Volkan Demirel Logo
15HAZİRAN 2008
Milli Takımlardaki Sporcularımız

Milli Takımlardaki Sporcularımız

Fenerbahçe Spor Kulübü, kulüp başarısının yanı sıra ülke sporuna da büyük hizmet veriyor. Uluslararası alanda mücadele eden milli takımlarda çok sayıda Fenerbahçeli sporcumuz yer alıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü, yurt içi ve yurt dışında kulüp olarak elde ettiği başarıların yanı sıra sporcularının gösterdiği performansla milli takımlara da en çok sporcu veren spor kulübü oluyor.
 
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe futbol takımından Volkan Demirel, Uğur Boral, Mehmet Aurelio, Kazım Kazım ve Semih Şentürk A Milli Futbol Takımı kadrosunda Türkiye adına Euro 2008'de forma giyiyor. İlhan Parlak Ümit Milli maçlarında göreve çağrılırken, sarı-lacivertli ekibimizin futbol alt yapısından Mert Günok, Kemal Cingirt, Uğur Arslan Kuru, Erdi Bakıcı, Özgür Çek, Sertaç Eren, Sefer Sever, İsmail Aslan, Doğukan Genç, Alper Piliç, Aykut Kıratlı, Gökay Iravul, Barış Yardımcı, Alptekin Teytey, Recep Berk Elitez, Okan Alkan ve Mehmet Topçu olmak üzere 17 oyuncu da 19-18-17-16 ve 15 yaş altı milli takımlarda ay-yıldızlı formayı terletiyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Ülker'de oynayan Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan ve Semih Erden'le A Milli Erkek Basketbol takımına 4 oyuncu verirken, Fenerbahçe'den 9 oyuncu da basketbol genç ve yıldız takımlarında yer alıyor. A Milli Bayan Basketbol takımında da Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer, Melike Bakırcıoğlu ile Nevriye Yılmaz Türkiye adına mücadele ediyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü çok sayıda sporcusuyla Avrupa ve Balkan şampiyonalarında milli takımlar için yarışıyor.

Milli takımlarda yer alan başlıca oyuncularımız şu isimlerden oluşuyor; Yelkende Zeynep Yentür, Alp Rodopman, Celal Tümşen, Alican Kaynar, Güray Zümbül ve Ertuğrul İçingir, kürekte ise Kadir Ünsal, Cihan Ayger, Eralp Özkanlı, Hasan Özcan, Yiğit Saylıgil, Saim ve Sami Kaya kardeşler, Gökhan Dalgıç ve Berk Günbatı.
 
Fenerbahçeli yüzücülerimizden Orel Oral, Kaan Tayla, Gülşah Gönenç, Iris Rosenberger, İlkay Dikmen, Gizem Papila, Yasemin Rosenberger, Demir Atasoy, Serkan Atasay, Volkan Atakan ve Buse Günaydın milli takımın vazgeçilmez sporcuları olurken, boksta da Kadri Kordel, Hüseyin Dündar, Önder Şipal, Onur Şipal, Yakup Kılıç, Adem Kılıçcı, Gülseda Başıbütün, Sümeyra Kaya ve 60 kiloda Gülsüm Tatar da ringlerde Türkiye'nin ve Fenerbahçe'nin gururu oluyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü, atletizmde de son yıllarda uluslararası başarıların öncelikli adresi oluyor. Milli atletler Halil Akkaş, Vedat Gönen, Melis Karen May, Abdülkadir Türk, Sedat Gönen, Saliha Özyurt, Esen Kızıldağ, Nagehan Karadere, Dudu Karakaya, Yunus Emre Usluca, Serdar Yamaç, Emrah Çoban, Nevin Yanıt ve Emre Karademir pistlerde Türkiye ve Fenerbahçe adına başarı arıyor.

Sarı-lacivertli sporcularımız katıldıkları organizasyonlarda Balkan, Avrupa ve dünya'da ilk 3 dereceye girerken çok sayıda Türkiye rekorunun da sahibi oldular.

Ağustos ayında düzenlenecek 2008 Pekin Olimpiyatlarına katılacak 59 kişilik sporcu kafilesinde de kulübümüzden 18 sporcu yer alıyor.

PAYLAŞ