Volkan Demirel Logo
15AĞUSTOS 2012
Volkan Demirel: “Ameliyat Olmak İstemedim”

Volkan Demirel: “Ameliyat Olmak İstemedim”

Fenerbahçemizin, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa karşılaşmasından sol omzundan sakatlanan Volkan Demirel, sakatlığıyla ilgili gelişmeleri FB TV’ye değerlendirdi. Volkan Demirel, doktorların kendisine ameliyatı önerdiğini ancak bu durumun sezonu kapatmak anlamına geldiği için ameliyatı istemediğini söyledi.

Talihsiz bir sakatlık yaşadığını belirten Volkan Demirel, "Girdiğim pozisyonda talihsiz bir şekilde sakatlandım. Omzumda oluşan ağrı ile Erzurum Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldım. Hemen gerekli tetkikler ve tedavim yapıldı. Orada yapılan tedavinin ardından Takım Doktorumuz Burak Kunduracıoğlu ile İstanbul’a gelerek hastaneye gittik. Burada da bir MR çektirdik. Ertesi gün bir toplantı yaptık. Bu konu üzerindeki uzman doktorlar ve Takımımızın Doktoru ile bir araya gelerek, konuştuk. MR sonucunda bir yırtık tespit ettiler ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ancak ameliyat olmam durumunda 4-6 aylık bir periyotla sahalardan uzak kalacağımı söylediler. Bu da benim için sezonu kapatmak demekti. Ama bildiğiniz üzere geçmiş dönemlerde sağ omzumdan da bu şekilde bir sakatlık yaşamıştım. Bu anlamda daha önceki dönemlerden tecrübeli olduğum için ameliyat olmak istemedim. 8 sene önce yine sağ omzumda bir çıkma olmuştu. Almanya’da  tedavi görüp, 15 gün sonra İstanbul’a dönmüştüm. Yine aynı tedaviyi sol omuza da uygulayacağız. Sağ omuzdan aldığımız performansı, sol omuzdan da almayı bekliyoruz.  Şu an için fizik tedaviye başladım. Kısa süre sonra da Bireysel Oyuncu Antrenörümüz Dolu Arslan ile çalışmalara başlayacağım. Antrenörümüz Dolu Arslan ile program dâhilinde yapacağımız çalışmaların ardından en kısa zamanda takımdaki yerimi alacağım" diye konuştu.

Sahalardan kısa bir süre ayrı kalacağını belirten Volkan Demirel, diğer kalecilerimiz Mert Günok, Serkan Kırıntılı ve Erten Ersu hakkında ise, "Gerek saha içinde, gerekse de saha dışında hepsini çok iyi tanıyorum. Hepsi çok kaliteli kaleciler. Bunun dışında iyi birer insanlar. Üçünün de bendeki yeri aynıdır. Şu anki şartlarda hangisi görev alırsa alsın elinden gelenin en iyisini yapacağına eminim. Tabi ki de hataları ve buna bağlı yedikleri goller olacaktır. Biz de zamanında çok hatalar yaptık. Bu şekilde kendinizi yetiştiriyorsunuz ve hata yaptıkça doğruları öğreniyorsunuz.  Mert de, Serkan da, Erten de gol yiyebilir, ancak kimse bu çocuklara olan güvenini kaybetmemeli. Ben onlara sonuna kadar güveniyorum.  Fenerbahçe kalesini e iyi şekilde koruyacaklarına eminim. Ben taraftarımızdan onlara güvenmelerini istiyorum" dedi.

2012-2013 sezonu Spor Toto Süper Lig’e, İzmir Atatürk Stadı’nda oynanacak Elazığspor karşılaşması ile başlayacak olmamızı da değerlendiren Volkan Demirel, "Lige galibiyetle başlamak istiyoruz. Önemli bir maç. Geçen sene yaşadıklarımızdan bu seneye taşıyacaklarımızı olduğunu biliyoruz. Elazığspor karşısında bir galibiyet alarak, lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu sayede hem İzmir’deki taraftarımızı sevindirmek, hem de asıl olan hedefimize emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Amacımız hem Süper Lig’de şampiyon olmak, hem de Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir başarı elde etmek. Evet, Galatasaray ile oynadığımız Süper Kupa maçını kaybettik ama önemli olan kupalar değil, önemli olan birliktelik ve takım olabilmektir. Geçen sezon bir takım zorluklar geçirdik ama yine de bu zorlukların üstesinden geldik. Takımımız içinde yer alan herkes bu takımın neler yapabileceğini biliyor. Hazırlık sürecindeyiz, bir takım sakatlıklar yaşıyoruz. Bunların hepsini aşarak, emin adımlarla hedeflerimize ulaşacağız. Az öncede belittim, geçen sezon Fenerbahçe adına önemli bir süreç geçirdik.Bu süreçte taraftarımız bizim yanımızdaydı ve hiçbir şekilde bizi yalnız bırakmadılar. Onlardan aldığımız güçle geçen sezon mücadele ettik. Bu sene de bizi yalnız bırakmayacaklarını biliyorum. Takımımızın her sene üzerine bir şeyler koyarak ilerliyor. Her sene yeni isimler takıma katılıyor. Bu sene de iyi bir takım kurduk, taraftarımızın da desteğiyle iyi işler yapacağımıza eminim" şeklinde konuştu.

UEFA Şampiyolar Ligi play-off turundaki akibimiz Spartak Moskova ile ilgili de konuşan Demirel, "Önemli bir ekip. Eğer Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyorsak, ilk maçı deplasmanda kazanmamız gerekiyor. İyi bir skorla sahadan ayrılarak, kendi evimizde oynayacağımız rövanş karşılaşmasını avantaja çevirmek istiyoruz. Bunu yapabilecek güçte ve kapasitedeyiz. Güzel bir skorla da sahadan ayrılacağımızın düşünüyorum" dedi.

PAYLAŞ