin en iyi ve Dünyanın sayılı kalecilerinden biri olarak tarif etti ve kendisinin hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını belirterek, Fenerbahçe kalesine korumanın de hedefleri arasında olduğunu söyledi.

MTK maçındaki beraberliği yorgunluğa bağlayan ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına kadar takımın hazır hale geleceğini söyleyen Mert Günok, lig şampiyonluğunu bu sene son dakikaya bırakmayacaklarını belirterek, "İşi daha önceden koparacağımız umuyorum" ifadesini kullandı.

19.07 herkese kutlu olsun

Devam eden Avusturya kampında bugün bir basın toplantısı düzenleyen ve sözlerine "Altyapısında yetiştiğim Kulübümün Başkanından, Dünyanın her tarafından bulunan taraftarlarına kadar herkesin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutluyorum" diyerek başlayan Mert Günok, "Düzce’den sonra buradayız. İlk maçımızı yaptık. Henüz eksiklerimiz çok. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar hazırlanmak istiyoruz. O nedenle çok yoğun çalışıyoruz. Umarım güzel bir kamp döneminden sonra gruplara kalmaya ve geçen sene son anda kaçırdığımız şampiyonluğu elde etmek için çok yoğun çalışıyoruz. Fenerbahçe katıldığı her yerde şampiyonluğu hedefler Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" cümleleriyle hazırlıkları değerlendirdi.

Maçtan önce idman yaptık

Dün akşamki MTK maçında alınan beraberliği yorgunluğa bağlayan Mert Günok, "Çok yoğun çalışıyoruz.Takımın yorgun olması normal. Maçtan önce idman yapmıştık. Bunun da maça yansıması normal. Son maça kadar hazır olacağız. Rakibin kim olacağı bizim için önemli değil. Rakip kim olursa olsun biz elemek için sahaya çıkacağız. Ben Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacağımıza eminim" diye konuştu.

Takım ruhu adına önemli atılımlar yaptık

Fenerbahçe’de son iki sezondur takım ruhunun one çıktığını söyleyen Mert Günok, "Bu sene takım ruhu adına çok önemli atılımlar yaptık. Kaleci kadromuzda Volkan ağabey gibi Türkiye’nin en iyi kalecisi, Serkan, altyapıdan gelen arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dün gece Serkan iyi oynadı. Onu buradan tebrik ediyorum. Rekabet her zaman başarı getirecektir. Ayrıca rekabet benim de hoşuma giden bir şey. Rekabet olduğu zaman ben kendimi daha çok zorluyor ve buna teşvik ediyorum. Volkan Ağabey, Serkan Erten ve ben bu kaleyi korumaya çalışacağız. Ben elimden geldiğince çalışıyorum. Görev aldığım maçlarda elimden geleni yapacağım" dedi

Fenerbahçe’de gelenler gidenleri aratmaz

Takıma yeni katılan transferler hakkında ise Mert, "Kuyt, Dünya çapında bir oyuncu. İnsanlığıyla, kamp ortamındaki davranışlarıyla da ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Hasan Ali, zaten benim Genç Milli Takımdan beri arkadaşım. Egemen Ağabeyi konuşmaya bile gerek yok, kendisini geliştirmiş milli bir oyuncu. Fenerbahçe büyük kulüp, gelenler hiçbir zamsan gidenleri aratmamıştır. Yeni transferler gelecekse de yöneticilerimiz, hocalarımız gerekenleri yapacaktır. Bizlere düşen ise yeni gelecek arkadaşlarımızı en iyi şekilde aramıza katmak olacaktır" dedi.

Genç oyuncular çok çalışsın

Takımdaki genç oyunculara çalışmayı tavsiye eden Mert Günok, "10 yaşımdan beri bu kulübün içerisindeyim. Biz stadı görerek idman yapıyorduk ve ben bir gün o statta oynayacağım diye kendimi teşvik ediyordum O hedefe ulaştım ve şimdi yeni hedeflerim oluştu. Her oyuncu oynamak ister. Ben de oynayarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yeni gelen genç arkadaşların tek yapacakları, çalışmak. Onlara tavsiyem bu" şeklinde konuştu.

Volkan Ağabey olmasa da bu kaleyi koruruz

Fenerbahçe kalesindeki rekabet hakkında ise Mert Günok, "Kişilik olarak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmam. Önemde saygıda hiç kusur etmeyeceğim, Türkiye’nin en iyi ve Dünyanın sayılı kalecilerinden Volkan Ağabey var. Ama futbol bu ne olacağı hiç belli olmuyor. Fenerbahçe’nin kalesinde de Engin Ağabeyden bu yana gelen bir Türk kaleci geleneği var. Ben umutsuzluğa kapılmadan elimden geleni yapıyorum. Performansımla Milli Takıma yükseldim. Fenerbahçe’nin kalesini korumak da hedeflerim arasında. 10 yaşından beri bu kulübün içindeyim ve Fenerbahçeliliğin ne olduğunu en iyi bilenlerdenim. Volkan Ağabey bugün olmasa bile biz bu kaleyi çok rahatlıkla koruruz" diye konuştu.

Bu sene son dakikaya bırakmayız

Eski bir kaleci olan babasından sadece mental destek aldığını, teknik konularda sadece Fenerbahçe taknik sorumlularından destek gördüğünü belirten Mert Günok, ligdeki şampiyonluk yarışı hakkında ise "Geçtiğimiz sezon sıkıntılı bir süreçti. Ama bu sene biraz daha farklı. Geçen seneki olayları atlattığımızı düşünüyorum. Başkanımızın çıkması da bize bir motivasyon kaynağı oldu. Geçen sene son dakikada kaçırdığımız şampiyonluğu kazanmak için çok çalışıyoruz. Bu sene şampiyonluğu son dakikaya bırakmayız, işi daha önceden koparacağımız umuyorum" şeklinde konuştu.


PAYLAŞ