Volkan Demirel Logo
11ARALIK 2007
“Rakibi Ciddiye Alıyor Ve Saygı Duyuyoruz”

“Rakibi Ciddiye Alıyor Ve Saygı Duyuyoruz”

Teknik Direktörümüz Zico, CSKA maçının camia ve taraftar için çok çok önemli bir maç olduğunu söyleyerek, kararlılık ve azimle bu maçta mücadele edeceklerini söyledi. Futbolda, hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını vurgulayan Zico, CSKA'nın hiçbir iddiasının kalmamasının kaybetmek için maça çıkacakları anlamını taşmadığını söyledi. Zico, "Biz rakibi ciddiye alıyoruz ve saygı duyuyoruz. Ciddiyet olmazsa, kötü sonuçla karşılaşabilirsiniz" dedi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda oyuncularımızdan Volkan Demirel ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Zico, maçın taşıdığı anlama dikkat çekti. Zico,"CSKA maçı bizim için çok çok önemli bir maç. Şampiyonlar Ligi'nde kendi evimizde oynayacağımız bu maçtan kesinlikle galibiyetle ayrılmalıyız. Bu maçın taraftar, camia açısından ne tür bir anlamı olduğunu biliyoruz. Tüm isteğimizle, kararlığımızla, azmimizle sahada mücadele edeceğiz. İsteğimiz, yarın taraftarımıza mutluluk yaşatmak" dedi.

CSKA'nın profesyonel bir takım olduğunun altını çizen Zico, "Futbolda, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde bir maç öncesinden kazandık diyemezsiniz. CSKA elenmiş olabilir. Ama bu durum onların iddiasız ve kaybetmek için maça çıkacakları anlamını taşımaz. Hiçbir şekilde iddiaları kalmadı diye kaybedecekler demek doğru değil. Çünkü onlar profesyoneller. Profesyoneller de her maçı kazanmak için oynar" diye konuştu.

İşin ciddiyetinde olduklarını belirten Zico, "Futbol her türlü sonuca açık. Rakibi ciddiye almaz, saygı göstermezseniz kötü bir sonuç alabilirsiniz. Biz rakibi ciddiye alıyoruz ve saygı duyuyoruz. Ciddiyet olmazsa, kötü sonuçla karşılaşabilirsiniz. Ama biz iyimseriz ve ciddiyet içindeyiz" dedi


Bu maçın kendi kariyeri açısından taşıdığı değer hakkındaki bir soruyu ise Zico, "Ben bu maça kendi açımdan değil, Fenerbahçe açısından düşünüyorum. Ben Fenerbahçe'nin profesyoneliyim. Bizim bireysel olarak yaptıklarımız, ekibin başarısı içindir. O nedenle yarın Fenerbahçe taraftarının mutluluğu benim için her şeyden önemlidir" diye yanıtladı.

Zico, sözleşmesiyle ilgili olarak ise "Şu anda önümüzde maçlar ve zaman var. Kontratım sezon sonuna kadar. Burada olmaktan mutluyum. Sezon sonu oturur konuşuruz. Şu anda erken" diye konuştu.

CSKA'nın eksikleri hakkında, "Futbolcuların kişisel olaylarını konuşmayacağım. Bu CSKA takımını ilgilendirir" diyen Zico, kendisinin çalışma tarzını ise, "Ben futbolculara güven veriyorum. O güvenin karşılığını alamadığım zaman, Brezilya'da bir söz vardır destenin dışında kalan bir kağıt oluyor. Ama şu ana kadar Türkiye'de böyle bir durumla karşılaşmadım" diyerek açıkladı.


Appiah, Deniz ve Tümer'in sakatlıkları nedeniyle  yarınki maçın kadrosunda bulunmayacağını söyleyen Zico, bu akşam Porto ile gruptan çıkma mücadelesi yapacak Beşiktaş'a da gönülden başarı dilediğini, Beşiktaş'ın alacağı başarılı bir sonucun Türk futbolu için de önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 
Oyuncularımızdan Volkan Demirel de maçın önemini takım olarak bildiklerini belirterek, "Aldığımız taktik ve tekniği sahaya yansıtarak tur atlayacağız. Bu camia ve bu ülke bir üst turu hak ediyor. Umarım yarın başaracağız" dedi.


PAYLAŞ