Volkan Demirel Logo
28MAYIS 2008
Euro 2008 Kadrosu Belirlendi

Euro 2008 Kadrosu Belirlendi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, EURO 2008'de mücadele edecek Milli Takımımızın kadrosunu açıkladı. Daha önce açıklanan 26 kişilik aday kadrodan 3 futbolcunun çıkarılmasıyla birlikte 23 kişilik Euro 2008 kadrosu belirlendi. Kadroda Fenerbahçemizden 5 futbolcu bulunuyor.
Milli Takımda 26 kişilik aday kadrodan çıkarılan son üç isim belli oldu. Fatih Terim, kadrodan İbrahim Kaş, Halil Altıntop ve Yıldıray Baştürk'ün çıkarıldığı açıkladı. Terim, kadro yapısı itibariyle böyle bir karar aldıklarını belirtti ve  bu kararı verirken çok zorlandığını açıkladı. Yıldıray'ın uzun süre takımla birlikte olamadığı için ve o mevkide Arda, Emre ve Tümer gibi oyuncuların olmasından dolayı çıkarıldığını açıklayan Terim, sağ kanatta Sabri-Hamit ikilisine şans vereceğini ve bu yüzden de İbrahim Kaş'ın çıkarıldığını, forvette de Semih ve Nihat'ın Halil'in önünde olduğunu, bu yüzden de Halil'den vazgeçtiklerini söyledi.
Milli Takımımızın EURO 2008 aday kadrosuna çağırılan 6 Fenerbahçeli oyuncudan biri olan Gökhan Gönül, sakatlığı nedeniyle daha önce kadrodan çıkarılmıştı. Bunun ardından son açıklanan kadroyla birlikte aday kadroya çağırılan diğer 5 oyuncumuz da EURO 2008 kadrosunda yer aldı.
 
Milli Takımımızn 23 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Uğur Boral, Mehmet Aurelio, Kazım Kazım, Semih Şentürk
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Gökhan Zan
Galatasaray: Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan, Emre Güngör
Trabzonspor: Tolga Zengin
Ankaraspor: Emre Aşık
Newcastle United: Emre Belözoğlu
Larissa: Tümer Metin
Bayern Münih: Hamit Altıntop
Middlesbrough: Tuncay Şanlı
Rubin Kazan: Gökdeniz Karadeniz
Villarreal: Nihat Kahveci
Sochaux: Mevlüt Erdinç

PAYLAŞ

ETİKETLER
EURO, 2008, KADROSU, BELİRLENDİ