Volkan Demirel Logo
02TEMMUZ 2012
Tahliye Kararı Çıktı

Tahliye Kararı Çıktı

Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu’nun da tutuklu olarak yargılandığı Tarihi Davada karar duruşması, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yapıldı. Yargılanan çeşitli sanıkları çeşitli cezalara çarptıran Mahkeme, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu hakkında tahliye kararı da verdi. Yargılamanın bundan sonraki aşamasında ise temyiz süreci var.

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 4’ü tutuklu 93 sanıklı Tarihi Davanın 23. ve karar duruşmasına tüm tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmayı takip edenler arasında sanık yakınları, eski ve yeni yöneticilerimiz ile Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay ve Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularından Volkan Demirel de yer aldı. Kalabalık bir taraftar gurubu da tezahüratlarla adliye önünde hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, karar açıklanmadan önce usul gereği tüm sanıklardan son sözlerini aldı. Son sözünü söyleyen Başkanımız Aziz Yıldırım, "Bugün burada hem bizler yargılanıyoruz hem de siz vereceğiniz karar nedeniyle tarih önünde yargılanacaksınız. İnşallah bu karar hepimizin yüz akı olur. TFF’nin oynattığı bütün maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Türkiye Cumhuriyeti savcı ve hakimlerine güveniyoruz. Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe’dir. Beraatimi istiyorum" dedi. Son sözü sorulan Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu ise "Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. Buradan çıkıp tahliye olup annemin elini öpmek istiyorum" dedi.

Duruşmaya verilen 2 saatlik aranın ardından karar açıkladı. Kararında, yargılanan sanıkları çeşitli cezalara çarptıran Mahkeme, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu hakkında tahliye kararı verdi. Ayrıca tutuklu bulunan diğer 2 sanık için de tahliye kararı çıktı.

Yargılamanın bundan sonraki bölümünde ise temyiz süreci var. Yargılamanın bundan sonraki bölümü Yargıtay’da devam edecek.


PAYLAŞ

ETİKETLER
TAHLİYE, KARARI, ÇIKTI