Volkan Demirel Logo
29ŞUBAT 2016
Vitor Pereira:

Vitor Pereira: "Şampiyonluk Yarışında Sonuna Kadar Var Olduğumuzu İspatladık"

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, Beşiktaş karşısında özellikle ilk yarıda iyi bir performans sergilediklerini söyledi. Ligde kıyasıya bir mücadele olacağını düşünüğünü ifade eden Pereira, “Şampiyonluk yarışında sonuna kadar var olduğumuzu ispatladık” dedi.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Pereira, “Aslında bu işi Lokomotiv Moskova maçından itibaren değerlendirmek istiyorum. Biz Moskova’ya gittik birkaç gün önce. Şu anda Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek takımıyız. Bu ülkenin bayrağını oralarda dalgalandırıyoruz. Çok zor bir maç geçirdik Lokomotiv Moskova karşısında. Uzun saatler seyahat ettik ve o seyahatin ardından değeri birbirine yakın iki takımın zorlu karşılaşmasına çıktık. Özellikle ilk yarı da çok iyi bir performans sergiledik. Birden fazla gol atabilirdik. Özel olarak belirtmek istediğim bir nokta var: teknik ekibime teşekkür etmek istiyorum. Attığımız ilk goldeki duran top organizasyonu tamamen çalışılmış organizasyondu ve fikir benim değildi. Teknik ekibimizle birlikte oturduk, konuştuk, düşündük ve rakibin nerelerde nasıl boşluklar verdiğine beraber karar verdik. Yani Fenerbahçe teknik heyetinin laboratuarının bir çalışmasının ürünüdür. Rakibin her yönünü çalıştık, boşluklarını çalıştık ve sonuç verdi. O gol sayesinde de maç boyunca üstünlük elimizdeydi. Bize sakin ve rahat oynama imkanı verdi. Maçın ilk yarısında 2-0 yapabilirdik ama yapamadık. Bazen Beşiktaş’ta kalitesini ortaya koydu. Öyle bir an gelmişti ki bir şeyleri değiştirmeliydik, özellikle savunma anlamında. Çünkü bazı anlarda istediğimiz savunmayı yapamıyorduk. İkinci golü attık daha sonra. Hak ederek kazandık. Bu ligde şampiyonluk yarışı sezon sonuna kadar devam edecek. Zorlu bir yarış olacak. Beşiktaş Avrupa Kupaları’nda yok. Avrupa Kupaları takımları son derece zorlayan, emek isteyen, güç isteyen müsabakalar. Bu nedenle ligde kıyasıya bir mücadele olacağını düşünüyorum. Türk futbolunun kalitesini Avrupa’da gösterdiğimiz için biz gururluyuz. Bu akşamki oyundan da memnunum, mutluyum. Tüm oyuncularımdan gerçekten memnunum. Takım olduğumuzu gösterdik ve şampiyonluk yarışında sonuna kadar var olduğumuzu ispatladık” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’ndaki Braga eşleşmesini değerlendiren Portekizli teknik adam, “Çok zor bir takımla karşılaşacağız. Braga Türkiye’de çok iyi tanınan bir takım değil ama ben Braga’yı çok iyi tanıyorum. Çok zor iki maç olacak. Kaliteli bir takımla oynayacağız. Bu maçların mücadeleci geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bizim de yeterli kalitemiz var onlarla mücadele edebilecek” şeklinde konuştu.

Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül için de bir parantez açan Vitor Pereira, “Oyuncular hakkında bireysel konuşmayı sevmem ama bugün Volkan Demirel harika bir maç çıkardı. Bir yandan Mehmet Topal ve Gökhan Gönül’e de değinmek istiyorum. Onlar da sakat sakat oynadılar. Verdikleri emekler için onlara çok teşekkür ediyorum. Tüm takıma teşekkür ediyorum ama özellikle onlar çok yüksek seviyede bir oyun gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Basın Toplantısı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Teknik Direktörümüz Vitor Pereira yaptığı maç değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden tek takım biziz. Lokomotiv Moskova maçı sonrasında bu maça iyi şekilde hazırlabilmek için çok zaman bulamadık. Avrupa’da Türk futbolunun kaliteli olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Maça gelirsek; ilk yarıda fazla sayıda pozisyon bulduk ve çok iyi futbol oynadık. Attığımız ilk gol teknik ekibimizin yaptığı bir çalışma. O golü çalışarak hak ettik. Bu bir takım çalışması. İlk yarı da ikinci golü de atabilirdik. İkinci yarı da Beşiktaş biraz daha üstümüze geldi. Yaptığımız değişikliklerle oyunu dengelemeye çalıştık. Bugün takımımdan çok mutluyum. Bu akşam bir takımım olduğunu fazlasıyla hissettim. Herkes bu oyuncularla gurur duymalı. Ligde, Avrupa’da ve Türkiye Kupası’nda hedeflerimize ulaşabileceğimi bir kez daha ispatladık.”

Hakem kararları ile ilgili soru üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Maçı belirleyen nokta bir takımın iyi oyunuydu. Daha iyi oynayan takım sonucu belirledi. Hakemleri tanımıyorum, yüzlerini de hatırlamıyorum. Bugün hakem iyi bir yönetim sergilemeye çalıştı. Maçı dengelemeye çalıştı. Biz ilk maçı hakem yönetiminden dolayı kaybetmiştik. O maçta sonucu hakem hataları belirlemişti” diye konuştu.

Caner ile ilgili de Vitor Pereira, “Böyle maçlar tansiyonu yüksek maçlardır. Oyuncularımdan duygusal ve taktik dengelerini kaybetmemelerini istedim. Onlar da bunu sağlamaya çalıştılar. Caner duygusal onu kendime de benzetiyorum. Anlık sert tepkiler verebiliyoruz. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Oyuncularımı iyi tanıyorum, onlarda beni iyi tanıyorlar. Ben ona güveniyorum. Bazen Caner’e sakin olmak demek gerekiyor. Herkesten mutlu ve memnumun. Herkesin hayatını verdiğini gördüm. Her şeyimizi verdik. Maç sonunda bir araya geldik ve yüzümüze baktık. Çok gururluyuz, bu akşam iyi uyuyacağım. Bu lig zor olacak. Sezon sonuna kadar mücadele devam edecek” dedi.

PAYLAŞ