Volkan Demirel Logo
17OCAK 2011
“Bu Duruma Biz Getirdik, Biz Çıkaracağız”

“Bu Duruma Biz Getirdik, Biz Çıkaracağız”

Oyuncumuz Volkan Demirel, takımın durumundaki baş sorumluların oyuncular olduğunu belirterek, "Bu duruma getiren de biziz, bu durumdan çıkaracak da biziz" dedi.

Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenman sonrası Volkan Demirel bir basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.

En kötü günleri de şampiyonlukları da gördüm

Sözlerine "Öncelikle şunu söylemem gerek. Söylediklerim kimseyi tatmin etmeyecek. Buraya geldiğimizden beri çok güzel diyaloglara girdik arkadaşlarımızla. Enreji ve sinerjinin yansıması iyi. Malatya’dan sonra bir enkazın altından kalktık. Malatya’dan İstanbul’a gitmemiz daha sıkıntılı olabilirdi. Buraya gelmemiz daha iyi oldu. Güzel bir çalışma ortamı var" diyerek başlayan Volkan Demirel,  "Sahadaki mücadele ve oyun insanların kafasında kötü düşüncelere sebep oluyor. Ama biz iyiye doğru gittiğimize inanıyorum. 9 puan farkın farkındayız. Ama yaklaşık 9 yıldır Fenerbahçe’deyim. En kötü günleri de gördüm. Gerilerden gelip şampiyonluk yaşadığımıza da şahit oldum. Tabanı da tavanı da iyi biliyorum. Dün yaşananlar taraftara yakışmadı. Taraftarın tepkisi yanlıştı. Yeter ki sussunlar, takıma köstek değil destek olsunlar" dedi.

Takım içinde hiç kimse kötü niyetli değil

Takımdaki kötü gidişin Ankaragücü karşısında deplasmanda alınan mağlubiyetle başladığını söyleyen Volkan Demirel, "Ben düşündüğümü söyleyen bir insanım. Hiçbir zaman düşüncelerimi söylemekten kaçınmadım. Bazı düşünceleri sahaya yansıtamıyorsunuz. Ama takım içinde kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Herkesin bu forma için elinden geleni yaptığına inanıyorum. Bizi başarısızlığa iten Ankaragücü maçıdır. O maçı kazansaydık puan farkı 6 olacaktı. Bu maç diğer maçlardaki performansımızı da etkiledi. Odalarda, yemekte kendi aramızda konuşuyoruz. İnanmayan yok.  Başarılı olacağız. Desteğe ihtiyacımız var. O forma sahaya çıktığında tüyleri diken diken olan taraftarlara ihtiyacımız var. Bunun Trabzon maçında gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu tarz taraftarımız çoğunlukta. Tabi bu desteği almak için Antalya maçını kazanmalıyız" dedi.

Adım adım ilerleyeceğiz

"Malatya’da hava şartları bizi olumsuz etkiledi.Burada her şey çok güzel ve moral verici. Burada konuşmak boşa; sahada oynamamız gerek" diyen Volkan Demirel, takımın şu anki durumundan oyuncuların sorumlu olduğunu söyledi. Demirel, "Buradaki en büyük suç futbolcularındır. Sonuçta sahaya çıkan 11 futbolcudur. Bu duruma getiren de biziz, bu durumdan çıkaracak da biziz. İyiyseniz bundan herkes pay alır; kötüyseniz başkan, teknik heyet ve oyuncular sorumlu olur. Burada baş sorumlu biziz. Başarıya ulaşacağız. Ama bunu hak edecek şekilde oynamamız gerekiyor. Geçen sene son 10 maçta gol yemedik, 1 gol yedik şampiyonluk gitti. Bu havaya girmek gerekiyor. Kötü sonuçlar almak bizi olumsuz etkiliyor. Ama Antalya maçının galibiyetiyle ve akabinde de devamını getirerek şampiyonluğun en büyük adayı olmak istiyoruz. Hedefe adım adım gideceğiz. Her maç final" dedi.

60’tan sonra oyundan düşüyoruz

"Bazı şeylere cevap vermem doğru olmaz" diyen Volkan Demirel, "Gerçek şu ki; iyi oynamıyoruz. İlk yarılarda iyi oynuyoruz. Ama 60’tan sonra oyundan düşüyoruz. Bir sıkıntı olduğu belli. Bunu gidermek için çalışıyoruz. Samsun maçında 14-15 pozisyona girmişiz ama atamamışız. Ben de soyunma odasında tepki gösterdim. Fenerbahçe’nin içerde ve dışarıda ilk 20-25’te maçı koparması gerek. Samsun maçında bazı şeyleri gösterdik. O pozisyonların 3ü gol olsa her şey farklı olurdu. Şu an kötü şeyleri konuşuyoruz ama güzel şeyleri de konuşacağız" diye konuştu.

Takım içinde saygı ve sevgi şu anda da iyi

Volkan Demirel, Fenerbahçe’deki dönemleri kıyaslamayacağını belirterek, "Sevgiyi terazide tartamazsınız. Zico dönemi güzeldi, ama kıyas yapamam. Geçmişe dönmek istemiyorum. Şu anda da saygı ve sevgi gayet iyi. Zaten bir eksiklik olsa patlak verirdi"  diyerek sözlerini nhoktaladı.


PAYLAŞ