Volkan Demirel Logo
16MARCH 2017
Fenerbahçemiz Atiker Konyaspor’u Konuk Ediyor

Fenerbahçemiz Atiker Konyaspor’u Konuk Ediyor

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig’in 25.hafta açılış maçında Atiker Konyaspor’u ağırlıyor. 17 Mart Cuma günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak müsabaka saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmada hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

İkisi lig, biri kupa maçı olmak üzere son üç maçından galip ayrılan Takımımız, milli takım arası öncesi Atiker Konyaspor’u konuk ediyor. Ekibimiz ligde 44 puanla 4. sırada yer alırken, rakibimiz  Atiker Konyaspor ise 32 puanla 9. sırada. Ligin ilk yarısında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde oynanan maçı Fenerbahçemiz 1-0 kazanmıştı.

Babasının cenaze törenine katılacak olan Jeremain Lens ile tedavi süreci devam eden Volkan Demirel bu maçta görev alamayacak. Geçtiğimiz hafta sarı kart cezaları nedeniyle Aytemiz Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyen Josef de Souza ve Hasan Ali Kaldırım ise Teknik Direktörümüz Dirk Advocaat'ın görev vermesi durumunda takımdaki yerlerini alabilecek. 

32. Randevu

Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan Konyaspor ile Fenerbahçemiz 31 maçta karşılaştı. Takımımız, rakibini 27 kez yenerken, 3 maçı da kaybetti. Taraflar arasında yalnızca bir maç berabere sonuçlandı.

Fenerbahçemizin ligdeki toplam 89 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Konyaspor 33 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan müsabakada Ekibimiz 1-0 galip geldi.

Takımımız ile Konyaspor, İstanbul'da daha önce 15 lig maçında karşılaştı. Sarı-lacivertliler, evindeki tüm maçları kazandı, 47 gol attı, kalesinde 11 gol gördü.

Fenerbahçemiz Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı.

SHARE