Volkan Demirel Logo
11EYLÜL 2012
Volkan Demirel; “Türkiye’nin En İyi Takımıyız”

Volkan Demirel; “Türkiye’nin En İyi Takımıyız”

Kalecimiz Volkan Demirel, şans verilmesi halinde, hafta sonu oynanacak Mersin İdmanyurdu maçında sahada olabileceğini söyledi.

Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahip olduğunu belirten Volkan Demirel, UEFA Kupası’na talip olduklarını da ifade etti.

TRT SPOR’da yayınlanan Futbol Ateşi isimli programına konuk olan Volkan Demirel, Başkanımız Aziz Yıldırım, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, son günlerde gündemi meşgul eden konular, eski takım arkadaşları Emre Belözoğlu ve Rüştü Reçber gibi bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Hocam şans verirse Mersin maçında sahada olacağım

İlk olarak sakatlığı hakkında konuşan Volkan Demirel; "Durumum iyi. Umduğumuzdan daha da iyi. Doktoruma teşekkür ederim. Sadece, çok az sinirlerde ağrı var ama önümüzdeki çalışmalarla bu da geçecek. Geçmişte sağ omzumdan yaşadığım bir sakatlık vardı. Aynı şeyleri sol omuza da uyguladık. Hocam şans verdiği takdirde de Mersin maçında sahadaki yerimi alacağım. Pas çalışmaları yapıyoruz ve hazırım. Tedirginliğin de olmadığını söylemek isterim. Antrenmanlar iyi gidiyor" dedi.

Hem Mert, hem de diğer kaleci arkadaşlarımız kaliteliler

Yaşadığı sakatlık sonrası kaleyi devrettiği Mert Günok’un performansıyla ilgili de değerlendirmeler yapan Volkan Demirel, "Mert’i hem saha dışından, hem de saha içinden tanıyorum, neler yapabileceğini biliyorum. Daha yolun başında. Biz de hatalar yaptık.Ama çok iyi bir kaleci. Hataları olacaktır. Hata yaparak iyi bir kaleci oluyor insan. Genç arkadaşlarımıza mümkün olduğunca destek olalım. Fenerbahçe kalesini en iyi şeklide koruyacaktır. Soğukkanlı olması gerektiğini bilmelidir ve daha da iyi olacaktır. Kaliteli ve iyi bir kalecidir. Mert ve diğer kalecilerimiz benim kardeşim gibi. Kaleci Antrenörümüz Murat Öztürk benim için çok önemli. Benim üzerimde çok emeği var. Bana yaptığı ağabeyliği unutmam mümkün değil.  Diğer kaleci kardeşlerim de Fenerbahçe kalesini en iyi şekilde koruyacaktır. Başkanımız ben yolun başındayken bana kaleyi teslim edeceklerini, iyi bir kaleci olduğumu hep söylerdi. Hep sahip çıktı ve arkamda durdu" ifadelerini kullandı.

Bizi en çok ateşleyen taraftarımızdır

Taraftarlarımızın kendisi için yapmış oldukları "Bir Volkan’dır Fenerbahçe" tezahüratının kendisini çok gururlandırdığını dile getiren başarılı file bekçi, "Gurur duyuyorum. Hem dışarıda, hem de arkadaşlar arasında olsun hep olumlu şeyler duyuyorum. Fenerbahçe’de kaldığım sürece bu böyle olacak. Layık olmaya çalışacağım. Son dönemlerde yaşananlar beni de takımdaki arkadaşlarımı da üzüyor. Taraftarlık iyi değil, kötü günde de sahip çıkmaktır.  Geçen sezon içinde bulunduğumuz sürece bakılınca, bizi en çok ateşleyen şeyin taraftarımız olduğunu söylemek isterim. Son dakikaya kadar şampiyonluğu kovalamamızı sağladılar. Sahaya çıkan oyuncu Fenerbahçe için çıkıyor. Tabii takım içerisinde hata yaptığımızda birbirimiz uyarıyoruz ve bu da onun daha iyi mücadele etmesi gerektiği için" diye konuştu.

En iyi kadroya sahibiz

Fenerbahçe’nin, Türkiye’nin en iyi takımı olduğunun altını çizen Kalecimiz Volkan Demirel, "Geçen sezona bakıldığı zaman aramıza yeni katılan oyuncularla Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Arkadaşlarımın neler yapabileceğini biliyorum. Türkiye’nin en iyi takımıyız. Sadece biraz zamana ihtiyaç var. Ancak medya ve diğer dış etkenlerden dolayı bir olumsuz hava yaratılmaya çalışıyor. Ben takıma güveniyorum. İyi işler yapabilecek kalitedir. İsim olarak da bakıldığında her oyuncu kaliteli ve kendi Ülkerlerinde Milli takıma giden oyunculardır" şeklinde konuştu.

UEFA Kupası’na talibiz

UEFA Avrupa Ligi’nde grubumuzda yer alan rakiplerimizle ilgili değerlendirmeler de yapan Volkan Demirel, "Ben Avrupa Ligi’ndeki takımların bizden iyi olduğunu düşünmüyorum. İnanmak her şeyin başında gelir. Bir yumruk olduğunuz zaman başarılar gelecektir.  Avrupa Ligi’ndeki rakiplerimiz değerlendiriyoruz. Rakiplerimizi analiz yapıyoruz. Futbolda küçük takım kalmadı. Koşan ve mücadele eden takımlar kazanıyor. Marsilya, Fransa’da ve Avrupa’da kendini ispat etmiş bir takım. Gladbach da Almanya’nın önemli takımlarından biri. Limassol da önemli bir ekip, belki kapalı bir kutu gibi görülebilir ama ciddi takımları yenerek buraya geldiler. Bu nedenle sahada mücadele eden takım kazanır. UEFA Kupası’na talibiz, bunu her zaman söylüyorum" ifadelerine yer verdi.

Öncelik her zaman Fenerbahçe’nin menfaatleridir

Son günlerde Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ve oyuncumuz Alex de Souza ile ilgili medyada yer bulan haberlere de değinen Volkan Demirel, "Gazetede yazılan şeylerin abartıldığını düşünüyorum. Patron hocadır ve kimi isterse onu oynatır. Fenerbahçe menfaati adına neler yapılması gerekiyorsa, o yapılır. Hocanın takdiri önemlidir. Herkesin saygı göstermesi gerekir. Performansım eksik olduğu zaman ben de oynamayabilirim" şeklinde konuştu.

Aykut Hocanın yeri doldurulamaz

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe için çok değerli ve önemli olduğunun altını çizen Volkan, "Aykut Hoca bir baba, bir ağabey gibi yaklaşıyor. Fenerbahçe için gece gündüz çalışan bir isim. Takım olarak da seviyoruz. Geçen sene bizi ayakta tutan en önemli isimlerden biridir. Aynı şekilde Asbaşkanımız Ali Yıldırım’da öyle. Ağabey-kardeş ilişkimiz var. Yardımcı olmaya çalışır. Aykut Hocanın yeri doldurulamaz. Fenerbahçe için çalışan bir insan. Her şeyden önce iyi bir insandır ve Fenerbahçe’yi düşünen de biridir" dedi.

Başkanımız hayatını Fenerbahçe’ye adamış biri

Başkanımız Aziz Yıldırım’ın her zaman kendisine destek olduğunu belirten  Volkan Demirel, "Başkanın benim adıma çok farklı bir yeri var. Her zaman da söylerim sevdiğimi. Aramızda güzel bir ilişki var. Hayatını Fenerbahçe’ye adamış bir insan" diye konuştu.

Avrupa’da alınan başarılarla ülke puanımız yükselecek

Milli Takım hakkında da görüşlerini belirten Volkan Demirel, "Estonya maçı önemli bir maç. Milli takım kampına gittim ve oyuncularımızla konuştum. Moralleri çok iyi ve kazanacağımızı düşünüyorum. Kadro yapma hakkı sadece teknik direktöre aittir. En doğru kararı verecek insandır. Avrupa’da bir bayrak altında toplanmalıyız. Türk bayrağını en üst yerlerde dalgalandırmamız gerek. Avrupa’da iyi işler yapacaksak bütün Türk takımları olarak yapmalıyız ve destek olmalıyız. Çünkü Avrupa’da gelen başarı ülke puanımızı yükseltiyor. Ben taraftarlardan bir bayrak altında toplanmalarını ve  her oyuncu iyi güzel tezahüratlar yapmalarını istiyorum" dedi.

Bu kadroyla büyük başarılara imza atacağız

Yeni sezon öncesi kadromuza katılan isimlerin çok kaliteli olduklarını belirten Volkan Demirel, "Geçen seneki kadrodan 5 isim farklı.Lig uzun bir maraton. Beklentiler fazla ve her zaman böyle olmuştur. Takımımız hep milli takımlarda forma giyen isimlerden oluşuyor. Geçen sene Şampiyonluğu 1 puanla kaybettik. Taraftarımızın desteğiyle yaptık bu işleri. Geçen seneki kadronun üzerine bu sene gelen isimlerle takviye yapıldı ve çok kaliteli bir takım kuruldu. İyi bir takım kurduk. Dirk Kuyt, çok cana yakın bir insan. Bizden biriymiş gibi davranıyor, sıcakkanlı ve sempatik biri, Fenerbahçe’ye katkı sağlayacaktır. Kuyt, takım oyuncusu ve takım için mücadele eden bir oyuncu.Aynı şekilde yeni gelen arkadaşlarımızın hepsi öyle. Meireles, çok iyi bir futbolcu. Chelsea ve Portekiz Milli takımı için önemli bir isim.  Krasic’in de kalitesi ortada. Yobo, artık bizim kardeşimiz gibi oldu. Takımımızda yer alan herkes iyi niyetli ve temiz insanlar. Sadece zamana ihtiyacımız var. Egemen önemli bir isim. Hasan Ali de takıma katılan önemli isimlerden bir tanesi. Bir araya gelip, zamanla çok daha iyi olacağız. Büyük işler yapacağımızı düşünüyorum. Recep Niyaz özellikle çok önemli bir isim ve ilerleyen yıllarda da daha da iyi olacaktır. Aynı şekilde Salih Uçan da gelecek vadeden bir isim, ilerleyen günlerde daha da iyi olacaktır" diye konuştu.

Futboldan kopmayı düşünmüyorum

Gelecek planlarını da izleyicilerle paylaşan Volkan Demirel, "Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapmayı düşünüyorum. Şimdiden notlar alıyorum. Hedefimi belirlemiştim. Bu en baştan beri öyleydi. Profesyonelliğe ilk adım attığım günden beri hedefimi belirledim ve bunun için de elimden geldiğice donanımlı bir insan olmaya çalışıyorum. Arkamızdan gelecek nesillere örnek olmalıyız. Önemli olan inanmaktır. İnanıp, hedefe emin adımlarla yürümek önemlidir" dedi.

Emre, Türk Futbolu adına önemli bir isimdir

Türk kulüplerinin son dönemlerde birçok yıldızı Türkiye Ligi’ne kazandırdıklarına değinen Volkan Demirel, "Futbolumuz çok ilerliyor. Aynı şekilde diğer takımlar da kaliteli oyuncular getirdiler" dedikten sonra Atletico Madrid’e transfer olan Emre Belözoğlu ile ilgili olarak, "Emre çok önemli bir isimdir, faydalı olan bir isimdir. Tercihleri doğrultusunda hareket etti. Kariyeri de önemli başarılarla dolu. Başarılı olabileceğini düşünüyorum. Türk Futbolu adına önemli bir futbolcudur" diye konuştu.

Rüştü Reçber’den çok şey öğrendim

Eski takım arkadaşı Rüştü Reçber hakkında ise Volkan Demirel, "Kartalspor’da oynarken Fenerbahçe’de Rüştü Reçber vardı ve kaleiyi odan almak çok zordu. Ama ben yine de Fenerbahçe’yi tercih ettim. Rüştü Reçber’den de çok şey öğrendim. Fenerbahçe’ye geldiğim günden beri bir çok kişinin üzerimde emeği oldu" diye konuştu.

Sözlerine, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nun ailes ve sevenlerine başsağlığı dileyerek son veren Kalecimiz Volkan Demirel, Fenerbahçe taraftarına da "Taraftarımız her maça gelsin ve bizi desteklesin. Geçen sezonki desteği bu sezon da bekliyoruz. Futbol önemli bir oyun, insanların eğlendiği bir spor. Konuşmamız gereken şey, futbolun güzellikleri olmalı" mesajını gönderdi.

PAYLAŞ